4.0.3 ve Oyunlarda Cızırtı Sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

trapdoor

Üye
    Konu Sahibi
4.0.3 ve Oyunlarda Cızırtı Sorunu
Dark Evopad R8000 tablet kullanıcısıyım. Tablet içinde IceCream Sandvich 4.0 ile geldi. daha sonradan ben bir yerden 4.0.3 buldum ve yükledim. Daha sonra bütün oyunlarda parmağımı ekranda gezdirdiğimde çok fazla bir şekilde cızırtı çıkıyor. Daha sonra üretici firmadan orijinal rom istedim 4.0.3 rom'u gönderdiler ve tekrar yükledim ama sonuç aynı. Arkadaşım da 4.0.3 ver. kullanıyor aynı tablette ama onda böyle bir sıkıntı yok. Eskiden böyle bişey yoktu. Root edeyim belki kurtulurum dedim onu da beceremedim tekrardan 4.0.3 Frimware 'i "RKBatchTool" ile yükledim. Bunun sebebini ve çözümünü bilen var mıdır?!

hamzahakyol

hamzahakyol

Üye
Cızırtının sebebi yazılımsal değilde donanımsal olabilir. Aynı durum müzik dinlerken veya video izlerkende oluyormu?

trapdoor

Üye
    Konu Sahibi
sadece oyunlarda ve 3d uygulamalarda.

hamzahakyol

hamzahakyol

Üye
Anlıyorum, sanırım senin tabletin grafik işlemcisinde sorun var. Çünkü grafik ağırlıklı uygulamalarda sorun çıkarıyor diyorsun. Yapman gereken servisi varsa göstermen yoksa ki yok gibi görünüyor, öyle kabullenmek.. bide şunu merak ettim cızırtı hoparlörden çıkıyor tahmin ediyorum, kulaklıkla da aynı cızırtı sorunu devam ediyor mu? bunu deneyebilirsin. en son olarakta marketten donanım özelliklerini gösteren uygulamalar var, uygun olan bir tanesini indirerek senin grafik donanımın ile arkadaşının grafik donanımı aynı mı bunu kontrol et. aynı tablet olmasına rağmen farklı olabilme ihtimali olabiliyor, üretim serisi felan işte.. Farklıysa eğer senin grafik kartının özelliği de düşük olabilir. Bunları göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim. Hadi kolay gelsin..

trapdoor

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkür ederim, ilk geldiğinde olmayan bir sorundu bu, yeni ROM yükledikten sonra oldu ne olduysa. Yerli üretim bir cihaz olduğu için servisi var kargolayıp göndemem gerekli sadece.

trapdoor

Üye
    Konu Sahibi
[video=youtube;_Ysyogx-8uI]http://www.youtube.com/watch?v=_Ysyogx-8uI[/video]

Arkadaşlar, bahsettiğim sorun şudur.
Tablette oyun açıkken ve oyunun sesleri açık olduğunda parmağımı ekrandan çekmeden ekranda gezdirdiğimde fazlaca rahatsız edici ve tabletim ilk geldiğinde olmayan bir cızırdama başlıyor. Videoda oynadığım oyunu marketten indirdim, yani tabletim destekliyor. Ayrıca dediğim gibi daha önceden bu ve diğer oyunlarımda böyle bir sorun yoktu. Son olarak Tabletim ROOTSUZDUR.

Tableti garantiye gönderdim, "arıza görülmedi, yazılım yüklendi" diyerek geri gönderdiler ve çektiğim bu video cihaz geri geldikten sonradır
yani sorun hala devam ediyor.
sorunu hoparlörden sanıyorlar ama değil, kulaklıkla da aynı cızırtıyı duyabiliyorum.

Bu problemle ilgili tekrar bir arıza kaydı oluşturup gönderdim gelen cevabı aynen yazıyorum:
"
Ürün ses sorunu iel işlem görmüştür.Ancak seste ve diğer bileşenlerinde hiçbir probleme rastlanılmamıştır.Ürünlerin genel ses seviyesi ve ses çıkış şekli aynen sizinki gibidir.Ürününüzde bir sorun yoktur."

Ben derdimi anlatamıyorum arkadaşlar, siz Allah aşkına bi' bakın videoya ve gerçekten sorun var mı yok mu bi söyleyin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt