3 kıble prog.indirdim hala kıbleyi öğrenemedim.yardım lütfen.

Sponsorlu Bağlantılar

n73balikesir

Üye
    Konu Sahibi
3 kıble prog.indirdim hala kıbleyi öğrenemedim.yardım lütfen.
Arkadaşlar,cepmuhavvid ve farklı kıble programı indirdim.hala kıblem neresi anlamadım.yuvarlak bir çizgi.kabeyi gösteren bir çizgi ve güneşi gösteren yön.nereye dönsem hep aynı.o zaman ben kıblemi net oalrak nasıl anlıyacağım.çok basip bana kıblemi öğretirmisiniz?

emretwoolf

emretwoolf

Üye
tıkla şehrini vesaire yaz öğren.

maktama

maktama

Üye
Arkadaşlar,cepmuhavvid ve farklı kıble programı indirdim.hala kıblem neresi anlamadım.yuvarlak bir çizgi.kabeyi gösteren bir çizgi ve güneşi gösteren yön.nereye dönsem hep aynı.o zaman ben kıblemi net oalrak nasıl anlıyacağım.çok basip bana kıblemi öğretirmisiniz?
siz pusula gibi kullanmak istiyorsunuz, n73'ün pusula özelliği yoktur. zaten o "güneşi gösteren yön" dediğiniz program da güneş+ saat +açı hesaplamasıyla çalışır, pusulaya gerek duymaz.
Telefonun saati ayarlı olsun, doğru zamanı göstersin. güneş olan işareti güneşe doğru çevirin. şimde kıble ile gösterilen yön kıblemizdir.
"Güneş yoksa?" diye bir soru sormayın zira program sadece güneşin yönüne göre çalışıyor sanırım..

n73balikesir

Üye
    Konu Sahibi
telefonum 5800.

--------------- Ekleme ---------------

tıkla şehrini vesaire yaz öğren.
tıkladım.şehri buldum kırmızı bir çizgi var.ama mantıksız kıble heryerde değişir yani oturduğum adresi bulması gerek.yani yine çözemedim.bu kırmızı çizgiyi nasıl dikkate alıcam.arkam nere önemi nere.yani secdeyi nereye doğru yapıcam.ve heryerde farklıdır ki,yada ben çözemedim bu işi.

--------------- Ekleme ---------------

siz pusula gibi kullanmak istiyorsunuz, n73'ün pusula özelliği yoktur. zaten o "güneşi gösteren yön" dediğiniz program da güneş+ saat +açı hesaplamasıyla çalışır, pusulaya gerek duymaz.
Telefonun saati ayarlı olsun, doğru zamanı göstersin. güneş olan işareti güneşe doğru çevirin. şimde kıble ile gösterilen yön kıblemizdir.
"Güneş yoksa?" diye bir soru sormayın zira program sadece güneşin yönüne göre çalışıyor sanırım..
Güneş simgesini güneşe göster diyon gösteriyorum kıble hep aynı yerde oynamıyor.offffffff be.bir doğru dürüst kıble öğrnemedik.dağın başında olsak napıcaz kimbilir.

SilentOne

SilentOne

Üye
en iyisi imama sor xD xD

maktama

maktama

Üye
telefonum 5800.

Güneş simgesini güneşe göster diyon gösteriyorum kıble hep aynı yerde oynamıyor.offffffff be.bir doğru dürüst kıble öğrnemedik.dağın başında olsak napıcaz kimbilir.
güneşe döndüğünde kıble hep aynı yerde diyosun ya, güneşe döndüğünde kıbleyi gösteren yer kıbleoluyr işte(büyük ihtimal, programı kullanmadığım için şuanda kesin konuşamıyorum..)
neyse,vazgeçtim ben.,

Açıklamak için birşeyler yazmıştım ama sildim, sen google'a "yön bulma saat güneş" yaz, çıkanları incele mantığı kavra, sonra programın mantığını anlayacaksın(tabi elindeki program doğrudürüst hesaplamaları yapıyorsa, kuzey güney doğrultusunu bulduktan sonra olduğun şehri sana sorması lazım ki şehre göre açı düzeltmesi yapsın mesela).
Kolay gelsin.

Not: Burdan da bir SilentOne geçmiş herzamanki gereksiz yorumlarıyla, post kasma amaçlı...

endo16

endo16

Üye
dostum eline bi tesbih al ve imamesinde tutarak sıfır şekilde döndür biraz sonra elini sabit tut en sonunda ileri ve geri hareket yapacak ya ileri tarafı yada geri tarafı kıble çok ilgiçtirki her zaman doğru gösteriyor :D

ahary

Üye

Arkadaşım kıble programını açtığın zaman yuvarlak bi daire var sen aslındaa o dairenin merkezindeymissin gibi düşün. Sonra güneş nerde ise telefonu aynı hizaya gelecek şekilde çevir. DAha sonra Kıble resmi nerde kalırsa kıble o taraftadır.

ALpWaR24

ALpWaR24

Üye
niyet ederken yönüm kıbleye de :D :D

ZaZuM

ZaZuM

Üye
başlık çok güzelmis

By_Casparov

By_Casparov

Üye
bakın belki inanmazsınız ama kıble turksat canağınının baktığı yöndür... :oke: