2013 Dacia Logan, Sandero ve Sandero Stepway

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
2013 Dacia Logan, Sandero ve Sandero Stepway







Tasarım2004 yılında üretimine başlanan Logan ilk olarak 2008 yılında yenilenmişti ve gelenek devam etti. Logan o yenilikten de dört yıl sonra günümüzde tekrar yenileniyor. Sandero’ya bakacak olursak 2007 yılında üretilmeye başlanan ancak Avrupa’da ilk olarak 2008’de satışa sunulan araba ilk defa yenileniyor.Paris Otomobil Fuarında sergilenen üç dacia modelide sürpriz bir tasarıma sahip değil, devam eden Dacia tasarım çizgisine sahipler. Aynı arabanın sedan ve hatcback modelleri olarakta tanımlayabileceğimiz Sandero ve Logan seeleflerine göre birazz daha köşeli hatlara sahip olmuşlar. Sandero Stapway ise, standart Sandero’nun yükseltilmişi şeklinde. Tampon tasarımları ile Sandero’dan ayrılırken hafif arazi şartlarına uygun şekilde ön ve yanlarda sert plastik korumalar, altta metal destekler bulunmakta. Yeni Sandero Stapway’i standart Sandero’dan ayıran detaylardan diğerleri ise standart olarak sunulan port bagaj rayları ve yeni jant seçenekleri.Dacia tarafından yapılan açıklama da Sandero’ların bagaj hacmi 320 litre olarak belirtilirken Logan’ın bagaj hacmi 510 litre olduğu belirtildi.

Performans / Motor
Dacia’ların pazarda iddialı olmasının sebeplerinden birisi de düşük yakıt tüketimi . Dacia yeni arabalarında bu çıtayı iyice yukarı çekmeyi hedeflemiş. Üç modelde de kullanılacak olan motor seçeneklerinde yakıt ekonomisi üzerinde özellikle durulmuş.
Bu motor seçeneklerinden en iddialısı ise ailenin en küçük hacimli motor seçeneği. Logan ve Sandero’da kullanılan en küçük hacimli motor özellikleri şu şekilde; turbo beslemeye sahip 0.9 litre hacimli, 90 beygir gücünde ve 135 Nm maksimum tork üretim değerine sahip. Bu motor ile iki arabanın yakıt tüketim değeri de 5.2 litre/100 km olarak açıklandı.
Aynı şekilde her iki araba için de kullanılacak olan 1.2 litre hacimli 75 beygir gücündeki motor ile 100 km’de karma olarak 5.9 litre yakıt tüketiyor.
Bu iki benzinli motor seçeneğinin yanı sıra dizel yakıt sistemine sahip motor seçenekleride yeni Dacia’larda olacak. 1.5 litrelik dizel motor ile 75 – 90 beygir gücü ve 200-220 Nm Tork üretimi olmak üzere iki farklı güç üretim değerine sahip. Her iki seçenekte de yakıt ise aynı 3.8 litre/100 km olaarak açıklandı.
Şu anda fiyat politikası hakkında bilgi verilmezken seleflerinin fiyat politikalarının devam edeceğini tahmin ediyoruz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt