2 pc ye internet sağlamak :)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
gs_dogan

gs_dogan

Üye
    Konu Sahibi
2 pc ye internet sağlamak :)
arklar intimi wireless adaptör ile cafe deki modemden kullanıorum. ama sadece tek pc ye sadece internete bağlanabiliyorum. elimde bir de laptop war ama wirelesi bozuk olduğundan ben masaüstü kullandığım pcden ona ethernet kablosuyla int erişimini sağlamak istiorum acaba bu mümkün müdür mükünse nasıl yapıldığını anlatırsanız çok memnun olucam. şimdiden teşekkürler. bide masaüstünün işletim sistmei xp, laptop ise windows 7 :)

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Wireless Adaptör ile internet erişimini sağlamak için köprüleme sistemini kullamanız gerekiyor. Eğer kullandığınız Wireless Adaptörünün Ethernet çıkışı var ise Ethernet kablosunun bir ucunu Adaptöre, diğer ucunu da Laptop'un Ethernet girişine takmanız gerekiyor. Sonra varsayılan ağ geçidinizi yani ( Gateway ), mevcut IP'nizi, Ağ alt maskesini buna göre girip Laptop'ta ayarlama yapmanız gerekiyor ki, internet erişimini sağlayabilin. Eğer Wireless bozuk ise zaten internet bağlantısı kurulamaz ve o zaman Ethernet girişi var ise bunda denemeniz gerekir.

gs_dogan

gs_dogan

Üye
    Konu Sahibi
wireles adptörü sadece 1 girişli ve usb li. bnm anlatmak istediğim aslında bu ethernet kablosuyla 2 pc yi birbirine bağlayıp internet paylaşımı yapabilimiyim

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
wireles adptörü sadece 1 girişli ve usb li. bnm anlatmak istediğim aslında bu ethernet kablosuyla 2 pc yi birbirine bağlayıp internet paylaşımı yapabilimiyim

Ben sizin dediğinizi anladım. Ethernet kablosunun bir ucunu ilk bilgisayarın Ethernet Portuna, diğer ucunu da ikinci bilgisayarın Ethernet Portuna takıyorsunuz ve bu Ethernet Kablosunu iki bilgisayara da taktığınız zaman, bu sayede köprüleme bağlantı yapmış oluyorsunuz zaten ve ikinci bilgisayardan da dediğim ayarları yapıp ağınızı kullanıyorsunuz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...