2015 Yılının En Popüler 5 Sosyal Medya Pazarlama Taktiği

Sponsorlu Bağlantılar

omerhakanbulut

Üye
    Konu Sahibi
2015 Yılının En Popüler 5 Sosyal Medya Pazarlama Taktiği

Kapınıza gelen ve büyük ihtimalle dolandırıcı olduğunu düşündüğünüz pazarlamacıların devri geçti. Artık sosyal medya üzerinden pazarlama taktikleri uygulanıyor. Yeni bir trend olmasına karşın, etkileşim ve başarı oranının oldukça yüksel olduğunu görüyoruz. Gelişen dünyanın bir parçası olarak da kesinlikle yeniliklere uyumlu olduğunu söylemek gerekiyor.

Sosyal medya pazarlaması yani social media marketing, geleceğin en etkili pazarlama yöntemlerinden birisi. Sosyal ağlarınız üzerinden sıklıkla karşılaştığınız reklamlar da bunun bir parçası. Facebook, Twitter, Instagram, Flickr gibi sosyal medya platformları üzerinden çeşitli pazarlama stratejileri ile ürünlerinizi veya hizmetlerinizi pazarlayabilirsiniz. Birçok kişiye göreyse etkileşimin bu hesaplar üzerinde daha fazla olması ve müşterilere daha samimi gelmesi nedeniyle diğer yöntemlerden daha başarılı bir pazarlama şekli ortaya çıkıyor.

Elbette bu sosyal ağların da gelişimini sürdürmesi, bazılarının çıkış popülerliğini devam ettirememesi, kullanıcı sayısını arttıramadan unutulup gitmesi gibi konular, sosyal medya pazarlaması üzerinde etkili oluyor. Bu değişiklik ve gelişmelere göre sosyal medya pazarlama stratejilerinizi de revize etmeniz gerekiyor.

Bizlerde bu değişiklik ve gelişmelerden yola çıkarak sizler için 2015 yılının en popüler sosyal medya pazarlama taktiklerini araştırdık. İşte bu taktikler…

1- Instagram Reklamları
Ciddi bir kullanıcı artışıyla birlikte diğer sosyal medya platformlarına fark açan Instagram, sosyal medya pazarlama taktiklerinin de başında yer alıyor. Bu yıl reklam konusunda birkaç gelişme kaydetti ve başarılı değişiklikler yaptığı biliniyor. Henüz tam yaygınlaşmasa bile Instagram reklamlarının son derece yüksek bir etkileşim sağlayacağı tahmin ediliyor.

7 farklı sosyal medya platformunda yapılan bir araştırmada 2500 marka ve 3 milyon kullanıcı yer almıştır. Araştırma sonucunda sosyal ağların 6’sında markalar, % 0,1 oranından daha az geri dönüş almıştır. Örnek vermek gerekirse; Twitter’da 1 milyon takipçisi olan bir markanın paylaşımları 700 etkileşim alıyor. Instagram ise diğer sosyal ağlardan bu yönüyle ayrılıyor. Instagram paylaşımlarının, Facebook’a göre kullanıcı başına 58 kat; Twitter’a göre 120 kat daha fazla geri dönüş sağladığı belirlenmiştir.

2- Sosyal Platform Çeşitliliği
Günümüzde adını duyduğunuz duymadığınız, daha önce kullandığınız veya kullanmadığınız birçok sosyal medya ağı bulunuyor. Markanız için bu platformları keşfetmeniz ve birden fazla sosyal mecrada yer almanız, büyük bir artı olarak görülüyor. Bu şekilde daha büyük bir potansiyel kitle elde edebilmeniz de mümkün oluyor. Bu noktada bilmeniz gereken bir diğer konu ise her sosyal medya platformunun çeşitli kullanıcı kitlesine sahip olmasıdır. Yaş gruplarına göre kullanıcıların % 92’sini, en az iki sosyal ağı etkin bir şekilde kullanıyor. Bir diğer deyişle, genel olarak yetişkin bir kullanıcının 5 farklı sosyal medya ağında aktif olduğu biliniyor.

3- Video Paylaşım Platformları
Video izlemek dendiği zaman birçok kişinin gittiği bir adres vardır; Youtube! Ama günümüz sosyal medya ağlarına baktığımız zaman hemen hepsinin kendi video servisini geliştirdiğini görüyoruz. Youtube üzerinden çekilen videoların yanı sıra, kendi videolarınızı doğrudan Facebook’a yükleyebiliyorsunuz. Hatta Vine, Tumblr, Twitter gibi sosyal ağlar üzerinden gerek video gerekse GIF formatında paylaşımlar yaparak markanızın etkileşimini arttırabilirsiniz. Yapılan araştırmalar da, bu video ve GIF servislerinin gelişmesiyle birlikte Youtube’a olan ilginin azaldığını gösteriyor.

4- Marka Yayıncılığı
İçerik pazarlamanın yeni durumu, marka yayıncılığıdır. Daha otantik, açıklayıcı ve kullanıcıları daha uzun süreli bir etkileşim altına sokacak olan markalarla ilişkilendirme yaratmalısınız. İçerik pazarlamanın aksine marka yayıncılığında trendler, daha yakından takip edilmelidir. Bazı pazarlamacılara göre bu yanlıştır; ama içerik pazarlama yalnızca ürün satmak için kullanılmıyor. Yani içerik pazarlama bir hikaye oluşturmak için vardır. Bu nedenle de 2015 yılında içerik pazarlamanın yerini marka yayıncılığının alacağı düşünülüyor.

5- Görsellikte Artış
Görselliğin ön planda olduğu sosyal platformları tanıyor musunuz? Instagram ve Tumblr dışında Pinterest, Flickr gibi sosyal platformlar bulunuyor. Bu platformlarda aradığınız hemen her alandan görsel içerik bulabiliyorsunuz. İlk bakışta yalnızca ev dekorasyonu, bahçe düzenleme, kıyafet, yemek tarihi, el işleri gibi görünse bile birçok firma için potansiyel müşteri bulmanın en iyi yolu.

Okumak yerine görselliğe daha çok önem verdiğimiz bir gerçek. Aynı zamanda insan beyninin görselliği daha hızlı algıladığı ve uzun süre hatırladığı da bilimsel bir gerçektir. Bu nedenle markalar, kullanıcıları ile yakınlığı ve etkileşimi artırmak için görselliğin ön planda olduğu sosyal platformlara yönelmelidir. Ürünlerinizi, çalışanlarınızı ve etkinliklerinizi göstermek, şirketinizin samimiyetini ortaya koymak için de bu yolu tercih edebilir, müşterilerinizle iyi ilişkiler kurabilirsiniz.

 


hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
Makale çok net ve etkileyici olmuş . Paylaşım için teşekkürler.
 
Son düzenleme:

omerhakanbulut

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkürler Chita_Man bey. Beğenmenize gerçekten sevindim.
 


Üst Alt