1957 Yılında Üretilmiş Dünyanın İlk Giyilebilir Kamerası: Tessina

Sponsorlu Bağlantılar

one_useR_0007

one_useR_0007

Üye
    Konu Sahibi
1957 Yılında Üretilmiş Dünyanın İlk Giyilebilir Kamerası: Tessina

Günümüzün en popüler teknoloji kolundan biri olan giyilebilir teknoloji alanında birçok yenilikler devam ediyor. Ancak giyilebilir teknoloji ürünleri bu yıllarda ortaya çıkmış olsa da aslına bakarsanız ilk örneğini taa 1957 yılında ortaya çıktığını görebilirsiniz.

Tessina, İsviçre’de 1957’de Avusturyalı KimyaMühendisi Rudolph Steineck tarafından tanıtılan bir kamera olarak dikkat çekiyor. Bu 35mm boyutundaki kamera hakkında özel olan şey ise aksesuarlarından birinin bir bilek bandı olması. Bu bileklik sayesinde kamerayı bileğinize bir saat gibi takıp her yerde fotoğraf çekme özgürlüğüne sahipsiniz.



Reddit kullanıcısı catchoooo tarafından paylaşılan görseller ile ortaya çıkan kamera, söylenene göre dedesinden kalmış. Kullanıcı paylaşımında pilot olan dedesinin bu kamerayı çok sevdiğini, her yerde yanında taşıdığını söylüyor. Bu yanında taşıyabilmesinde tabi ki bilek bandının katkısı büyük olmalı.


30 yıldan uzun zamandır hiç kullanılmamış kamera hakkında biraz detaya inersek, çift 25mm f/2.8 Tession lens görüntüyü oluşturuyor. Oluşturma şekli ise şu şekilde: İlk lense gelen görüntü diğer yansıtıcı lense küçültülerek iletiliyor ve diğer lensten makinanın içine yansıyarak görüntü filme aktarılıyor.


Fotoğraf boyutu 14x21mm olan makina bunları 35mm el ile yerleştirilen film kasetine aktarıyor. Enerjisini kurmalı saatler gibi kurarak bizim sağladığımız fotoğraf makinesi, tek kurulumla 8 fotoğraf çekebiliyor. Ayrıca 200’den fazla küçük parçanın el ile bir araya getirilmesiyle üretilen kameranın kullanım ömrü üreticisi tarafından 100.000 fotoğraf olarak belirlenmiş.

Bu minyatür kamera, şüphesiz o yılların en teknolojik ürünlerinden biriydi ve günümüze kadar gelmeyi başardı. Bakalım bizim şimdi kullandığımız teknoloji ürünleri bu kadar zamana meydan okuyabilecek mi?​

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız


#conqueroR_1.4.5.3

 


Baydırman

Baydırman

Moderator
Adama bak ne düşünmüş taa o zamandan
 
  • Beğen
Tepkiler: gokturk_28
one_useR_0007

one_useR_0007

Üye
    Konu Sahibi
Bazı İnsanlar zamanının çok çok ötesinde yaşarlar, tıpkı Nicola Tesla gibi...

#conqueroR_1.4.5.3

 
  • Beğen
Tepkiler: Cezzbedici3


Üst Alt