+39'lu numaradan gelen çağrılara dikkat

Sponsorlu Bağlantılar

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
+39'lu numaradan gelen çağrılara dikkat

+39'lu numaradan gelen çağrı

Son zamanlarda artan +39 ülke kodu ile başlayan numaralardan gelen çağrılarla ilgili olarak Turkcell’in bir açıklaması bulunuyor. Açıklamada telefona gelen cevapsız aramalara ilişkin olarak bunun yeni bir dolandırıcılık tipi olduğu ve numaralara geri dönüş yapılmaması gerektiği belirtiliyor.

Uluslararası ücret tarifesi

Bildiğiniz üzere yurtdışındaki yabancı operatöre ait bir numarayı aramanız halinde, ücretlendirme Turkcell'in uluslararası ücret tarifesine bağlı olarak görüşme süresine göre yapılmaktadır. Aranan numaranın özel ücretli bir servis (Premium Rate Service) olması halinde ise, yurtdışı operatör tarafından yapılan ücretlendirme, şirketimiz tarafından abonelerimizin faturalarına aynen yansıtılmaktadır.

+39’un tamamı engellenemez

Şirketimizin; yabancı bir operatörün numaralarından hangisini özel ücretli bir servise, hangisini normal bir aboneye tahsis ettiğini tespit etmesi, dolayısı ile de sadece belli bazı numaraların şirketimiz abonelerini aramasını engellemesi mümkün değildir. +39 ülke kodu ile yapılan tüm aramaların engellenmesi ise, o ülkeye doğru olan tüm haberleşmenin engellenmesi anlamına gelir ki, bu da hukuka da aykırıdır.

Dikkatli olunuz

Tüm bu sebeplerle abonelerimizin istemedikleri sonuçlarla karşılaşmamaları için, tanımadıkları yurtdışı numaralarından telefonlarına gelen cevapsız çağrılara karşı tedbirli olmaları ve bilmedikleri numaraları aramamaları gerekmektedir.

• Beğen
Tepkiler: Mesut Aktaş, maxitr ve Mr-Trojan

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
Bu numaralar başımızı ebeyi yakmaya başladı.

arslansem

arslansem

Üye
İlginç :hmmm

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
gozumun onunde benım arkadası aradılar caldırıp bırakıyorlar baktım +39 alan kodu vardı ben haberlerde duymustum o yuzden cagrı falan atma dedim arkadasa

tksharmely

tksharmely

Emekli Yönetici
Son zamanlarda - kendim dahil - bu numaradan gelen çağrılar artmakta. @ademaltintas arkadaşımıza teşekkür ediyorum, böyle bir konu açtığı için. Konu üstte kalsın.

eQooo

eQooo

Üye
banada gelmişti....

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Yorum yapan herkese teşekkürler. Haber güncel bir kaynakta dün gördüğüm için paylaştım.

ahmeterby

Üye
beni de aradılar numara yabancı geldi bana internetten bi bakayım dedim bakınca anladım ne olduklarını aramadım o yüzden :)

erfc20

erfc20

Üye
aramadıkları kimse kalmadı heralde herkesi arıolar adamlar yaw

Bora

Bora

Üye
Sana teşekkür ediyorum, benide arayıp duruyorlardı. Sayende ne olduğunu öğrenmiş oldum.

tunahan34

Üye
iyiki sölediniz ya

--------------- Ekleme ---------------

beni aradılar bi kere ya

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
uyarı için sagol arkadasım

Recep Özmen

Recep Özmen

Üye
Bilgilendirme İçin Teşekkürler

esmerkizz

esmerkizz

Üye
eee benim numaramda 39 başlıyo:(

darülmendep

darülmendep

Üye
Oy oy oy

sersery22

Üye
walla babama aynı +39 la gelmisti onunda italyada(+39 italyanın kodu) arkadasi vardi ilk o'dur die dusundu ve sonra aradiginda ulasilamio seklinde cikti. iiki ilk sefede daha geri donus yapmamis :D

maxitr

maxitr

Üye
ilginc yinede konu ve bilgilerin için tesekkurler!!!!
:hmmm:hmmm:hmmm

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
paylaşım için sağol

Üst Alt