30. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
30. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür AŞ, İstanbulodaklı çalışmaları Beylikdüzü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılacak.






Kültür AŞ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Kurum, İstanbul'un kültürel, sosyal ve coğrafi güzelliklerini yurt içinde ve yurt dışında tanıtmak amacıyla önemli bir yayımcılık sorumluluğu üstleniyor.

İngilizce ve Türkçe olarak yayımlanan Prestij Kitapların yanı sıra, ''İstanbul'un Yüzleri'' başlıklı özel bir seri ile İstanbul'u tanıtma hamlesi gerçekleştiren Kültür AŞ, albüm ve belgesel çalışmaları ile de sesli ve görüntülü alanda önemli çalışmalara imza attı.


Bu çerçevede geçten yıl başlatılan ''
İstanbul'un Yüzleri Projesi'', 50 kitaba yaklaştı.

Kentin kültürel envanterini çıkarmak amacıyla başlatılan projede, İstanbul'un 100 spor kulübü, 100 musikişinası, 100 kilisesi, 100 namazgahı, 100 önemli olayı, 100 kuşevi, 100 ağacı, 100 grafik tasarımcısı, 100 Mimar Sinan eseri, 100 sikkesi, 100 koleksiyoneri, 100 çağdaş sanatçısı, 100 şarkısı, 100 yalısı, 100 köşk ve konağı, 100 bahçesi, 100 mücevheri, 100 görülecek yaşanacak yeri, 100 rotası, 100 seyyahı, 100 merdiveni ve 100 sporcusu serinin önemli ''yüzleri'' arasında yer alıyor.


Prestij Kitaplar arasında fuar kapsamında okuyucuların ilgisine sunulacak çalışmalar arasında ''Hayatı ve Kişiliği ile Dr. Adnan Adıvar'', ''Bir Fotoğrafın Aynasında Meşhur İstanbul Hattatları'', ''Dünden Bugüne Topkapı'', ''İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy'', ''İstanbul'un Yüzü'', ''Mavi Dünyam'' (İngilizce-Türkçe), ''İstanbul'u Dinliyorum'' (Türkçe-İngilizce), ''Vefanın Cennet Bahçeleri'' (Türkçe-İngilizce), ''Sultan II. Abdülhamit Arşivinden Devlet Başkanları'' (Türkçe-İngilizce), ''Türk Romanında Bir Demet İstanbul'' (Türkçe-İngilizce) ve ''Mihrişah Valide Sultan Hazireleri'' (Türkçe-İngilizce) bulunuyor.




-İstanbul albümleri ve belgeseller-



Kültür AŞ'nin çalışmaları arasında yer alan ''Bestekar Padişahlar'', ''Grift'', ''İstanbul Yalnız Seni Sevdim'' ve ''İstanbullu Efsane Hanımların Dillerindeki Şarkılar'' albümleri ile ''Dersaadet'in Giriş Kapısı: Topkapı'' ve ''Fatih'in İstanbul Günlüğü'' isimli belgeseller de fuar süresince kurumun standında ziyaretçilerle buluşacak.


Ayrıca kurumun standında fuar kapsamında imza günleri de düzenlenecek.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt