20.06.06 Günün Önemli Haberleri

Sponsorlu Bağlantılar

ABC

ABC

Üye
    Konu Sahibi
20.06.06 Günün Önemli Haberleri
Ülkerspor ligden çekiliyor!

Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Ülkerspor'un, gelecek sezon Türkiye Basketbol Ligi'nde yer almayacağı öğrenildi.
ULEB Avrupa Ligi'nde 24 takımın yer aldığı önümüzdeki sezonun listesinden çıkartılan Ülkerspor, Türkiye Basketbol Ligi'nde de yer almayacak.
Bir kulüp yetkilisi, gelecek sezon (A) takımlarının olmayacağını söylerken, kulübün alt yapılarda devam edeceğini açıkladı.
Yetkili, Fenerbahçe ile yapılan görüşmelerin Beşiktaş ile Galatasaray'a yapılan sponsorluklardan farkının olmadığını ifade etti.
Bu arada Ergin Ataman'ın istifasının ardından takımın başına geçen ve sezonu şampiyonlukla tamamlayan Ülkerspor Antrenörü Murat Özyer'e İtalya'dan bazı kulüplerin teklifte bulunduğu ve hafta sonuna kadar bu transferin netlik kazanacağı ifade edildi.

Serkan'ın derdi sakatlık

İspanya'nın TAU Ceramica takımında forma giyen Serkan Erdoğan, sakatlığı nedeniyle ligdeki final maçında oynayamamaktan yakındı. Play-off final serisinin ilk maçında Unicaja Malaga ile yapılan maçta sağ ayak bileği burkulan Türk oyuncu, serinin ikinci karşılaşmasında sakatlığı nedeniyle forma giyemedi.
Tedavisi yoğun bir şekilde süren yıldız oyuncunun yarınki maçta oynayıp oynamayacağı ise henüz kesinleşmedi.
TAU Ceramica forması altında Süper Kupa ve Kral Kupası'nı kazanan, Avrupa Ligi'nde (Euroleague) 3'üncülük gibi önemli bir derece elde eden Serkan, böylesine kritik bir dönemde ciddi bir sakatlık yaşamış olmasının şansızlık olduğunu söyledi.
Serkan, yarın yapılacak maçta mutlaka oynamak istediğini belirterek, ''İspanya'daki ilk sezonumda büyük başarılar elde ettim. Ancak lig şampiyonluğu bunların en anlamlısı olacaktı. Böylesine kritik bir dönemde ciddi bir sakatlık yaşamam gerçekten büyük şansızlık'' dedi.
Seride 2-0 geriye düştüklerini kaydeden Serkan Erdoğan, ''Saha avantajı da rakibimizde. Doğrusu seriyi buradan çevirmek hiç de kolay olmayacak. İnşallah yarın sahaya çıkabilirim ve takım olarak işleri yoluna koyabiliriz. Şampiyonluk için elimizden gelen her şeyi yapacağız'' diye konuştu.

Nowitzki'ye ceza

ABD Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) final serisi beşinci maçında Dallas Mavericks'in Alman pivotu Dirk Nowitszki'ye topu saha dışına fırlattığı için 5 bin Dolar para cezası verildi.
Dün yapılan ve uzatmalarda 101-100 Miami Heat'in üstünlüğü ile tamamlanan serinin beşinci maçının ardından, Nowitzki topu alarak kenara fırlatmıştı.
Lig yetkilileri, Nowitzki'ye verilen cezanın NBA standardında olduğunu, daha önce de topu sahadan dışarıya fırlatan Detroit Pistons'tan Richard Hamilton ve Sacramento Kings'ten Bonzi Wells'in aynı cezaya çarptırıldığını belirttiler.
Serinin ilk iki maçını kazandıktan sonra Miami Heat'in sahasında oynanan üç maçı da kaybeden Dallas Mavericks, son iki maçı kendi sahasında oynayacak.
Öte yandan, Dallas Mavericks'in sahibi Mark Cuban'ın da ceza alabileceği bildirildi.
Beşinci maçın son anlarında sahaya girerek hakemlere ve saha kenarında bulunan yetkililere bağıran Cuban'ın cezasının disiplin komiserinin incelemesinden sonra belli olacağı kaydedildi.
Mavericks'in sahibine ceza verilmesi durumda bile NBA kuralları çerçevesinde bunun medyaya duyurulmayacağı ifade edildi.

Banvit'in başına Babaoğlu geldi

TBL'nin başarılı takımlarından Bandırma Banvitspor, Yeni Zelandalı Antrenörü Tab Baldwin'in yerine Mete Babaoğlu'nu getirdi.
Banvitspor Kulübü'nde düzenlenen imza töreninde, antrenör Mete Babaoğlu 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 2 yıllık sözleşme imzaladı. Takımın genel menajerliğine ise Turgay Çataloluk getirildi. Turgay Çataloluk da Mete Babaoğlu gibi 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 2 yıllık sözleşme imzaladı.
İmza töreninde konuşan Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, "Çok başarılı geçen 2005-2006 basketbol sezonundan sonra kulüpler aktif çalışmalara ara verirlerken, bizde çalışmalar bütün hızla devam etmektedir. Aldığımız karar gereği yeni sezonda A takımımızı sayın Mete Babaoğlu'na emanet edeceğiz. Karşılıklı görüşmeler sonunda Mete Babaoğlu ile mutabık kaldık. Opsiyonlu olmak üzere kendisiyle 2 yıllık bir sözleşme imzaladık. Hayırlı ve uğurlu olsun" dedi. Banvitspor'un yeni antrenörü Mete Babaoğlu da, "Banvit Basketbol Kulübü son yıllarda Türk basketbolunda yükselen bir değer. Geçtiğimiz sezon TBL'yi 4. sırada bitirerek ve Play Off'da da yarı final oynayarak çok önemli bir başarıya imza attı. Bundan sonraki hedefimizin bir adım daha ötesinde olması lazım. Basketbol 1. Ligi'nde bu sene benim onaltıncı yılım olacak. Önümüzdeki sezonda çok önemli 2 hedefimiz var. Avrupa Kupaları'nda çok önemli bir kupa oynayacağız. Hedefemizin Banvit adının ve markasının bir kere Avrupa'da basketbol alanında duyurmas. Bu alanda başarılı olmak benim için çok önemli" diye konuştu.

Selçuk Üniversitesi geliyor!

Basketbol Erkekler Birinci Ligi'nde sezonu şampiyon olarak tamamlayan Ülkerspor'un önümüzdeki sezon ligde yer almayacağı yolundaki gelişmelerin ardından İkinci Lig Play-Off'da üçüncü olan Selçuk Üniversitesi (SÜ) Spor ve Gençlik Kulübü'ne Birinci Lig şansı doğdu.
Ülkerspor kulübünün bir yetkilisinin gelecek sezon (A) takımlarının olmayacağını, Ülkerspor'un, Türkiye Basketbol Ligi'nde yer almayacağını açıklamasından sonra gözler Selçuk Üniversitesine çevrildi.
SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, şu andaki statüye göre halen İkinci Lig takımları olduklarını söyledi.
Ülkerspor'un ligden çekilmesinin kesinleşmesinin ardından asıl prosedürün işleyeceğini dile getiren Okudan, şunları kaydetti:
''Basketbol Federasyonundan resmi teklif bekliyoruz. Teklifin gelmesi ve sponsor bulmamız durumunda Birinci Lig'de oynamak istiyoruz. Aslında yıllardır Birinci Lig'e yükselmek için mücadele ediyoruz. Ancak, bunun bir de mali külfeti var ve çok ağır. Resmi teklif geldikten sonra kulüp başkanı yönetimi ve üniversite yönetimi oturup karar vereceğiz. Birinci Lig ne getirir, ne götürür? Bunun araştırmasını yapıyoruz.''
Para kaynakları konusunda güçlü olmadıklarını belirten Okudan, ''Konuyu, İl Koordinasyon Kurulu'nda gündeme getireceğiz. Birkaç firmayla sponsorluk görüşmesi yapacağım. Arzumuz katılmak ama bazı sorunları çözmeden hareket edemeyiz'' dedi.

Mirsad'a İspanyol kancası

Türkiye Basketbol Ligi'nin son şampiyonu Ülkerspor'un başarılı oyuncularından Mirsad Türkcan'a, İspanyol kulüplerinden transfer teklifi yapıldığı öğrenildi.
Ülkerspor ile şampiyonluk sevinci yaşayan Mirsad'a, 3 İspanyol kulübünden teklif geldiği bildirildi. Mirsad Türkcan da teklifleri doğrularken, kendisinin ayrıca Fenerbahçe'yi de beklediğini söyledi.
Ülkerspor'daki durumun henüz netlik kazanmadığını ifade eden Mirsad, ''Fenerbahçe'yi de bekliyorum. Sarı-lacivertli takımın 100. yıl kadrosunda yer almak isterim. Ben zaten Fenerbahçeliyim'' dedi

"Milli Takım burnumda tütüyor"

Şu sıralar bütün Fransa bir Türk'ün ülkelerinde yaptığı ihtilali konuşuyor... Le Mans forması altında harikalar yaratan ve takımını 24 yıl sonra şampiyonluğa taşıyan Hüseyin Beşok, zaferlerini ve coşkusunu anlattı. Akşam Gazetesi'nin yaptığı röportajı sizlere aktarıyoruz: "Telefonla görüştüğümüz milli basketçi umutlarını, beklentilerini ve hedeflerini şu ifadelerle dile getirdi: 'Yıllardır yurtdışındayım. İsrail'de Maccabi Tel Aviv ile 2 yıl... Ardından bir yılıma mal olan çok ağır bir sakatlık. Hırvatistan'da doktor kontrolünde, Sibenik'le çıktığım idmanlar... Sonra ver elini Fransa... Asvel'de başarılarla dolu 2 yıl. Bu sezon da Le Mans... Ve bu takımın 24 yıl sonra gelen şampiyonluğu ve benim katkılarım. Rüya gibi...'
FENER'E KİM HAYIR DER?
'Benimle 3 yıllık kontrat yaptılar. Burada mutluyum. 6 aylık oğlum Kaan ve eşim Türkan ile yolda dolaşırken, Fransızlar sık sık durduruyor, sevgilerini veriyorlar, imza istiyorlar. Şu an hepimiz şampiyonluğun keyfini yaşıyoruz. Transfer konuşmuyoruz. Acele etmiyorum. İtalya ve İspanya'dan teklifler geldi. Türkiye'ye de açık olacağım. 100. yılda Fenerbahçe'nin büyük hedefleri olduğunu biliyorum. Ülker ile ortaklıktan güç doğacak ve Fenerbahçe şampiyonluklara koşacak. Böyle bir takım gel derse, ne cevap vereceğimi sorduğunuz için söylüyorum; Aydın Örs'lü Fenerbahçe'ye kim hayır diyebilir?
KALBİM HEP ONLARLA
Geriye baktığımda; önemli işler yaptığıma inanıyorum. Türkiye'ye, Milli Takıma çok hizmet verdim. Birkaç yıldır milli formayı giyemiyorum. Tabii ki, ülkesini, Milli Takımı seven biri olarak üzülüyorum. Ay-Yıldızlı formam burnumda tütüyor ama hiçbir zaman polemiğe girmedim, girmeyeceğim de... Bu onların kararı. Ben Türkiye'ye ve milli takıma hizmete devam ediyorum. Le Mans'ta özel bir seyirci grubum var. Her maça, Türk bayraklarıyla geliyorlar, tribünden destek ve bana gurur veriyorlar. Türkiye'nin ve onların yüzünü kara çıkarmamaya çalışıyorum. Milli Takım'a Japonya'da ve 2010'da başarılar diliyorum. Kalbim onlarla olacak..."
 


barabelli

barabelli

Üye
haber ıcın saol baba
 
Salihyet

Salihyet

Üye
ana başlıklar kırmızı olmazsa son haberdeki gibi millet apışıp kalır :)
 
gknky

gknky

Üye
saol kardeş...
 

Benzer Konular



Üst Alt