2012 Kehanetleri İle İlgili Önemli Açıklama

Sponsorlu Bağlantılar

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
2012 Kehanetleri İle İlgili Önemli Açıklama
Dünyada birçok insan yaşamın 2012'de sona ereceği inancına sahip. Dünyamızın yok oluşuna 2 yıl kaldığını iddia eden 2012 felaketiyle ilgili bilmediğiniz 5 şey ne?

Maya takvimi kehanetleri takipçilerine göre, Maya uygarlığı, geleceği eşsiz bir netlikle açıklayıp, önemli küresel ve evrensel olayları öngörmüş ve 2012'de gerçekleşeceğini düşündükleri bir kıyamet günü tespitinde bulunmuşlardı.

Eğer Maya uygarlığı geleceği görmekte bu kadar başarılıysa aralarından birinin de bu uygarlık için bir kıyamet günü benzeri tarihten bahsetmesi gerekmez miydi? Ki bu 1517'deki İspanyol fetihçilerinin gelişi olabilir. Kölelik ve çiçek hastalığından çekeceklerini öngörmek, kahinlerden bazılarında dikkat dağınıklığına yol açmış diyelim bari.

Gerçeklere dönersek, 2012'de dünyanın sona ereceğine dair bir kanıt yok. Ancak bazı kanıtlara göre şimdiden cehennemi boyladık. “Aptallara 2012 Kılavuzu” adlı kitabın yardımcı yazarlarından biri, tarlalarda uzaylıların çizdiğine inanılan geometrik şekiller konusunda bir “otorite”.

1. 2012 Kehaneti itibarsız takvimcilerin iddialarına dayanır

M.Ö. 238de (236’da olabilir) Mesoamerica’da biri (Mayalı bile değil) birbiriyle örtüşen takvimlerden, birkaç yıl öncesinden, dünyanın başladığı gün olarak bir tarih seçti. Bu kişi 260 günlük kutsal almanak (Tzolkin) ve 365 günlük dünyevi (Haab) takvimlerini kullandı. Daha sonra bu takvimler sadece Maya uygarlığında değil, Mesoamerica boyunca da kullanılmaya başlandı. Seçilen gün, bizim Miladi takvimimizde M.Ö. 3114 11 Ağustos’a tekabül ediyor. Seçen kişinin, bu tarihi seçmekte kendine has sebepleri vardı. Ancak, özellikle dünyanın başladığı günü seçtiği göz önünde bulundurulursa, çok da geçerli sebepler değildi.

Daha sonra Haab ve Tzolkin takvimlerini karmaşık bir 52 yıllık döngü halinde bir araya getirip buna “Takvim Döngüsü” dedi. Daha uzun vadede zamanı ölçmek için bu takvimlerdeki zaman kavramını, sözde “Uzun Vadeli Takvim” adı altında, tahminlerde bulunmak için kullandı –iddia edilen kehanetin kaynağı- söylenene göre 5.125 yıllık döngüden sonra bu Uzun Vadeli Takvim sona erecek ve 21 Aralık 2012 civarında yeni bir döngü başlayacak.

Bu belirtilen tarih kış gün dönümüne denk geldiği 144.000 sayısını içerdiği için (Uzun Vadeli Takvim’deki günlerin alt parçalara ayrılması sonucu ortaya çıkan bu sayı Yeni Ahit-Vahiy Kitabı’nda açıkça görüldüğü için) komplo teorisyenleri her şeyi bırakıp dünyanın sonunun geldiği, galaktik felaketlerin yaşanacağı, bilinçlerin şekil değiştireceği, iddialarıyla yuvalarından çıktılarsa da gerçek, aslında, bu tarihin Mayalılar için bir dönemin sonu/başlangıcı olarak kutlama sebebi olması idi.

2. Apple’ın 2012 uygulaması var

Takvimcilerin söylediklerini boş verin, Apple, iPhone’unuz için biraz para harcayıp 2012 uygulaması yüklemeniz gerektiğini düşünüyor. Böylece kıyamet, bilinç kaymaları veya 2012 Aralık sonunda her ne olacaksa ona karşın yanınızda neler bulundurmanız gerekiyorsa bunları temin edecek. Bu güzel uygulamada; dünyada ne kadar zamanınız kaldığının hesabını yapan çok kullanışlı bir geri sayım programı, büyük gün gelmeden yapmanız gerekenleri hatırlatacak bir “kendime not” uygulaması, garip bir “zaman kapsülü” öğesi ve yakında ölecek arkadaşlarınızı etkilemek için de Maya kültürüyle ilgili ilginç bilgiler mevcut olacak.

Bu videosu da mevcut uygulamaya ilk kez, 2012 için hazırlanmış bir internet sitesinde denk geldik. Altına bir kullanıcı şu yorumu yapmıştı: “Bu hayatımda gördüğüm en aptalca şey.”

Çok güzel özetlemiş.

2012 Kıyamet günü ve kasvetini kucaklayın ve yanınıza şişe su ile kibrit almayı da unutmayın.

3. Mayalılar 2012’ye Gringo (Kuzey Amerikalı) icadı diyor

2012 kehanetiyle ilgili bilmediğiniz bir şey de, bizzat Mayalıları ilgilendiriyor. Büyüleyici olduklarını kabul etmek lazım. Yüzyıllar süren gelişmiş medeniyetlerinden sonra aniden dünyadan yok olup gidiyorlar. Ne kadar gizemli!

Ve ne kadar yanlış. Günümüzde yaşayan 7 milyon Mayalının yanı sıra, 15.000 yıl önce de yine aynı bölgelerde yaşıyorlardı. Meksika’nın bazı bölgeleri, Yukatan Yarımadası, Guatemala, Belize, El Salvador ve Honduras. 30’a yakın dili konuşuyorlar, bazıları köklerinin kurutulması tehditleriyle yaşamını sürdürüyor ve genellikle takvim sistemlerini kıyamet günü kehanetlerini sömürücü ve alçaltıcı buluyorlar.

4. 2012 Yeni Y2K

1999 yılını hatırlar mısınız? Millenyum mevzusu nasıl da patlamıştı! Patlamıştı derken, felaket senaryoları olarak değil, ticari olarak. Ve tahmin edebileceğiniz gibi, benzer bir salgın 2012 için de geçerli ve tabi ki tarih öncesi gizemli Mesoamerika inanç sistemi de bunu destekliyor.

Konuya ilişkin kitaplar yıllar öncesinden piyasaya çıkmaya başladı, şimdilerde artışa geçmesinin yanı sıra yüksek bütçeli, John Cusack gibi yıldızların oynadığı Hollywood yapımları da piyasada. Sayısız web sitesi kendini bu salgına adadı, insanların yüksek meblağlar ödediği sayısız 2012 Kongrelerinde sözüm ona Maya otoriteleri, L. Ron Hubbard’ın başlangıçta kusursuzca “Dianetics” adlı eserinde paylaştığı, “Yeni Dönem Dili” adı altında konuşuyorlar.

5. 2012 kıyameti Sherman Oaks’la canlı yayında

2012 kehaneti ile ilgili bilmediğiniz son şey ise muhtemelen Amerika’nın en paranoyak radyo istasyonun yayınlayacağı: Coast to Coast AM. Bu popüler gece yarısı programı bizzat California’da Sherman Oaks’tan yayınlanıyor. George Noory’nin sunup XM Uydu Radyosunca yapılan yayın bütün ülkeden alınabiliyor. “Komplo teorisyenlerinden, kafadan hasarlı manyaklar, hayalet avcıları ve terapi görmüş uzaylı mağdurlarından oluşan, kendini adamış bir dinleyici kitlesine de sahip. Program her tür hayal ürünü, salla-inan konusuna sahip. Önünde bir sopa sallayarak abrakadabra demeniz halinde bunu da tartışmaya hazırlar.

Dinleyici kitlesine verilebilecek reçeteler oldukça iyi bir yılbaşı hediyesi olabilir. Ne de olsa Maya takvimine göre, evrenimizin harmonik uyumunun yok olup gitmesine 3 yılbaşları falan kaldı. O yüzden ertelemeyin!

Kaynak
Mynet Askmen

 


catalfleg

catalfleg

Üye
Saçmalık Allah ' ın işine karışılmaz ;)
 
Catty

Catty

Emekli Yönetici
Yorum Yok.. !
 
Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Geleceği ALLAH'tan başka kimse bilemez
 
bRy@nT

bRy@nT

Üye
Allah a kalmış 2012 de kıyamet olabilir ama sanmam allah ne zaman isterse olur
 
Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
Burda şunu belirteyim dinimize ve Kur'an'a göre gaybı yani geleceği Allah'tan başka kimse bilemez,bildiğini iddia eden kişi çok büyük günaha girer..Maya takvimide olsa başka biride olsa böyle bir iddiada bulunan kişiye ben güler geçerim..
 
  • Beğen
Tepkiler: ebuş...
Kaptan

Kaptan

Üye
allah bizim için en doğrusunu yapar :) isterse 1 saat sonra isterse 1 milyar yıl sonra :oke:
 
Godfather

Godfather

Üye
bencede allah bilir kıyametin ne zmn kopacagını:hmmm
 
Bora

Bora

Üye
:ehe
Bu konu ile ilgili kendi görüşlerimi yazsam asıl kıyamet burda kopar diye düşünüyorum:)
Paylaşım için Teşekkürler.
 
Bora

Bora

Üye
:) Yok kardeşim boşver.Ben sana PM atarım merak ediyosan.
 
Catty

Catty

Emekli Yönetici
yok bn anladım galıba :ehe tşk.
 
uyduruk57

uyduruk57

Üye
BUNLARINDA KEHANETLERİ BENİM NİKİMDEN BİLE UYDURUK YANİ:kop:
 
  • Beğen
Tepkiler: ebuş...

Berlin Boleyn

münafıklar...
 

qu1ck123

Üye
korkmaya gerek YOK Kuranıkerim de kıyamet allaha inanlar bitince kopacak allaha inanlar 4 buyuk meleyıgın içinden biri bir ruzgar uflicek bu ruzgar ınsanların ruhunu alacak kıyametın dehşetını Alaha inanmayanlar gorecek . inanlar icin ruzgar esecek . bunların hepsi Kuranıkerımde yazıyor . devamı icin [email protected]
 
Necmati

Necmati

Üye
saçmalıkkk.... :D
 

WitchKing

Üye
saçma yaa..
 
emree17

emree17

Üye
benim telin takvimi 2100 de bitio XD
 
  • Beğen
Tepkiler: ebuş...
Laistrogon

Laistrogon

Üye
Kafayı çektik yine, daldık güzel hayallere
Kafayı çektik yine, daldık güzel hayallere
2012'de şampiyonlar liginde koyacağız Real Madrid'eeee
Şampiyonlar finalindee

Küçük düşünemeyiz biz küçük olamayız
Küçük düşünemeyiz biz küçük olamayız
Hayal kurarken bile elalemden farklıyız
Biz KARŞIYAKALIYIZ, KARŞIYAKA çarşısıyız


Bütün hayallerimiz birgün gerçek olacak
Bütün hayallerimiz birgün gerçek olacak
KARŞIYAKA bayrağı yalıda sallanacak
Yer yerinden oynayacak, o gün bayram olacak

bkn : KSK nin 100. yılı :D
 
Tuba

Tuba

Üye
saçmalamasınlar kim nerden bilecek kıyametin ne zaman kopacağını kıyamet mevzusu hakkında ayetlere bakın hadislere bakın bi tarih belirtilmemiştir...
Evet kıyamet kopacak ayetlerle ve hadislerle doğrudur...isteyen araştırsın...
 

Benzer Konular

komando04
Cevap
16
Görüntüleme
714
komando04
komando04
Cevap
5
Görüntüleme
452
komando04
x-scarface
Cevap
2
Görüntüleme
348
x-scarface


Üst Alt