2. MaxiCep SATRANÇ Turnuvası

Sponsorlu Bağlantılar

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Zuhahaha koptu leççe :ehe :kop:

salihi tebrik ederim.
Sanırım yorgundu giye böyle oldu yoksa güzel oynuyor :)

neyse son 3 hamlesi kala net koptu ama isterse baştan oynayabileceğimizi söledim istemedi.
zaten bi fili bide şahı duruyordu :ehe ben tam kadro :D
salihe diğer maçlarında başarılar :)

Keşke maç yapmadan önce bu konuya mesaj atsaydınız, maç bitince bir ekran görüntüsünü ekleseydiniz... :)

Fatihle maç yapıyoruz az sonda playchess-meeting point te! Dileyenler gelip seyredebilir :)

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Evet, Fatih'i yendim. Ama saymam dedi bir şans daha ver, peki dedim, bir daha oynadık yine yendim :ehe

Ama güzel oyundu, tebrikler Fatih!..

Ekli dosyalar

xkadir61

xkadir61

Üye
benim eleman nerede yaw . şu maçı yapsaydık.

Salihyet

Salihyet

Üye
Senin eleman ebediyete göçtü abim :)

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Ben ligi hazırladığım için Sergio_Aguero'nun ceza alması maçları etkilemeyecek. Onunla maçı olanlar turun bitim süresi geldiğinde rakip maça çıkmadığı için puanını alacak.

------------------------------------

2. Tur Süresi Bitmiştir.

SON DURUM

xkadir61 : 1
praetor : 1
leiche : 1
fatihsagohiphop : 0
Salihyet : 0
Sergio_Aguero : 0

Diğer maçla ilgili son durum henüz konuya yazılmadı. Gün sonuna kadar bildirilmezse katılmacılar puan alamayacak.

3. TUR EŞLEŞMELERİ

097 - 414
xkadir61 vs. fatihsagohiphop

338 - 101
praetor vs.Sergio_Aguero

473 - 950
Salihyet vs.C01aY

795 - 700
Nazy vs. leiche

3. Tur süresi başlamıştır.
(22.10.2008 Çarşamba günü 3. Tur süresi dolacaktır.)

--------------- Ekleme ---------------

Önemli!

Satranç maçınızın son halinin
(mat-beraberlik-süre bitimi ya da taraflardan birinin çekilmesi) ekran görüntüsü mutlaka konuya mesaj olarak eklenmelidir!..

Hamle kaydınız (notasyon) tarafımdan denetlenecektir ve program kullandığınız tespit edilirse yarışmadan elenecek ve BAN cezası alacaksınız.

Siz de beni denetleyebilirsiniz. Zira maçlarımın ekran görüntüleri konuda mevcuttur.

DENETLEME NASIL YAPILIR?
İyi bir satranç programı açarsınız (Chessmaster serisi olabilir), yeni oyun açar, her iki tarafı da insan seçersiniz(kendi kendinize oynuyormuş gibi) ve örneğin 55 hamle yapılmış bir maçın 25. hamlesindeki durumunu notasyona bakarak oluşturursunuz.(e4-e5/at f3-at c6/fil c4-fil c5/ vs... bu hamleleri tek tek girerek 25. hamleye ulaşırsınız).
Ardından yeni oyun seçeneklerinden tahtadaki maça devam etmenizi sağlayanı seçer ve bilgisayar programı ile oynadığından şüphelendiğiniz kişinin rengini bilgisayarın yönetmesini sağlarsınız.
Gerisi çok basit!
Siz kendi hamlenizi girersiniz ve bilgisayar düşünmeye başlar, eğer şüpheli kişinin hamlesinin aynısını yapıyorsa ve 1 değil 2 değil 20 hamle de tutuyorsa karşı taraf hile yapmış demektir.
Çünkü satrançta profesyonel olanlar bilirler (ki ben lisanslı bir oyuncuyum);
Satranç maçları 3 bölümden oluşur: Açılış - Oyun ortası - Oyun sonu. Bilgisayar programları açılışlarda farklı hamleler yapar çünkü açılışın en iyisi yoktur! Seçime bağlı olarak farklı açılışlar vardır(açık-yarı açık-kapalı açılışlar) ve programlar önceden yüklenmiş (data base de olan) açılışlardan birini seçer ve oynar.
Ancak;
Oyun ortası ve oyun sonlarında "en iyi olanı yapmaya" yönelik olarak ve "programsal"(analitik) düşündüklerinden, aynı hamleleri yaparlar.

Ve 1-2 tesadüf olabilir ancak katılımcılardan birinin yaptığı ardarda 20 hamlenin bilgisayar programının oyunu ile örtüşmesi tesadüf olamaz!..

Hileden şüphelendiğinizde konuya yazınız lütfen!..

Soneday

Soneday

Üye
Nazy vs. leiche :box
bunu izlemeliyim

xkadir61

xkadir61

Üye
ben kardeşimlemi yapacam şimdi :ehe
henüz maçı yapmadık ama sen şimdiden puanımı yazabilirsin.
şuan tek bilgisayarda yüklü program. diğerinede yükleyip kısa süre sonra sonucu iletiriz:ok2:

leiche

leiche

Emekli Yönetici
ben kardeşimlemi yapacam şimdi :ehe
henüz maçı yapmadık ama sen şimdiden puanımı yazabilirsin.
şuan tek bilgisayarda yüklü program. diğerinede yükleyip kısa süre sonra sonucu iletiriz:ok2:

ewde oynayın ;)
normal takım yokmu evde illa pcdenmi oynayacaksınız :)

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Dikkat!
Kadir ve Fatih'e özel satranç kurallarıdır:
Maç sırasında, saç çekme, tehdit etme, bacak bükme, kol kıvırma, göz parmaklama yasaktır :ehe

Maçı evde de yapabilirsiniz Kadir!.. Nasıl olsa program kullanacak olsa biriniz, farkedilir :kop:
Ama fotoğrafları paylaşın bizimle!.. Mesela her telden fotoğraflar bölümüne konu açıp bu konuya da linkini koyabilirsiniz :gul:

xkadir61

xkadir61

Üye
ewde oynayın ;)
normal takım yokmu evde illa pcdenmi oynayacaksınız :)
var tabi olmaz olurmu.:) emin olun hile yapmiyacağım.:sopa:zaten satranç'ı benden öğrendi, beni yenmesi biraz zor:naughty:. b planı olarak kendi yöntemlerimi kullanablime ihtimalim az:ehe

Salihyet

Salihyet

Üye
Ya bilseydim elenmeyeceğimi pisleşirdim :ehe

xkadir61

xkadir61

Üye
Dikkat!
Kadir ve Fatih'e özel satranç kurallarıdır:
Maç sırasında, saç çekme, tehdit etme, bacak bükme, kol kıvırma, göz parmaklama yasaktır :ehe

Maçı evde de yapabilirsiniz Kadir!.. Nasıl olsa program kullanacak olsa biriniz, farkedilir :kop:
Ama fotoğrafları paylaşın bizimle!.. Mesela her telden fotoğraflar bölümüne konu açıp bu konuya da linkini koyabilirsiniz :gul:

tabiki fotoğraf koyacağım.:) ama biraz sansürlemek gerekebileceğinden. bir kısmını sizle paylaşacağım.:ehe
fair play benim içimde var.:bigstar:

Fatih[Sag0]HiphoP

Fatih[Sag0]HiphoP

Üye
abicim çok üzüleceksin haberin olsun:ehe

çağrı34

çağrı34

Üye
fatihe kolay gelsin abisi onu kesin yener.:ehe

xkadir61

xkadir61

Üye
maçımız azsonra başlayacak.
maç bitiminde fotoğraflar; 'her telden fotoğraflar' bülümüne konu açılarak kısayolu buraya eklenecek. maç için maxicepten; çağrı34 misafirimiz oldu gelmek isteyen arkadaşlara kapımız açık

--------------- Ekleme ---------------

ve. maç tamamlandı fotoğraflar bu link'e ilişkin konuda mevcut. isteyenler bakabilir.
maç bizim evin salonunda 2 yarışmacı ve 3 seyirci ile gerçekleşmiştir.
asla şiddet ve hile kullanılmadan adil bir şekilde olmuştur:islik

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Tebrikler Kadir!
Ve teşekkürler tabii... :)

xkadir61

xkadir61

Üye
rica ederim ne demek:)

Nazy

Nazy

Üye
leiche nerde yaww

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
İskenderun'da, ailesiyle hasret gideriyor :)
Umarım maça çıkar, sizin maç merakla bekleniyor...

Üst Alt