2016 ALES Sınavına ne kadar kaldı? ALES SONBAHAR Sınav Tarihi ne zaman

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
2016 ALES Sınavına ne kadar kaldı? ALES SONBAHAR Sınav Tarihi ne zaman
2016 yılında düzenlenecek olan ALES SONBAHAR sınavına ne kadar kaldı ve ALES SONBAHAR sınavı ne zaman merak ediliyor. Bizde size bu makalemiz ile birlikte ALES SONBAHAR sınav tarihi ile ne zaman olduğu bilgisini sunduk.

ALES Sonbahar Ne Zaman?
2016 Ales Sonbahar sınavı 20 Kasım 2016 tarihinde yapılacaktır. Ales sonbahar sınavı Ösym tarafından hazırlanan sınav takvimine uygun şekilde yapılmaktadır. 20 Kasım 2016 tarihi Ösym’nin belirlediği tarihtir.

ALES Sonbahar Hangi Gün Yapılacak?
2016 Ales sonbahar sınavı pazar günü yapılacaktır. (20.11.2016)

ALES Saat Kaçta Başlayacak Kaç Saat Sürecek?
Ales sonbahar sınavı sabah saat 09.30′da başlayacak ve sınav 150 dakika sürecektir.

Ales Sınavından Aldığım Puan Kaç Yıl Geçerlidir?
Ales sınavından aldığımız puanlar 3 yıl geçerliliğini korumaktadır.

Senede Kaç Kere Yapılmaktadır?
Ales sınavı ilkbahar ve sonbahar diye bir yılda iki kere yapılmaktadır. Sınava başvuru şartlarını taşıyanlar önceki sınava girdiğine bakılmaksızın iki sınava da girebilir.

Ales Sınavının Önemi Nedir?
Ales sınavı akademik kariyer düşünenler için gerekli bir sınavdır. Özellikle son değişikliklerle beraber artık tezsiz yüksek lisans adayları için Ales puan şartı kaldırılmış bunun yerine sadece tezli yüksek lisans sınavında ales şartı kalmıştır. Özellikle tezli yüksek lisans yapmak isteyen öğrenciler Ales sınavına girmeleri gerekmektedir.

Ales sınavı genellikle zorluğu ile değilde süre sıkıntısı ile konuşulan bir sınavdır. Genellikle Ales’e girenler sınavı yetiştirememekte birçok sorusu boş kalmaktadır. Gerçekten de Ales’te uzun sorular yani uğraş gerektiren sorular girecek olan öğrencileri beklemektedir. Tabi bu bütün öğrencilerin yetiştiremediği anlamına gelmez. Sınav için çok pratik yapanlar çok iyi hazırlananlar süre olarak sınavın üstesinden rahatlıkla gelebilirler.

Ales Sonbahar sınavına girecek adaylara şimdiden başarılar diliyoruz.
 


Üst Alt