105 Yaşında Kalça Kemiğinden Ameliyat Oldu

Sponsorlu Bağlantılar

hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
105 Yaşında Kalça Kemiğinden Ameliyat Oldu



Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, kalça kemiğinde kırık bulunan 105 yaşındaki Peyruze Tan, Kızıltepe İlçe Devlet Hastanesi'nde başarılı bir operasyon geçirerek sağlığına kavuştu.

Hastane Başhekimi Op. Dr. Aydın Cevheroğlu, ancak büyükşehirlerde yapılabilen bir ameliyatı Kızıltepe Devlet Hastanesi'nde başarı ile gerçekleştirdiklerini söyledi. Op. Dr. Aydın Cevheroğlu, "105 yaşında bir hastanın ilçe devlet hastanesinde ameliyatının başarıyla yapılmasında arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Eskiden olsa böyle bir hasta Ankara'ya İstanbul'a ya da İzmir'e kadar gittiğini ve mağdur olduğunu görmekteydik. Çünkü birçok uzman doktorun bu ameliyattan çekindiği bir operasyon artık ilçe devlet hastanelerinde de yapıldığını görmek gurur veriyor insana. Kızıltepe Devlet Hastanesi olarak gerek ameliyathanemiz gerek doktorlarımız anestezi ekibimiz yoğun bakım ünitelerimiz ve yardımcı sağlık elemanlarımız hemşirelerimiz büyük özveri ile yapılması gereken her şeyi zamanında ve eksiksiz olarak yapıyor. Bu da bize gurur veriyor. Bunun da sağlık sisteminin günden güne nasıl geliştiğini ortaya koymaktadır" dedi.
Ameliyata katılan ortopedi uzmanı Op. Dr. Alaadin Koçhai ise, "Her şeyden önce bütün ekibe teşekkür ediyorum. Hastamızın çok ciddi rahatsızlıkları vardı. Biz ameliyatını yaptık. Ameliyat başarılı geçti. Bir sıkıntı yok. Hasta yakınları ilk geldiklerinde hastalarını aldılar götürdüler bis hastamızı ameliyat edemiyoruz dediler. Sonra tekrar yaraları oldu ve tekrar buraya getirdiler kalçasını ameliyat yaptık şu an gayet güzel yürüyor" diye konuştu. Anestezi uzmanı Dr. Civan Tiryaki de, "Arkadaşlarımız çok güzel bir operasyon gerçekleştirdi. Bu tür yaşı yüksek olan hastalar anestezi için riskli guruba giriyor. Bu hastaların böyle kalça protezi gibi büyük ameliyatlarda anestezi riskini artmaktadır. Ancak bölgesel anestezi tekniklerinin gelişmesiyle belden iğne yöntemini kullandık. Anestezi açısından da çok başarılı geçti. Ameliyattan sonrada hastayı takip ettik. Her hangi bir sıkıntı ile karşılaşmadık. Daha önce büyük şehirlerde Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerde Üniversite yada eğitim hastanelerinde yapılan bu tür riskli ameliyatlar artık burası gibi ilçe devlet hastanelerinde yapabiliyoruz.

Hastanemiz ilçe olmasına rağmen şartları çok üst düzeyde hizmet vermektedir" şeklinde konuştu.
Ameliyat olan Peyruze Tanı'ın oğlu emekli imam Muhammed Tan da, ameliyatı gerçekleştiren ekibe teşekkür ederek, "Bu hastaneden çok memnunuz doktorlarımız hastane çalışanları hepsi bize çok yardımcı oluyorlar. Hafta sonu mesai saatleri gece yarısı ne zaman çağırsak hemen geliyorlardı. Allah birlik ve beraberliklerini bozmasın. Annem 105 yaşındadır. Ameliyat başarılı geçti. Annemin durumu şu anda iyi çok sevinçliyiz. 11 gündür buradayız hiçbir problem yaşamadık" ifadelerini kulandı. - MARDİN
 


Üst Alt