Nazy
Üye
en son program yükleyip geliyorum demiştiİskenderun'da, ailesiyle hasret gideriyor
Umarım maça çıkar, sizin maç merakla bekleniyor...
şimdi yok ortalarda:d
en son program yükleyip geliyorum demiştiİskenderun'da, ailesiyle hasret gideriyor
Umarım maça çıkar, sizin maç merakla bekleniyor...
Bazıları programsız oynayamıyor tabii
bazılarıda belki programdır diye

yoo üzerime alınmıyorum yoksa sen sendenmi bahsettiğimi sandınNe oldu nazyciğim üstüne niye alınıyorsun
Ben program kullananlara attım lafı
Zaten artık notasyonu konuya yazmak zorunlu, denetleneceğini yazdım konuya, oyun sonuna yakın 20 hamlenin 20si de bilgisayarla aynı çıkarsa banlama görevini sana vereceğim

Önemli!
Satranç maçınızın son halinin (mat-beraberlik-süre bitimi ya da taraflardan birinin çekilmesi) ekran görüntüsü mutlaka konuya mesaj olarak eklenmelidir!..
Hamle kaydınız (notasyon) tarafımdan denetlenecektir ve program kullandığınız tespit edilirse yarışmadan elenecek ve BAN cezası alacaksınız.
Siz de beni denetleyebilirsiniz. Zira maçlarımın ekran görüntüleri konuda mevcuttur.
DENETLEME NASIL YAPILIR?
İyi bir satranç programı açarsınız (Chessmaster serisi olabilir), yeni oyun açar, her iki tarafı da insan seçersiniz(kendi kendinize oynuyormuş gibi) ve örneğin 55 hamle yapılmış bir maçın 25. hamlesindeki durumunu notasyona bakarak oluşturursunuz.(e4-e5/at f3-at c6/fil c4-fil c5/ vs... bu hamleleri tek tek girerek 25. hamleye ulaşırsınız).
Ardından yeni oyun seçeneklerinden tahtadaki maça devam etmenizi sağlayanı seçer ve bilgisayar programı ile oynadığından şüphelendiğiniz kişinin rengini bilgisayarın yönetmesini sağlarsınız.
Gerisi çok basit!
Siz kendi hamlenizi girersiniz ve bilgisayar düşünmeye başlar, eğer şüpheli kişinin hamlesinin aynısını yapıyorsa ve 1 değil 2 değil 20 hamle de tutuyorsa karşı taraf hile yapmış demektir.
Çünkü satrançta profesyonel olanlar bilirler (ki ben lisanslı bir oyuncuyum);
Satranç maçları 3 bölümden oluşur: Açılış - Oyun ortası - Oyun sonu. Bilgisayar programları açılışlarda farklı hamleler yapar çünkü açılışın en iyisi yoktur! Seçime bağlı olarak farklı açılışlar vardır(açık-yarı açık-kapalı açılışlar) ve programlar önceden yüklenmiş (data base de olan) açılışlardan birini seçer ve oynar.
Ancak;
Oyun ortası ve oyun sonlarında "en iyi olanı yapmaya" yönelik olarak ve "programsal"(analitik) düşündüklerinden, aynı hamleleri yaparlar.
Ve 1-2 tesadüf olabilir ancak katılımcılardan birinin yaptığı ardarda 20 hamlenin bilgisayar programının oyunu ile örtüşmesi tesadüf olamaz!..
Hileden şüphelendiğinizde konuya yazınız lütfen!..

ben daha ilk maçımı bile oynamadım![]()

ok bekliyorumhadi oynayalım nazycim
beni gündüz zor bulursun![]()
sen ne şüpheci bişey sin yaNazy;
Öncelikle tebrikler!
Ancak ne yazık ki yalnızca 9 tam notasyonun görünüyor! Son 9 hamlen! Oyunda pencerelerle oynama ihtiyacını neden hissettin bilmiyorum ama madem bu boyutlarda oynamak sana rahat geliyor oyna, ama oyunu konuya notasyonun tam görünecek şekilde ekle lütfen! Düzelt pencereleri ve sonra ekran görüntüsünü al.
Senin kadar güzel oynayan biri notasyonunu gizliyormuş gibi algılansın, şüphe çeksin istemeyiz forumda değil mi?..
(Fatih ile oynadığım maçın ekran görüntüsünü konuya örnek olsun diye ekledim. Notasyon tam görünüyor).

sen ne şüpheci bişey sin ya
ekranı daralttım caps alırken ekran görüntüm küçük olsun diye
bak preator bu sefer ciddi bir şekilde söylüyorum
bana birkaç kez yenildin diye şüphelenmenden sıkılmaya başladım
kimsenin caps ına lafın olmuyor ama ben yollayınca yok neden küçük yok neden şöyle
hatta sen şüphelenme diye leiche ile farklı bir tarzda oynadım
zaten capsa bakınca bunu anlayabilirsin.
birdaha bu tarz terbiyesiz bir suçlamayı yada şüphe yi aklından bile geçirme
yada şüphelendiğini belli etmeden şüphelen
ekleme
yarışmadan çekiliyorum nasıl olsa lig usulü olacağı için
oyuna olumsuz bir etkim söz konusu değil
herkeze başarılar dilerim
ve ayrıca yarışmanın galibi preator
şimdiden tebrik ederim