23 nisan zehra hanım ilköğretim okulu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
23 nisan zehra hanım ilköğretim okulu
23 nisan zehra hanım okulu
Bostancı 23 Nisan İlkokulu
23 nisan zehra hanım ilköğretim okulu hakkında bilgi

23 nisan zehra hanım ilköğretim okulu



23 nisan zehra hanım ilköğretim okulu ,1979 yılında Özel İdare'ye ait yaklaşık 8 dönümlük arsanın üzerine beş derslikli olarak Bostancı İkinci İlkokulu adıyla eğitim öğretime açılmış, daha sonra Bostancı 23 Nisan İlkokulu adını almıştır.

Okulun bahçesinin doğu bölümüne 1985 yılında Hayrullah Kefoğlu Lisesi yapılmış, okul bahçesinin, -bina dahil- 51*34=1734 m²'lik kısmı geriye kalmıştır.

1989 yılında 2. katı hayırsever emekli öğretmen Meliha SANVER tarafından yaptırılmış ve merhum annesi Zehra Hanım'ın ismi llgili makamlarca da kabul edilerek 23 Nisan Zehra Hanım İlkokulu adını almış ve "Müfredat Laboratuvar Okulu" olarak eğitim ve öğretime devam etmiştir. Milli Eğitim Bakanlığınca MİLO (Müfredat Laboratuvar Okulu) uygulamaları kaldırıldığından ve 8 yıllık kesintisiz eğitime geçiş zorunluluğundan 1996 yılından itibaren 23 Nisan Zehra Hanım İlköğretim Okulu olarak hizmet vermeye devam etmiştir.

Bugün, okulumuz 1 okul müdürü, 1 müdür yardımcısı, 25 öğretmen, 1 sözleşmeli memur, biri kadrolu toplam 5 yardımcı personel ve 350 öğrenci ile Atatürk ilke ve inkılapları, milli eğitimin amaç ve ilkeleri doğrultusunda hizmet vermeye devam etmektedir.

Okulumuz adrese dayalı kayıt sistemiyle öğrenci kabul etmektedir. Birinci sınıfa kaydı yaptırılacak çocuklarımızın 72 aylarını doldurmuş olmaları; ana sınıfına kayıt yaptıracak çocuklarımızın ise 48-72 ay yaş aralığında bulunmaları gerekmektedir.

Deneyimli bir eğitimci kadrosuna sahip olup Atatürk ilke ve inkılaplarını temel alan okulumuz, işlevsel bilgi ve teknoloji sınıfı, labortatuvar ve donanımlı branş dersliklerinde öğrenci merkezli ve çağdaş bir anlayışla eğitim ve öğretim faliyetlerine devam etmektedir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt