3g modemden interneti wireless olarak HTC Legende iletmek?

Sponsorlu Bağlantılar

munzo2834

Üye
    Konu Sahibi
3g modemden interneti wireless olarak HTC Legende iletmek?
Arkadaşlar, pekçok farklı yerden araştırdım ama henüz çözüme ulaşamadım, bu nedenle de burada da aramaya karar verdim.
Benim sınırsız 3g bağlantılı usb modemim var ve Win XP'li notebookumdan bağlanıyorum. Evde olduğum zamanlarda notebookumdaki bu bağlantıyı wireless olarak HTC Legend ıma iletmek istiyorum. Wireless ağı notebookta kuruyorum ama telefon bir türlü burayı göremiyor:(
Bu şekilde bir bağlantı kuran ve kurulumuyla ilgili ayrıntılı bilgi verecek tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

DSJSPextes

DSJSPextes

Üye
Siz cep telefonunuzu wreless bağlantısı ile bağlamak ve cep telefonuzdan internete mi girmek istiyorsunuz?

munzo2834

Üye
    Konu Sahibi
Doğrudur. Notebooktan 3g usb stick modem aracılığı ile ve telefondan da doğrudan internete bağlanabiliyorum.
Benim istediğim; özellikle evde olduğum zamanlarda notebooktaki interneti wireless olarak telefona ulaştırmak istiyorum. Notebooku hotspot olarak kullanmak istiyorum da diyebiliriz. Wireless ağı kuruyorum ama telefon notebooku görmüyor. Bişeyler eksik oluyor ama bulamadım henüz.

cecem1

Üye
bu işlemi ben yapıyorum.
ilk önce laptop veya pc nizde ağ bağlantılarından 3g modemin özelliklerini açıyorsunuz. ordan paylaşım kısmında herke bu interneti paylaşsın kısmını tikliyorsunuz.
daha sonra ethernet girişi kısmından bir kablo ( normal bağlantı) olacak şekilde direk wirelles hap veya modeme giriyoruz. telefondan wirellesi açınca gireceksiniz.
not : ethernet kablosunu takınca size ev mi iş mi diye bağlantı soracak evi seçin ve ıp ayarları 192.168.137.1 veya 192.168.0.1 olarak ayarlayın. takılırsanız yine yardımcı olurm.
kolay gelsin..

munzo2834

Üye
    Konu Sahibi
Cevap için teşekkürle ama ben istediğim çözüm bu değil. Ben harici başka bir verici, router, modem falan kullanmadan direk notebookta wireless olarak bağlanarak nete girmek istiyorum. Network (Crossover) kablo ile wireless özelliği olmayan diğer notebookum nete burdan rahat bi şekilde giriyor. Ben istiyorum ki, telefonumun güncellemelerini, market uygulamaları yüklemeyi falan notebook üzerinden alayım. Neticede hazır sınırsız internet mevcut notebookta, onu neden diğer cihazlarımda da kullanmayayımki;)

sucer42

sucer42

Üye
virtual acces point diye bi program var, pc deki interneti diğer wirelesli cihazlara yayın yapıyor

denede nasıl olduğunu bizede öğret

ben fazla uğraşamadım lisans istedi

muaythai

muaythai

Üye
boşuna uğraşma XP den yapacağım diye Windows 7 kur 1 dk Wifi dağıtabilirsin.virtual acces point veya connectify gibi diğer yazılımlarıda boşuna kurma çünkü windows 7 kurmanı söyleyecktir. XP eziyet ;) hıı birde ben windows 7 de kurduğumda yanlış hatırlamıtyorsam adhoc wifi şeklinde kurabiliyordum bunuda android bağlanmıyor. bunun içinde telefonu kurcalaman lazım nasıl yapıldığını unuttum google da baya bir aratmıştım çok az açıklaması olan bir konu kolay gelsin ;)

seleng

Üye
Merhaba, ben de sizin yapmak istediğiniz gibbi vınn dan htc wildfire telefonumu kullanarak internete bağlanmak istiyorum. Internetten araştırma yapmama rağmen hala bir sonuca ulaşamadım. Siz yolunu bulabildiniz mi? Yardımcı olabilir misin? Teşekkürler.

Üst Alt