3,5G , EDGE arası geçiş. Net yavaslaması . UMITS seçimi. Gsm modunu kapatma.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

madrid1902

Üye
    Konu Sahibi
3,5G , EDGE arası geçiş. Net yavaslaması . UMITS seçimi. Gsm modunu kapatma.
Gsm modunu kapatın. Normalde Edge hızında baglanan yerlerde de 3.5G hızında bağlansın

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
Gsm modunu kapatın. Normalde Edge hızında baglanan yerlerde de 3.5G hızında bağlansın

Dediğinizi tam anlamadım bu nasıl bir mantık ? Benim bulunduğum bölge de 3G yoksa GSMi kapattığımda 3.5G hızında mı bağlanıcam yani ? :)

elektirik

Üye
ya kardes güzelde bu nasıl olacak..yani 3g cekmeyen yerde bile böle yaparsak oluyo mu yaniii....pek mantıklı gelmio bana

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
ya kardes güzelde bu nasıl olacak..yani 3g cekmeyen yerde bile böle yaparsak oluyo mu yaniii....pek mantıklı gelmio bana

Zaten inanma dostum ben bir önceki mesajımda mantıksızca bir şey olduğunu belirtmek amaçlı öyle yazdım :) Böyle bir şey olmaz.

----------Eklendi @ 14:00:55 ---------- Yazıldı @ 13:53:19 ----------

Arkadaşın konusuna bir açıklık getirip konuyu kilitleyeceğim. Çünkü mantıklı tarafı yok.

Öncelikle arkadaşın konu başlığında da belirttiği gibi bulunduğunuz alanda 3G biraz çekiyorsa 3G den bağlanırsınız internete ama dediğim gibi 3G çekimi kuvvetli değil arada 3G bağlantısı koptuğunda otomatik Edge bağlantısına geçersiniz ve bulunduğunuz yer itibariyle 3G-Edge arası geçiş fazla oluyorsa bu geçişten kaynaklanan internet kopmaları veya yavaşlaması yaşarsınız.

Eğer ki siz 3G yi kapatıp sadece Edge aktif ederseniz Edge'nin çekim alanı 3G den çok daha fazla olduğundan bağlantı kopması yaşamazsınız 3G'deki kadar yüksek hız göremezsiniz belki ama en azından stabil bir hız yakalarsınız yani 3G-Edge arası geçiş olmayacağından kopmalar yaşanmayacaktır.

Arkadaşın dediği gibi yaparsanız yani bir önceki dediğimin tam tersini Edge 'yi kapatıp sadece 3G 'yi aktif ederseniz de 3G çeken yerlerde internetiniz olur fakat bu durumda bölgeniz itibariyle 3G çok iyi çeken bir yerde olmanız gerekmekte aksi halde 3G çekimi yok olduğunda Edge 'yi kapattığınızdan cihaz Edge'ye geçiş yapamayacak ve sinyal tamamen kopacaktır. Bu bir telefon ise internete giremediğiniz gibi hattınız da çekmeyecektir.

Konuyu yeterince açıkladığımı düşünüyorum ve konunun çokta mantılı tarafı olmadığından bu açıklamadan sonra konuyu kilitliyorum. İyi Forumlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt