ALINTI
3G s'de 3.1.3 ten 3.1.2 ye geri dönüş nasıl
Merhaba arkadaşlar bazı arkadaşların düştüğü hataya bende düştüm, iphone'u 3.1.3 e update ettim ve bildiğiniz gibi şimdi jailbreak yapılamıyor, şimdi ben internetten bitane iPhone2,1_3.1.2_D11_Restore adında ipsw dosyası buldum. bu dosyayı indirip shift restore ile bunu gösterip kursam eski sürüme kavuşabilirmiyim. Telefonum yurtiçi, 3g s, 46. Hafta üretim, herhangibir kilit yok tüm hatlarda çalışıyor. Daha önceki sürümde jailbreak yaptığımda telefonu her kapatmamda itunes istiyordu bende blackrain ile açmak zorunda kalıyordum, şimdi onada razıyım ama nasıl yapacam.
(ÇÖZÜLDÜ)
Hallettim arkadaşlar, kısaca anlatayım forumda yine bir arkadaş anlatmış ama bende kısaca anlatmak istedim.
Öncelikle Notpadi Yönetici olarak çalıştırıyoruz (Sağ Tıkla Yönetici olarak çalıştır) Aç komutunu vererek C:Windows/System32/drivers/etc klasöründeki host dosyasını seç en alt satıra 74.208.10.249 gs.apple.com bu kodu ekle kaydet ve kapat. Daha sonra İphon'u bilgisayar bağla DFU modunda başlat İtunes te Shift+Restore butonuna tıkladığında 3.1.2 ye ait dosyayı göster (forumdan bulabilirsiniz). bu işlemleri yaptığınızda zaten yüklemeye başlıyor. 1011, 1013, 1015 nolu hataları verirse aldırış etmeyin Tamam deyin geçin 3.1.2 versiyonu yüklenmiş oluyor. Fakat 1601, 1602, 1600 nolu hataları alırsanız DFU modunda tekrar deneyin. İşlem bittikten sonra Ekranda USB kablo işareti çıkıyor. Şimdide Blackrain programını çalıştırarak iphone'u açabilirsiniz. İlk denemede açılmayabiliyor blackrain ile birkaç kere deneyin. Hayırlı uğurlu olsun eski versiyona dönmüş oluyorsunuz.
İşlemi yaptığım cihazın özellikleri konunun başında var.
iPhone 3Gs 16 GB
Türkiye'den alındı
Kilit yok tüm hatlara açık