2018'de Lise mezunlarından polis alımı gerçekleştirilecek?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
2018'de Lise mezunlarından polis alımı gerçekleştirilecek?
İçişleri Bakanlığı bünyesinden gerçekleştirilen açıklama ile Emniyet Genel Müdürlüğü'nde bulunan açık kadrolar için polis alımı gerçekleştirilecek. Polis öğrencisi alımı için en az lise mezunu olmanız gerekecekken, PMYO, POMEM ve PAEM kapsamında alımların gerçekleştirileceği açıklandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün en seçkin sınıflarından olan Polis Özel Harekat (PÖH) sınıfı için alım ilanları açıklanırken, 2018 PÖH işe alım ilanları sizler için tek liste halinde burada. Polis Özel Harekat (PÖH) alımı için çeşitli kadrolar açılırken, en az lise mezunu olmanız gerektiğini unutmayın.

2018 PÖH alımları yapılacak mı?
Emniyet Genel Müdürlüğü için PÖH alımları en son 19. dönem POMEM kapsamında yapıldı ve 20 ile 21. dönem POMEM alımları normal polis memuru sınıfı için yapıldı. Bu sebepten dolayı 22. dönem alımlarının büyük bir ihtimal ile PÖH sınıfı için yapılması beklenmektedir.

Lise mezunları PÖH başvurusu yapabilecek mi?
PÖH alımlarına ön lisans mezunları kesin olarak başvurabilecektir, ancak bir karar çıkartılarak lise mezunlarının da başvuru yapabilmelerine olanak sağlanabilir. Daha önce bu sistem bekçi alımlarında kullanılırken, özellikle bir çok kişinin bundan böyle lise mezunu olduğu halde PÖH başvurusu yapabileceği düşünülüyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve PALA.

Benzer Konular



Üst Alt