300

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hades33333

hades33333

Üye
    Konu Sahibi
300
Arkadaşlar muhteşem bir film olacak bence. Yalnız çok kanlıymış bir dergide okumuştum. Ama benim gibi bi mitoloji hastası için bire bir:oley:spr

Buyrun konusu:

Pers Kralı Xerxes'in, zafer kazanmaya alışmış güçlü ordusunu Yunan Krallıkları üzerine yollaması üzerine Sparta Kralı, 300 askerini Thermopylae'de Persli'lerle savaşmaya gönderir. Amaç, geri kalan Yunan ordularının savaşa hazırlanabilmek için zaman kazanabilmesidir. Bunu sağlayacak olansa Pers ordusunu Thermopylae'de oyalayacak olan bu 300 askerdir. Tam bir intihar görevi özelliği taşısa da, askerlerin her biri büyük bir cesaretle savaşmaktan çekinmeyecektir.

Frank Miller'in grafik romanından sinemaya uyarlanan 300, Zack Snyder imzası taşıyor.

Gerçek hikaye:

yılında, Leonidas'la birlikte 300 kraliyet korumasını ve 7000 müttefik askerini Thermopylae geçidine, geçidi Xerxes komutanlığındaki ordusuna karşı korumak için göndermişlerdir. Günümüzdeki bir hikayeye göre, Leonidas çok az bir gücü yanında götürmüştür. Çünkü bile bile ölüme gittiğini düşünüyordur (bir kahin Sparta'nın kurtuluşunun sadece krallardan birinin ölümüyle gerçekleşeceğini söylemiştir). Aksine, görünüşe göre ephorlar bu plana Carneia festivali ve güçlerini Korint girişinde yoğunlaştırma politikaları nedenlerinden ötürü isteksiz bir şekilde destek çıkmışlardır.
Birkaç anekdot, Leonidas ve Spartalılar'ın eski çağlarda bile cesaretleriyle ünlü olduklarını gösterir. Savaşın ilk gününde, Xerxes Yunanlılar'a silahlarını bırakmalarını söylediğinde, Leonidas şöyle cevap vermişti: Molon Labe ("Gel de al"). Üçüncü gün ise, Leonidas adamlarına güzel bir kahvaltı etmelerini, çünkü akşam yemeğini 'te yiyeceklerini söyledi.
İlk iki gün boyunca Leonidas'ın adamları Persliler'in önden gelen saldırılarını durdurdular, fakat Malisli Ephialtes Pers generali Hydasnes'i dağ patikası üzerinden Yunanlılar'ın arkasına çıkartınca, Leonidas ordusunu ikiye böldü. Kendisi 300 Spartalı, 700 Thespiaeli ve 400 Thebesli asker ile geçitte kalmaya devam etti.
Belki de Hydarnes'in ordusunun çevresini sarmayı düşünüyordu: eğer öyle ise, bu hareketi başarısızlıkla sonuçlandı, ve az sayıdaki ordusu iki taraftan saldırılarak, teslim olan Thebesliler hariç, yok edildi. Bir başka teoriye göre Leonidas geri kalan ordusunu, Persliler'e karşı başka savaşlarda savaşabilmeleri için, evlerine geri gönderdi. Geride kalan askerler ise, Persli atlıların geri çekilen askerleri yok etmemesi için geçidi savunmaya devam etti.
Leonidas savaş sırasında öldürüldü ve Spartalılar ölü vücudunu alabilmek için çabaladılar. Ancak karşılarındaki ordunun sayıca büyüklüğüne bakılınca da anlaşıldığı gibi, kralın vücudu Persliler tarafından ele geçirildi. der ki, Leonidas'ın kafası Xerxes'in emriyle kesilmiş ve kalan vücudu da çarmıha gerilmiştir.
Leonidas onurlu bir şekilde, Spartalılar'a pek özgü olmayan feryatlarla ve yas tutularak gömülmüştür (Spartalılar normalde savaşta gerçekleşen ölümü en şanlı ölüm olarak görürlerdi ve üzüntülerini dışa vurmazlardı, fakat Delphi'deki kahin bu şekilde gömülmeyi, Sparta'yı korumak için Sparta kralının kaybı kehanetiyle birlikte emretmiştir). Aşağıdaki yazıtı içeren oymalı bir aslan anıtı, Leonidas'ın öldüğü yere, onun ve adamlarının kayıplarının anısına yapılmıştır:
Git, Spartalılar'a söyle, buradan geçen yabancı,
Burada, kanunlarına itaat eden bizler, yatıyoruz. –– Thermopylae'deki kitabe (Simonides'in şiiri) Leonidas'ın stratejisini yargılayabilmek için yeterli bilgi olmasa da, onun kahramanlığı ve kendini adamışlığı günümüze kadar gelmiş ve Leonidas, kendi zamanının yanı sıra, zamanımızda da eşsiz bir yere sahip olmuştur.

Fragmanlar:spr

[YT]z0ETrtF8vlE[/YT]
[YT]qjD8A7h2Z9g[/YT]

Ve çizgi romanı:spr

Bu da çizgi romanları okumanız için gereken program:

Page Up - Page Down ile sayfalar arasında geçiş yapabilirsiniz. Ok tuşları ile sayfada gezinebilisiniz.

(Çizgi romanlar alıntıdır)

jöly

Üye
güzele benziyor teşekkürler...:spr

karides

Üye
Eeee, böylece imzanın da nereden geldiği anlaşıldı kardeşim. Ben de inanırmısın, soracaktım "bu imzayı nereden aldın?" diye.
Mitolojiyle alakalılara duyurulur. Hikaye nasıl anlatılmış olursa olsun, mitolojik eserler gerçekten heyecan verici. Sabırsızlıkla bekliyorum. Film bence görsel efektler, kamera açıları (ki bu görüntü yönetmeninin sınıfı geçtiğini gösterir) açısından son derece keyifli olacağa benziyor.

Hades33333, senden ayrıca bir ricam olacak. Film gösterime girdiğinde buraya yazarsan sevinirim ya da bana pm at. Zira, çok yoğun olduğum günler, dünyadan uzak kalıyorum. Ayrca, araştırman için teşekkürler kardeşim.

Şimdiden iyi seyirler.

hades33333

hades33333

Üye
    Konu Sahibi
teşekkürler :spr bir sitede 16 mart 2007'de vizyona gireceğini okudum şimdiden duyurayım, film gelince tekrar yazarım buraya :)

hades33333

hades33333

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar daha yüksek çözünürlüklü bi videosunu buldum paylaşayım dedim youtube'da pek belli olmuyo buyrun:

bu da sitesi :spr

irun

irun

Üye
bilgiler için sağol, fragmanı daha önce yabancı bi sitede izlemiştim (şimdi hangisi olduğunu hatırlamıyorum.) imzanda da filmden bi kare görünce ben şaşırmadım açıkcası..:ok2:

mitoloji falan bizi aşarda, sinemasal açıdan güzele benziyo görsel efektler, çekim tekniği, sağlam bi hikayeylede birleşince güzel bi iş çıkmış ortaya.:spr

filmi kaçırmaktan endişe eden arkadaşlar, rahat olun... geldiklerinde duyarsınız..:ehe

yani henüz Türkiyede promosyonu başlamadı ama, büyük bir prodüksüyon bu, öyle sessiz sedasız geçip gideceğini sanmıyorum..

hades33333

hades33333

Üye
    Konu Sahibi
bilgiler için sağol, fragmanı daha önce yabancı bi sitede izlemiştim (şimdi hangisi olduğunu hatırlamıyorum.) imzanda da filmden bi kare görünce ben şaşırmadım açıkcası..:ok2:

mitoloji falan bizi aşarda, sinemasal açıdan güzele benziyo görsel efektler, çekim tekniği, sağlam bi hikayeylede birleşince güzel bi iş çıkmış ortaya.:spr

filmi kaçırmaktan endişe eden arkadaşlar, rahat olun... geldiklerinde duyarsınız..:ehe

yani henüz Türkiyede promosyonu başlamadı ama, büyük bir prodüksüyon bu, öyle sessiz sedasız geçip gideceğini sanmıyorum..

Katılıyorum kesinlikle duyulur (duyulmazsa bile ben haber vericem zaten :D )... ama duyulmama olasılığı çok az olsa da var. Çünkü V for Vendetta gibi muhteşem bir çizgi romanın filmi pek duyulmadı. Filmi de çizgi romanı kadar iyiydi ancak çoğu kişinin öyle bir film olduğundan haberi bile yok. Umarım 300'ün reklamı iyi yapılır da uzun süre oynar sinemalarda (gerçi daha şimdiden ilk teaser trailer'ı gösterilmeye başlandı sinemalarda (kısa olan)):spr

hades33333

hades33333

Üye
    Konu Sahibi
:oley ARKADAŞLAR '300' SİNEMALARDA DUYRULUR :oley

ayhanbaba07

Üye
layn

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...