268 MP Çekim Yapan Kamera

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
delrico

delrico

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi

Sevdiklerinizi görüntülediğiniz kameralarla, uzay fotoğrafları çekenler arasındaki farkın ne kadar olduğunu OmegaCAM adlı cihaza bakarak çok daha iyi anlamak mümkün.

Cep telefonunuzdaki 8 MP'lik kameranın iyi çekim yaptığını mı düşünüyorsunuz? Aldığınız kompakt dijital fotoğraf makinesinin 14 MP'lik sensörü sizce çok mu iyi? Bu sorulara kesin bir cevap vermeden önce OmegaCAM'i mutlaka görmelisiniz.

32 ayrı CCD sensörün bir araya gelerek 268 MP'lik görüntüler kaydedebildiği OmegaCAM tahmin edebileceğiniz gibi cebinizde ya da çantanızda taşıyabileceğiniz türden bir cihaz değil.

Uzayın Derinliklerine Dünyadan Bakış

771 kg ağırlığındaki OmegaCAM uzay fotoğrafları çekmek için tasarlanmış bir cihaz. Güney Avrupa Gözlemevi'nde yer alan VLT Survey Teleskobu'nun (VST) gözünü oluşturan OmegaCAM, çektiği detaylı görüntülerle bilim adamlarına yardımcı oluyor.

VST, Güney Avrupa Gözlemevi'nde bulunan ve dört büyük teleskoptan meydana gelen VLT adlı sistemin en önemli parçasını oluşturuyor.

nalcam22

nalcam22

Üye
vaaaa

Silinen Üye 1703541

Silinen Üye 1703541

Kapalı Hesap
neresinden çekiyor fotoğrafları :ehe

mangdaşire

mangdaşire

Üye
face için bi resim çektirsek kaça patlar :ehe

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2149105
Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
teneke resmen.d

delrico

delrico

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
teneke ama 268 mp çekim yapıyo:ehe

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
olur yaaa
ornek verdrme smdi bana:D

delrico

delrico

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
örnek ver bakam:naughty:

Aege

Aege

Üye
Ben 50megapixel bir fotoğraf makinesi büyüklüğünde makine görmüştüm buda onun 5 katı kadar megapixel değerinde ama boyutu 20 katı kadar falan herhalde

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt