1453 Kartallarından Açıklamalar

Sponsorlu Bağlantılar

scarface006

scarface006

Üye
    Konu Sahibi
1453 Kartallarından Açıklamalar
Beşiktaş'ın yeni kurulan taraftar grubu 1453 Kartalları, kendileri hakkındaki tüm bilinmeyenleri, Çarşı Grubu ve derbide yaşanan olaylar ile ilgili düşüncelerini HABER1903'e anlattı.

İşte o açıklamalar:


- 1453 Kartalları kimdir?

* 1453 Kartalları tribünün emekçileridir. Ben kendi adıma 35 senedir Beşiktaş tribünlerindeyim. Yanımızdaki kardeşlerimizin hemen hemen hepsi 20 yıldır Beşiktaş tribünlerinde bulunan insanlardır.


- 1453 Kartalları grubunun kurulması ne zaman düşünüldü?

* Bizim uzun zamandır bu grubu kurmaya niyetimiz vardı. Yurt dışında işlerim olduğundan ve bu konularla fazla ilgilenemediğimden dolayı ertelenmiş bir karardı. Aslında bu grubu kurmak gündemimizde 1 senedir vardı.


- 1453 Kartalları'nın Çarşı Grubu'na karşı kurulmuş olan bir oluşum olduğu düşünülüyor. 1453 Kartalları'nın kuruluş amacı nedir?

* Çarşı grubuna karşı kurulmamız söz konusu bile değildir. Çarşı grubunda bulunan herkes bizim arkadaşımız. Bugün de(dün) kendileri ile görüştük. Devamlı görüşüyoruz.


- Çarşı Grubu'nun Gezi Parkı olaylarına destek vermesinin ardından 1453 Kartalları'nın kurulması bir tesadüf müdür?

* Az öncede dediğim gibi 1 sene önce düşünülmüş bir projeydi. Zamanlama olarak bu zamana geldi. Gezi Parkı olaylarının ardından olması tamamen tesadüf.


- Çarşı'nın AK Parti karşıtı olmasının ardından 1453 Kartalları'nın AK Parti'ye destek olma hedefi olduğu söyleniyor. Bunun için neler söylemek istersiniz?

* Çarşı, bir grup değildir. Çarşı 3-5 kişinin oluşturduğu bir şey değildir. Burada Çarşı isimdir. Hepimiz Çarşı'yız. Ben de Çarşı'yım, sen de Çarşı'sın. Burada bulunan herkes Çarşı. Çarşı, bir ruh. Zaten Çarşı'yı oluşturan bizleriz. Burada grup ayrımı yok. Çarşı'yı oluşturan 1453 Kartalları'dır, Asya Kartalları'dır, Karagümrüklülerdir, Deplasman Kartalları'dır, sağ yanımdır, sol yanımdır.


- Hem 1453 Kartalları hem de Çarşı grubu siyasi kimliği ile karşı karşıya geliyor. Sporun hatta Beşiktaş'ın siyasete karşımasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

* Beşiktaş'ın yanı sıra hiçbir spor kulübünün siyaset ile bir alakası olmaması gerekir. Siyaset ayrı, spor ayrı. Siyasetin spora karışmasından biz de rahatsızlık duyuyoruz. Bu işlerden Beşiktaş zarar görüyor. Bunun da örneğini hep beraber gördük.


- Tribünlerde gruplaşmanın fazla olması taraftar bütünlüğü açısından bir olumsuzluk yaratmaz mı? Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

* Grupları biz oluşturmadık. Yıllardır Beşiktaş'ta gruplar vardır. Biz grubumuzu yeni kurduk.


- Derbide yaşanan olayların ardından Çarşı Grubu ile bir görüşme gerçekleştirdiniz mi?

* Bir araya gelmedik ama telefonda görüşüyoruz. Bugün(dün) de görüştük. Onlar da bizim düşündüğümüzü düşünüyor. Dün gazeteci bir arkadaşımız ''Ben burada duyuru yapıyorum. Beşiktaş tribünlerini provoke etmek isteyen bir takım karanlık güçler, 80.000 kişiyi ayaklandırıp, çevre semtlere dağılıp, bir halk ayaklanması başlatmak istediler'' dedi. Mısır'daki ayaklanmalar da tribünlerden başladı. Emniyetin bu işlere fazla taviz vermemesi, polisimizin duyarlı davranması, tribünlerdeki insanları germemesinden dolayı Pazar günkü olaylar büyümedi. Olaylar büyümediği için de bu arkadaşlar yapmak istedikleri olayı yapamadılar. Yapamadıkları için olayları 1453 Kartalları'nın üzerine attılar. Bu da zaten bu insanların ellerinde patladı.


- Yaşanan bu olayların nedenini siyasi olduğunu düşünüyor musunuz yoksa sadece Melo'nun tahrik edici hareketlerine mi bağlıyorsunuz?

* Her ne olursa olsun taraftarların sahaya inmemesi gerekiyordu. Sonuç olarak orada futbol oynanıyor. İnenler de organize indiler. Biz onları tanımıyor ve taraftar olarak kabul etmiyoruz. Bu insanlar Beşiktaş düşmanları, ortalığı karıştırmak isteyen marjinal gruplardır.


- Belli bir kesimin derbide yaşanan olayların sorumlusu olarak 1453 Kartalları'nın gösterilmesini neye bağlıyorsunuz? Olayların sorumlusu olarak gösterilmenize tepkiniz nedir?

* Birileri bir şeyleri provoke etmek istedi. Bunu da beceremediler. Ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Biz istesek bile böyle bir şeyi yapamayız ve yapmayız. Bizler 1 aylık bir oluşumuz. Bu olayların ardından basından bazı isimler bizleri suçladı. Mehmet Baransu, Cengiz Semercioğlu gibi. Bunların yaptığı açıklamalardan dolayı bizleri bir tarafa koymaya çalıştılar. Fakat bizim halkımız ve taraftarımız bilinçli. Biz Beşiktaş'a zarar vermek için stada gelmedik. 35 senedir ben Beşiktaş tribünündeyim. Bizleri tanıyan herkes bizi bilir. Eğer sahaya biz girseydik, inanın ''biz girdik'' derdik. Girenleri tanımıyoruz. Bizim bulunduğumuz tribün Batı tribününe yakındı. Biz orada sadece itiş kakışı gördük. Olimpiyat Stadı'nda futbolcuları dürbün ile görebiliyorsun. Sahaya kimin girdiğini görmemiz mümkün değil. Benim grubumdan herhangi bir kişi olaylara karışmadı. Eğer bir kişi bunu ispatlasın bu grubu fesih eder, bu işe de noktayı koyarım. Tribün hayatımı bitiririm. Birileri 1453 Kartalları'nı karalıyor. Sosyal medyada çıkan haberlerden bizler de rahatsızız. Olaylardan önce bizler adına Twitter'da açılan sayfalar bize ait değil. Bunları önlemek için yeni Twitter adresi açtık. Facebook'da da kapalı bir grup sayfamız var. Gazetelerde çıkan haberlerde bir isim, Ak Parti Gençlik Kolları'ndan olduğunu iddia ediyor. Bizim o isimle (İsmail Er) bırakın futbol sohbetini, kahve hayatımız, sokak hayatımız bile yok. Bu şahısı tanımıyoruz. Hayatımızın hiçbir karesinde yer almış değil. Gazeteler manşet atınca herkes bu tip insanlara inanıyor. Biz her şeyden önce Beşiktaşlıyız. Hepimizin soyadı Beşiktaş'tır.


- Taraftar grupları için bedava bilet temin ettiklerine dair iddialar en çok konuşulan konulardan biri oluyor? Siz de yeni bir oluşumsunuz. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

* Beşiktaş Kulübü bugüne kadar kime bedava bilet vermiş? Aldığımız biletlerin post makinalarının fişleri ceplerimizde duruyor. Geçen sene bilet fiyatlarından dolayı Beşiktaş Kapalı Tribünlerinin alt tarafları hep boş kaldı. Yönetime bilet fiyatlarının indirilmesi yönünde talepte bulunduk. Fakat Fikret Orman hiçbir şekilde taviz vermedi. Vermemesinde de haklıdır. Bunlara izin vermeyen Fikret Orman, bizlere mi bedava bilet verecek? Yapmayın Allah aşkına.


- Rasim Ozan Kütahyalı'nın 1453 Kartalları ile ilgili bir açıklaması var. 1453 Kartalları'nı AK Partinin kurduğunu söyledi. Neler söylemek istersiniz?

* Rasim Ozan Kütahyalı yazı yazdığı gazetede bu söylediği sözü düzeltti. Böyle bir şey kesinlikle yok.


- Bir röportajınızda ''Çarşı grubu solcu, bizler sağcıyız'' açıklamasında bulundunuz. Peki bu zamana kadar neden sağcı yönünüzü sakladınız? Neden şimdi bunlar dile getiriliyor? Taraftarlarımız bunları merak ediyor.

* Bizler bu zamana kadar aynı çatı altındaydık ve Gezi olaylarına kadar siyasi kimlikler ön plan çıkmamıştı. Bazı arkadaşlarımız Cumhuriyet Gazetesine yaptığı açıklamada ''Beşiktaş tribünleri halk takımıdır. Beşiktaş tribünleri solcudur. Bunun karşısında kimse duramaz ve muhalefet etmeye kimsenin gücü yetmez'' dedi. Biz de bu açıklama karşısında bir duruş sergilemeliydik ya da bu açıklamalara ''eyvallah'' diyip susmamız gerekiyordu. Bizler bazıları gibi göz yummadık ve duruşumuzu sergiledik. Onlar tarafından hatalı bir basın açıklaması yapıldı. Bizler sağcıyız, Türk Milliyetçisiyiz, muhafazakarız. İçimizde bir çok insan namazını kılıyor, orucunu tutuyor. Ramazanda etkinlikler yaptık. Çarşı'nın gezi olaylarında öne çıkmasından dolayı bizler rahatsız olduk. Beşiktaş tribününün, polis karşıtı gözükmesi bizleri rencide ve rahatsız etti. Beşiktaş tribünlerinde benim çok iyi Ermeni, Yahudi, solcu, Ak partili arkadaşlarım vardır. ''Sen Ak Partilisin ve Beşiktaşlı olamazsın'' diye muamma yoktur. Böyle bir kavram dünyanın hiçbir yerinde yok. Beşiktaş siyaset üstüdür. Beşiktaş'ı tek bir ideoloji olarak gösterdiler. Beşiktaş, bütün ideolojilere açık bir kavramdır. Fenerbahçe'de 1453 Fenerbahçeliler, Rize'de 1453 Atmacalar, Kasımpaşa'da 1453 Kasımpaşalılar var. Biz de 1453 kurulunca neden kıyamet koptu? Fatih Sultan Mehmet Han kimi rahatsız ediyor? Bizler stadımızı Türk Milliyetçilerin olduğu stat olarak görmek isteriz. Aslımızı nasıl inkar edelim?


- Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanacak olan Beşiktaş karşılaşmaları ile ilgili düşünceleriniz neler?

* Bizim için fark etmiyor. Beşiktaş, Mars'ta da oynasa oraya da gideriz. Beşiktaş'ı sevenler stada bakmamalı. Beşiktaş maçını nerede oynuyorsa taraftar orada olmalı.


- Beşiktaş yönetimi ile bir görüşme gerçekleştirdiniz?

* Herhangi bir görüşme gerçekleştirmedik. Yaşanan son olayların ardından en kısa sürede Beşiktaş Kulübü Yönetimi'ne görüşme talebimizi ileteceğiz. Beşiktaş'ın yaşanan olaylardan zarar görmesi canımızı sıkıyor.


- MP Antalyaspor maçına gidecek misiniz?

* MP Antalyaspor maçına 2 tane otobüs kaldıracağız ve Beşiktaş'ı desteklemeye gideceğiz.


Haber Kaynağı: HABER1903 ÖZEL HABER
 


fk555897

fk555897

Üye
Teşekkürler
 
  • Beğen
Tepkiler: scarface006
KayraBey

KayraBey

Üye
Çok uzun :D
 
  • Beğen
Tepkiler: scarface006
scarface006

scarface006

Üye
    Konu Sahibi
Bencede çok uzun :)
 

Benzer Konular

DiaBLoS
Cevap
0
Görüntüleme
291
DiaBLoS
DiaBLoS
Cevap
0
Görüntüleme
295
DiaBLoS


Üst Alt