Sırf şu adil kullanım UYANIKLIĞI için foruma üye oldum diyebilirim .Ben bu durumu UYANIKLIK olarak yorumluyorum.
Nedenini ise şöyle açıklayayım : 9 aydır kullandığım vodafone 5gb kotalı internet paketi kullanmaktayim (yaptığım taahhüt nedeniyle 9 ay daha beklemek zorundayım el mahkum şey mahkum hesabı).
(Biz Mahkum Kullanıcılar==>
<==Vodafone)
Şimdiye kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadım diyebilirim.Ancak bu ayın yarılarında internet sayfasını açmaya çalıştığımda farkettimki internet hızı bana 5 sene öncesini yaşattı
. Meyersem 10 gb yi geçtim diye hız 16 kbps download la sınırlanmış.9 aydır böyle bir uygulama yok neden şimdi çıkıyor meydana .Benim yorumumla;benim gibi binlerce kullanıcı tuzaklara düşmesi bekleniyor. Yapılan taahütler nedeniyle kimse bu tuzaklardan çıkamıyor
.Madem 100 tl ödüyoruz(tam olarak 110.20 krş) ,bırakın da hakkını verip istedigimiz kadar downloadı yapalım.
Tahhüt yaparken böyle bir UYANIKLIĞIN
olacağından bahsedilmemişti.Tabi adı üstünde UYANIKLIK ,vodafonun tv reklamında diğer operatörlerin ağzından konuştığu gibi ,format bu herzaman yapılan birşey
.
Sonuç a gelicek olursak,diğer oparatörleri bilemiyorum ama vodafon kullandığım için söyliyorum ,vodafone 3g aylık internet almayı düşünüyorsanız söylediklerimi kesinlikle kulak ardı etmemenizi öneriyorum.İllada ben vodafone 3g internet paketi alacam diyorsanız, benim şahsi önerim
; ilk etapta KESİNLİKLE taahhüt yapmayın,bi kaç ay deneyip formatların size uygun olup olmadığını kontrol edin ,daha sonra isterseniz taahhüt yapın.Şöyle bi durumda var taahhüt yaptıktan sonra vodafone isterse adil kullanimi 6gb dahi çekebilir hatta istediği bütün - yönde veya + yönde format değişikliklerini uygulayabilir .
Taahhüt yaptıktan sonra artık Vodafone'nin dediği geçer. 18 ay boyunca ipiniz vodafonun elinde .(Biz Mahkum Kullanıcılar==>
-
<==Vodafone) Böyle düşünürsünüz sonrada.Oysa düşüncek pek birşey yok tek çözüm ; taahhütün bitmesi için kalan süre kadar aylik ücret ödemesi yapicak olmanız (kim kapatırki o saatten sonra ,böyle bir UYANIKLIK buradan dahi çıkarılabilir)
.
Ek olarak farkettiğim başka bir noktayıda PAYLAŞAYIM.Sınır 5 gb olmasına rağmen yapılan sınır a yaklaşma uyarısının mesajı 6 gb yi geçtikten sonra gelmesi.Oysa adil kullanım sınırına gelindiğinde otomatik olarak hız direkt olarak 128 kbps e düşürülmekte.
Benim aklıma gelen çözüm ise şu
; adil kullanım sınırını geçtik diye düşürülen hız 5 gb den sonra düşürülsünmü diye kullanıcıya bir alternatif sunulabilir.En azından 45 tl nin üstüne ek olarak fazla bindirmiş olmayız.
Tabi burada hep kullanıcılar kaybeden
olduğu için ,benim yorumuma göre, Vodafone buradanda kullanicilardan bir sömürgü
ortaya koyup kendine pay çıkartmakta .100 tl ye kadar hız , sonuna kadar sağlanmakta ve bu sayede kullanıcı çok rahat bi şekilde 6 gb yide geçip zirve parayi Vodafone'ye ödemek zorunda kalıyorlar.
"Yasaların bittiği yerde zulüm başlar. " ~ Lord Chatham
Dinlediğiniz için saygılarımla teşekkürlerimi sunmaktayım
.