2 Milyonla Kaçan Şoför Kıbrıs Yolunda Yakalandı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
x-scarface

x-scarface

Üye
    Konu Sahibi
2 Milyonla Kaçan Şoför Kıbrıs Yolunda Yakalandı



Konya polisi, bankaların paralarının bulunduğu aracı soyan şoförü ve arkadaşını Kıbrıs'a gitmek isterken yakaladı. Paralardan sadece 65 bin lirasını harcayan şüpheli ve arkadaşı Konya'ya getirildi.

Olay, geçtiğimiz Cuma günü akşam saatlerinde meydana gelmişti. Para transferi yapan bir güvenlik firmasına bağlı 34 plakalı araçla şoför Mehmet D. (27), yanındaki güvenlik görevlisini alışveriş merkezinde atlatıp araçta bulunan 2 bankaya ait 2 milyonla kaçmıştı. Atlatılan güvenlik görevlisi Fırad D.'nin olayı bildirmesi üzerine polis harekete geçmiş ve paraları boşaltılan araç terk vaziyette bulunmuştu. Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, aracın terk edildiği bölgede alan çalışması yaptı. Gün boyu alan çalışması yapan, 75 evi tek tek yoklayıp görüşen ve ardından da bölgedeki 50 güvenlik kamerasını inceleyen polis, banka aracının terk edildiği yere başka bir aracın geldiğini tespit etti. Araçta bulunan ikinci şahsın da Hasan C. (30) olduğunu belirleyen, polis harekete geçti.

23 SAAT SONRA YAKALANDILAR

Şüphelilerin gidebileceği bir çok adresi basan polis, Mehmet D.'nin evini 3 gün önce taşıdığını ortaya çıkartırken, Hasan C.'nin de iki ayrı araç kiraladığını öğrendi. Plakası tespit edilen aracın Trafik Elektronik Denetleme Sistemi sayesinde Antalya ve Mersin bölgelerine giden yol üzerinde görüldüğü belirlendi. Polis, 2 şüphelinin paralarla birlikte Mersin'den Kıbrıs'a gidebileceğini düşünerek yola çıktı. Mersin polisi ile de irtibata geçen Konya polisi, aracın Mersin'de bir evin önünde olduğunu belirledi. Olaydan 23 saat sonra gece yarısı Mersin'deki adrese operasyon düzenleyen polis 2 şüpheliyi ve 2 milyon lirayı ele geçirdi.

2 MİLYONDAN 65 BİN LİRA HARCAMIŞLAR

Şüphelilerden Mehmet D.'nin 2 milyon liradan 65 bin lirasını borçları için ve yolda harcadığı ortaya çıktı. Geri kalan para ise şirket yetkililerine teslim edildi. Mersin'den Konya'ya getiren 2 şüphelinin Mehmet D.'nin işe girmesiyle birlikte planı yaptıkları iddia ediliyor. Şüphelilerin plan çerçevesinde 3 ayrı araç değiştirdikleri ortaya çıktı. Şirkete şoför olarak 1 hafta önce işe giren Mehmet D.'nin sahte evraklar düzenleyip, arkadaşı Hasan C. ile soygunu gerçekleştirdikten sonra paralarla Kıbrıs'a gidecekleri öğrenildi.
 


ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
dün çalmıştı sanırım çabuk yakalamışlar
 
Turan

Turan

Üye
Haram para
 
fk555897

fk555897

Üye
1 günde 65 bin lirasını nasıl harcamış.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt