Sony, Xperia Z5’in kamerası DxOMark’a göre en iyi mobil kamera oldu

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Sony, Xperia Z5’in kamerası DxOMark’a göre en iyi mobil kamera oldu
Sony’nin yeni akıllı telefonu Xperia Z5’in kamerası performansı ile DxOMark’a göre zirvede yer alıyor.


Akıllı telefonlar büyük hızla gelişirken, özellikle kameraları, profesyonel kameralar kadar olmasa da çok iyi kalitede video çekimi ve fotoğraf çekimi gerçekleştirebiliyor. Geniş açılı ve büyük sensör içeren kameralar akıllı telefonlarda yer alırken, arka kamera yanı sıra Selfie çekimlerin popüler olması ile ön kameralar da daha gelişmiş olarak sunulmaya başlandı.



Baktığımızda Samsung bu sene Galaxy S6 ve Galaxy Note5 gibi modellerinde 16MP kameralara yer verirken, Apple ise yeni cihazları iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’da 12MP arka kamera kullandı. LG de Samsung gibi 16MP çözünürlükte kamera ile amiral gemisi G4’ü sunarken, HTC ise 20MP kamera içeren One M9 ve versiyonları ile pazarda yer aldı.

Sony ise geçtiğimiz Nisan / Mayıs ayında Xperia Z4 / Z3+ modelleri amiral gemisini 20.7MP arka kamera ile sunarken, Eylül ayı başında yeni amiral gemisi Xperia Z5’i ise 23MP çözünürlükte kamera ile sundu.

Sony Xperia Z5’in kamerası LED flaş desteği içerirken, ayrıca 4K çözünürlükte video kaydı da gerçekleştirebiliyor. 1/2.3″ sensör boyutu ile gelen yeni kamera 5X Clear Image Zoom özelliğine sahip.

DxOMark mobil cihazların kameralarını fotoğraf ve video çekim kalitesine göre puanlarken, şimdi de Sony Xperia Z5’i listeye ekledi. DxOMark’a göre Sony’nin Xperia Z5 modelinde yer alan 23MP kamera, şimdiye kadar mobil cihazlar arasında en iyi kamera olarak dikkatleri üzerine çekiyor.

Sony Xperia Z5’in genel skoru 87 olurken, Samsung’un Galaxy S6 edge modelini 1 puan ile geride bırakıyor. Google’ın yeni sunduğu Nexus 6P ise üçüncü sırada yer alırken, LG G4 ise dördüncü sırada kendine yer buluyor.



http://www.maxicep.com/cep-telefonl...ka-gore-en-iyi-mobil-kamera-oldu-h207302.html
 


Üst Alt