23 Futbolcuya 9.2 milyon Euro

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
'Maxi Genç

'Maxi Genç

Üye
    Konu Sahibi
23 Futbolcuya 9.2 milyon Euro
Son 5 yılda gerçekleştirdiği transferler için kasasından yaklaşık 70 milyon euro çıkaran Galatasaray'da, yerli-yabancı farkı en belirgin olarak bonservis bedellerine yansıdı. Öye ki Aslan, konu yerli oyuncular olunca, parasını oldukça hesaplı harcıyor.




Adnan Polat yönetimiyle birlikte sportif başarıdan daha çok mali yapıyı düzeltmenin uğraşını veren Galatasaray, yabancı futbolculara para saçmayı sürdürmesine karşın yerli transferinde tam zıt yönde bir görüntü çiziyor. Misimovic, Pino ve Lorik Cana için 14.5 milyon euroyu göze alan Cimbom, yerli transferinde ise bonservisi elinde olan oyuncuları seçiyor.

Son 5 yılda 23 yerli futbolcuyu (Kazım dahil) kadrosuna katan sarı-kırmızılı kulüp, bu isimler için sadece 9.2 milyon euro bonservis ödedi. Son olarak Fenerbahçe ile yolları ayrılan milli futbolcu Kazım'ı bedava kadrosuna katan Cimbom, bu sezon Serdar Özkan, Mehmet Batdal ve Ali Turan için de para ödemedi.

Sezon başında genç oyuncu Musa Çağıran'ı 1 milyon dolar, Çağlar Birinci'yi ise 1.5 milyon euroya alan Galatasaray, 2009'da Gökhan Zan ve Mustafa Sarp'ı da bedava renklerine bağladı. Ufuk Ceylan transferinde Manisaspor'a 1 milyon euro ödenirken, CSKA'dan kiralanan Caner Erkin'in maliyeti 400 bin euro oldu.

2007'de gurbetçi futbolcular Serkan Çalık ve Barış Özbek'i 100'er bin euroya Türkiye'ye getiren sarı-kırmızılılar, bir diğer gurbetçi Alparslan Erdem ile 500 bin euro karşılığında mukavele yaptı. Serkan Kurtuluş için Bursaspor'a 1 milyon euro ödenirken, sezon başında kulüp kasasına 5 milyon euro sokan Mehmet Topal ise 1 milyon dolara Galatasaray'a geldi.

BONSERVİSİ ELİNDE GELENLER
Kazım Kazım
Serdar Özkan
Ali Turan
Mahmet Batdal
Gökhan Zan
Mustafa Sarp
Ferdi Elmas
Yaser Yıldız

BONSERVİS ÖDENENLER
Musa Çağıran: 1 milyon dolar
Çağlar Birinci: 1.5 milyon euro
Ufuk Ceylan: 1 milyon euro
Serkan Kurtuluş: 1 milyon euro
Mehmet Topal: 1 milyon dolar
Caner Erkin: 400 bin euro (kiralık)
Servet Çetin: 500 bin euro
Hakan Balta: 1 milyon dolar
Alparslan Erdem: 500 bin euro
Emre Güngör: 500 bin euro
Volkan Yaman: 1 milyon euro
Orkun Usak: 600 bin euro
Serkan Çalık: 100 bin euro
Barış Özbek: 100 bin euro
Tolga Seyhan: 500 bin euro (kiralık)


"Ben sporcunun; zeki, çevik ve bonservisi elinde olanını severim"
Adnan Polat
:kop:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt