kıyamet kopacak diyeni tutukladılar

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
komando04

komando04

Üye
    Konu Sahibi
kıyamet kopacak diyeni tutukladılar
Çin'de kıyamet söylentileri giderek arıyor. Maya takvimine göre, 21 Aralık 2012'de kıyametin kopacağı söylentilerini yayan 101 kişi gözaltına alındı.

Devlet medyasına göre, son olarak "Yüce Tanrı" tarikatına bağlı 8 kişi doğudaki Jiangsu bölgesinde kıyamet söylentilerini yaydıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. Çin kanunlarına göre, söz konusu tarikata katılan ve bu tür söylentileri yayanlara 3 ile 7 yıl arasında hapis cezası verilebiliyor.

Polis, adı geçen tarikata bağlı kişilerin kıyamet söylentilerini kapı kapı dolaşarak ve kamuya açık alanlarda yaydığını, bu kişilerin, ancak ve ancak söz konusu tarikatın insanların hayatını kurtarabileceğini iddia etiklerini belirtti. Bu kişilerin, tarikatlarını kullanarak, söylentileri yaymak ve sosyal düzeni bozmak suçlarından gözaltına alındıkları kaydedildi. Çin, "Yüce Tanrı" tarikatına karşı son günlerde operasyon düzenledi ve 100'den fazla üyeyi yakaladı. Haberlerde, bu tarikata bağlı 37 kişinin ülkenin kuzeybatısındaki Qinghai eyaletinde grup olarak gözaltına alındığı ifade edildi.

Tarikat üyelerinin son zamanlarda Maya takvimine göre kıyametin kopacağına, güneşin doğmayacağına ve 21 Aralık'tan itibaren elektriklerin 3 gün boyunca olmayacağını inandığı ve bu söylentileri yaydıkları kaydedildi.

Polis, çok sayıda broşür, disk, slogan, kitap ve baskı makinesini ele geçirdi.

Çin medyasına göre, "Yüce Tanrı" tarikatı, Çin'in orta kesimindeki Henan eyaletinde 1990 yılında kuruldu. Tarikat, üyelerinden mallarını gruba vermelerini istiyor.

EVİNİ BAĞIŞLADI

Haberlerde ayrıca, kıyametin kopacağı söylentilerine inanan bir işçi kadının evini bağışladığı, bir köylünün de dünyanın sonunun yaklaştığı iddialarına kendini kaptırarak, biriktirdiği 110 bin yuani (yaklaşık 18 bin dolar) harcadığı kaydedildi.

Çin'in twitteri olarak bilinen Weibo'da da bugün en çok paylaşılan konular arasında, gelecek 5 günkü hava tahmin raporunun resim edildiği fotoğraf yer aldı. Fotoğrafın üzerinde ise 21 Aralık tarihinin gece ve gündüz sıcaklıklarının 999 derece olduğu ve gökten ateşler yağacağı aktarıldı.

KIYAMET ELBİSELERİ SATLIĞA ÇIKARILDI

Devlet medyasına yansıyan haberlere göre, ülkede internet üzerinden satış yapan sitelerde de kıyamet için hazırlanmış koruyucu kafesler, elbiseler ve daha nice eşya satlığa çıkarıldı. İnternet üzerinden söz konusu satış reklamları o kadar abartıldı ki, "Almak için geç kalmayın"' sloganıyla satışların arttırılması hedeflendi.

KORKUDAN GEMİ YAPMIŞTI

Maya takvimine göre 21 Aralık 2012'de dünyanın sonunun geleceğini söyleniyor ve bu söylentiler tüm dünyada olduğu gibi Çin'de de giderek artıyor. Bazıları ellerinde broşür dağıtarak, bazıları da 3 katlı gemi yaparak olayı abartıyor.

Geçtiğimiz günlerde Wuhan şehrinde bağırarak ve hazırladıkları broşürleri dağıtarak kıyamet yaygarası koparan 5 Çinliye halka korku salmak ve sosyal düzeni bozmak suçlarından 10 günlük hapis cezası verilmişti.

Çin'de yine geçtiğimiz günlerde bir başka Çinli, Mayalar'ın "21 Aralık'ta kıyamet kopacak" kehanetinin verdiği korkuyla kendi gemisini inşa etmiş ve o gün geldiğinde gemiye binerek kıyametten korunacağını dile getirmişti. Lu isimli Çinli tüm servetini harcayarak 21 metre uzunluğunda, 15 metre genişliğinde ve 6 metre yüksekliğinde üç katlı gemi inşa etmişti.

Geminin içerisinde kıyamet afetinden kurtulmak için 12 oda hazırlayan Lu isimli Çinli, geçen yıl başladığı gemiyi henüz tamamlayamadı. 21 Aralık günü her yerin su basacağına inanan Çinli Lu, o gün geldiğinde herkesin kendi inşa ettiği gemiye gelebileceğini, gemi üzerinde kıyametten kurtulacaklarını ifade ediyor.

Dünyayı adeta bir kasırga gibi saran Maya takvimi söylentileri ile ilgili Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı, bunun hurafe, batıl ve sahte olduğunu ve bunlara itibar edilmemesi gerektiğini söylemişti. Söylentilerin gerçek olmadığı konusunda da Vatikan ve NASA da açıklama yapmak zorunda kalmıştı.

MAYA UYGARLIĞI VE 21 ARALIK KEHANETİ

Bir Orta Amerika uygarlığı olan Maya uygarlığı, binlerce yıl önce bölgede hüküm sürmüştü. Mayaların M.Ö. 3114'te başlayan Haab takvimini, "Baktun" olarak adlandırılan 394 yıllık dönemlere ayrılıyor. Maya takvimine göre 13. baktun, 21 Aralık'ta sona eriyor
 


[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
Sadece :kop2:
 
___kaptan___

___kaptan___

Üye
Aslında garip ilginç bi durum ve de komik :kop:

Şöyle düşününce mayalar bizden ne kadar önce yaşamış ve tarihin 21.12.2012'ye kadar geleceğini düşünmedikleri için onlardaki takvim 21.12.2012'de son bulmuş veyahut bu takvimin devamı niteliğindeki bulgular kaybolmuştur :bilmm

pekii şöyle bir düşünsek; biz mayalardan sonraki yaşayanlarız, biz yok olduktan sonra yeni bir çağın açılması ve bizden sonraki canlılarında bizden artakalan bulguları bulup yine böyle bir kehanete inanmaları olamaz mı sizce :kıskıs: evet garip ve anlamsız bir o kadar da karışık olacaktır bu durum ama ne bileyim,

mayalar yaşadı yok oldular, eserlerini bulduk kehanetler türedi!

Biz yaşadık yaşıyoz yok olduk bizden sonrakiler de bizim eserlerimizi buldu kehanet vs inandılar

bu durum böyle devam etti gitti :ehe tamam saçmaydı itiraf ediyorum :D
 
mstf_l

mstf_l

Üye
İşin ilginç yanı şudur ki güney amerika da hala yaşayan mayalar yok öyle birşey 21 aralık sadece bizim bir kutlama günümüz demesine rağmen hala devam ediyor bazıları işte.

İnsanlar garip...
 
komando04

komando04

Üye
    Konu Sahibi
eh işte Allaha inancı olan insanlar hiç düşer mi böyle saçma uyduruk şeylere
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt