onların masum türk halkına yaptıkları ne olacak peki?
onların hepsi hepsi aynı hepsi emperyalist
ben bu saldırı oldugunda cok sevinmiştim
Devletin yaptıkları milleti bağlamaz ve milletlerin her bir şahsı aynı değildir, diye düşünüyorum.
Belki biliyorsundur. Willson'dan beri ABD emperyalist eylemlerine ağırlık vermiş, bu yönde onlarca ülkeyi ve bölgeyi işgal etmiş veya işgal etmeyi düşünmüştür. Buna baktığımızda ABD'nin değişmeyen dış politikasının emperyalist eyiliminde olduğu açıkça belli oluyor zaten ki bunu zaten dünya biliyor. Oysa hiçbir millet veya toplum sürekli bir politikaya bağlı kalmaz, kalamaz; sürekli bir devinim içinde olur. En güzel örnek biz Türkler: Bir sağ, bir sol ... Bu sürekli tekrarlar durur. Ama devletimizin politikalarına baktığımızda sürekli bir sabitlik olduğu görülür. En güzeli: "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" ..
Bu yüzden ABD ile Amerikan milletini bir tutamayız. Belki bilmiyorsunuz ama Amerikalılar kendi devletlerinin Türkler üzerinde güttüğü politikalardan pek haberdar değil. Yine kendi açımızdan bakacak olursak, devletimizin Ermeniler, Türkiye dışındaki Kürtler, Yunanlılar, Rumlar ve İranlılar dışındaki milletler üzerindeki politikasını kaçımız biliyor? Oysa bu milletlere devletleri üzerinden bir politika ile yaklaşıyor devletimiz.
Sen diyorsunki: "onların masum türk halkına yaptıkları ne olacak peki?". Türk milletinin işlerine sürekli burnunu sokan, Türk askerinin dağda şehit olmasına neden olanlar Amerikan milleti değil, devleti olduğunu bilmeyen yoktur sanırım?
Millet ile devletler arasındaki farkı umarım anlatabilmişimdir. Ayrıca, Amerikan milletine genelleme yapıyorsan ve bunda da ısrarcıysan; Türklüğü ulusal arenada küçük düşüren ve hepimizin dışladığı bir oluşumu Türklere mal etmeni de beklerim senden ki bunu yaparsan gerçekçi olursun.