3G Modem Kampanyası Adil Kullanım Saçmalığı

Sponsorlu Bağlantılar

carbonmonoxİDE

carbonmonoxİDE

Üye
    Konu Sahibi
3G Modem Kampanyası Adil Kullanım Saçmalığı
Vodafone artık 1 ve 5GB'lik mobil modem internet paketlerine adil kullanım sınırı getirmiş önceden bol bol kullanıyorduk faturastop'la 100tl fatura gelince ay sonuna kadar ücretsiz ve hızlı internet kullanıyorduk.Artık hepsi yalan oldu.Bugün farkettim 5gb kotalı (faturalı/faturasız) farketmiyor.10GB kullanım yaparsak hızımız 128kbps oluyor hiçbir sayfa açılmıyor ve 100tl fatura ödüyoruz gerçekten çok güzel bir uygulama olmuş tebrik ederim.Bu kullanım sınırı bildiğim kadarıyla Vodafone tarafından baz istasyonu ve servis sağlayıcılarında oluşan aşırı yükün önüne geçmek içinmiş.

Tabi bana göre yeterli müşteri topladıktan sonra az internet çok fatura anlamına geliyor.Şahsen önceden 25gb kullanım yaparken şimdi 10 gb ile yetinmemizi istiyorlar.İnternet hızının oldukça yavaşlamasıda cabası...

Umarım bu adil kullanım sınırını 5GB'lik paketlerde kaldırırlarda bari ödediğimiz paranın hakkını alırız...

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Bu olay benimde canımı sıkıyor. Mesela ben aylık 50 gb indirme yapıyorum ama bir başkası sadece msn kullanır 100 mb kullanır. Msn kullanana gereksiz aşırı hız veriliyor versene kardeşim o adamın yükünüde bana rahat kullanayım.

sarıoklar

Üye
zaten böylydi

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
Daha uzun yıllar bu 3G modem olayını düşünmüyorum.Kimseye tavsiye etmiyor mümkünse uzak kalınmasında fayda var.Heleki 2 yıllık tahattüt adı altında mahkum etmek bence tüketici mahkemelerine götürülmesi gereken bir konu

ymh22

Üye
Vodafone Vodem mükemmel kullanıyorum. Birde Vodafone saatlik,günlük ve hafatlık sınırsız paketlerinin yanına bir de aylık bir paket çıkarsa mükemmel olacak. Sizler ne düşünüyorsunuz.

sarıoklar

Üye
aylık paketler var zaten.

furkantel

Üye
arkadaşlar hepiniz haklısnız bende avea jet kullanıyom çok yavaş benim telefon bile bundan daha hızlı bağlanıyor ya bu 3g tanınabilirler çok yavaş bence almayın ama illa alcam diyorsanız türkcell alın o biraz hızlı olsa gerek ben hızlı internet alcam haa bu arada aklımdayken söleyim sakın almayın dememin sebebi çünkü videoları oynatmak için çok bekletiyorr...mesela 1dklık video izleyeccen yaa onu 3dk dan fazla doluyor ondan dolayı tafsiye etmem bide internet sitelerinide yavaş giriyor kısacaası bende alanlarda hata yapmış olsa gerekk

hhasankara

Üye
Sırf şu adil kullanım UYANIKLIĞI için foruma üye oldum diyebilirim .Ben bu durumu UYANIKLIK olarak yorumluyorum.

Nedenini ise şöyle açıklayayım : 9 aydır kullandığım vodafone 5gb kotalı internet paketi kullanmaktayim (yaptığım taahhüt nedeniyle 9 ay daha beklemek zorundayım el mahkum şey mahkum hesabı).
(Biz Mahkum Kullanıcılar==>:op:<==Vodafone)
Şimdiye kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadım diyebilirim.Ancak bu ayın yarılarında internet sayfasını açmaya çalıştığımda farkettimki internet hızı bana 5 sene öncesini yaşattı:allalla: . Meyersem 10 gb yi geçtim diye hız 16 kbps download la sınırlanmış.9 aydır böyle bir uygulama yok neden şimdi çıkıyor meydana .Benim yorumumla;benim gibi binlerce kullanıcı tuzaklara düşmesi bekleniyor. Yapılan taahütler nedeniyle kimse bu tuzaklardan çıkamıyor :aman2: .Madem 100 tl ödüyoruz(tam olarak 110.20 krş) ,bırakın da hakkını verip istedigimiz kadar downloadı yapalım.
Tahhüt yaparken böyle bir UYANIKLIĞIN :naughty: olacağından bahsedilmemişti.Tabi adı üstünde UYANIKLIK ,vodafonun tv reklamında diğer operatörlerin ağzından konuştığu gibi ,format bu herzaman yapılan birşey:ehe.
Sonuç a gelicek olursak,diğer oparatörleri bilemiyorum ama vodafon kullandığım için söyliyorum ,vodafone 3g aylık internet almayı düşünüyorsanız söylediklerimi kesinlikle kulak ardı etmemenizi öneriyorum.İllada ben vodafone 3g internet paketi alacam diyorsanız, benim şahsi önerim:nono:; ilk etapta KESİNLİKLE taahhüt yapmayın,bi kaç ay deneyip formatların size uygun olup olmadığını kontrol edin ,daha sonra isterseniz taahhüt yapın.Şöyle bi durumda var taahhüt yaptıktan sonra vodafone isterse adil kullanimi 6gb dahi çekebilir hatta istediği bütün - yönde veya + yönde format değişikliklerini uygulayabilir .
Taahhüt yaptıktan sonra artık Vodafone'nin dediği geçer. 18 ay boyunca ipiniz vodafonun elinde .(Biz Mahkum Kullanıcılar==>:hmmm-:naughty:<==Vodafone) Böyle düşünürsünüz sonrada.Oysa düşüncek pek birşey yok tek çözüm ; taahhütün bitmesi için kalan süre kadar aylik ücret ödemesi yapicak olmanız (kim kapatırki o saatten sonra ,böyle bir UYANIKLIK buradan dahi çıkarılabilir):ağlarım:.
Ek olarak farkettiğim başka bir noktayıda PAYLAŞAYIM.Sınır 5 gb olmasına rağmen yapılan sınır a yaklaşma uyarısının mesajı 6 gb yi geçtikten sonra gelmesi.Oysa adil kullanım sınırına gelindiğinde otomatik olarak hız direkt olarak 128 kbps e düşürülmekte.
Benim aklıma gelen çözüm ise şu:nono:; adil kullanım sınırını geçtik diye düşürülen hız 5 gb den sonra düşürülsünmü diye kullanıcıya bir alternatif sunulabilir.En azından 45 tl nin üstüne ek olarak fazla bindirmiş olmayız.
Tabi burada hep kullanıcılar kaybeden:bilmm olduğu için ,benim yorumuma göre, Vodafone buradanda kullanicilardan bir sömürgü :megafon: ortaya koyup kendine pay çıkartmakta .100 tl ye kadar hız , sonuna kadar sağlanmakta ve bu sayede kullanıcı çok rahat bi şekilde 6 gb yide geçip zirve parayi Vodafone'ye ödemek zorunda kalıyorlar.

"Yasaların bittiği yerde zulüm başlar. " ~ Lord Chatham

Dinlediğiniz için saygılarımla teşekkürlerimi sunmaktayım:bigstar:.

• Beğen
Tepkiler: Gazolo
carbonmonoxİDE

carbonmonoxİDE

Üye
    Konu Sahibi
Ben e-posta attım vodafone'un internet sitesinden adil kullanım hakkı ve 2 yıl zorunlu taahhüt le ilgili.Sonuç müşteri hizmetleri aradı ve zeytin yağı gibi üste çıkmaya çalıştılar.Ayrıca yetkili kişi öyle konuşuyor ki sanki elinde sopa olsa dövecek gibi.Tabi sinirimi yatıştırıp telefonu kapattım.Bu konudan müzdarip olanlar bu adresten mail atabilir.Ancak öyle susarsak hakkımız hep yenilecektir.Anlamadığım:

1.)ilk 6 ay adil kullanım yoktu.Neden çıktı?Modem alırken bize böyle bir konudan neden bahsedilmedi ve taahhüt imzaladık?

2.)128kbps internetle google bile 1 ve 1.5 dakikada açılırken neden adil olan hız 512kbps yapılmadı?Türk Telekom'un adil kullanım hızı 512kbps'dir

KIsacası tüketiciye istediğini verirsen karlı çıkarsın.Ama onu kandırıp kaybedersen zararlı çıkarsın!!

• Beğen

Ahmet8989

Üye
konuya şu şelikde cevp vereyim öncelikle neden 512kpbs ile değilde 128 kpbs ile bağlandığının cevabını vereyim arkadaşım çünki baz istasyonu 128 kpbsye kadar veriyor en fazla net hzını bu bağlamda sen 2g internet kullanıyorsun yani 10 gb dan sonra seni 3g baz istasyonundan 2g baz istasyonun atıyorlar böylece senin yerinden doğan boşluğa başka biri bağlanıyor bu şekilde aşırı yüklenmenin önüne geçiliyor
Peki neden böyle bir uygulama Var?????????????????????? işte yanıt

çok açık çünkü köprüyü geçene kadar önce sizi alıştırıyorlar sonrada ben böyle yaptım diyorlar mahkumsun bana diyorlar işin teknik boyutuna ise kılıf uyduruyorlar baz istasyonlarındaki aşırı yüklenmemin önüne geçiliyor sen 3gyle bağlanmaya çalışsan bile 2g şebekesine atıyıyor seni ve 3g gibi görünen hızın aslında 2g oluyor böylece aşırı yüklenmemin önüne geçiliyor biraz daha yatırım yapılsada daha fazla baz istasyonu kurulsa adil kullanım ortadan kalkar onlarda onu bekliyor sanırım bunu yapacaklarki telekomun önüne geçsinler elde başka baz istasyonu olmadığı içinde 128 kpbs hız veriliyor yani 2g nin verdiği hız en fazla 128kpbs ama 3g nin verdiği hız en fazla 7.2 mpbs böyle

• Beğen
joseph33

joseph33

Üye
arkadaslar yanlısınız var ilk cıktıgında adil kullanım hakkı 6gb idi simdi 10 gb oldu sistem oturunca sistemi devreye soktular

Gazolo

Gazolo

Üye
çok malca bişey

Üst Alt