100 puanlık uzman sorusu?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
iskoc46

iskoc46

Üye
    Konu Sahibi
100 puanlık uzman sorusu?
brick olan bi telefon %100 yapılırmı yapılamazsa ne yapalım

guero

guero

Üye
Brick olan bi telefonun Romu silinmiş demektir anakart değişmedikçe yapılmaz.

scream man

scream man

Üye
nasıl olmaz düzelir merak etmeyin anakartlık sorun değil
3 tuş problemini çözmeye çalışan bazı arkadaşların cihazlarını brick ettiklerini ve servis maceralarını bayağı bir okuduk forumda. Bugün onları sevindirecek bir yazı okudum XDA forumlarında. Ayrıca bizim forumlarıda taradım ve bu konunun hiç geçmemesine bayağı bir şaşırdım aslında. Konunun orjinal İngilizcesini okumak isteyenler buradan takip edebilirler.

İhtiyaçımız olan şeyler

1. Micro USB Plug

2. 301 K direnç (3 x 100 K + 1 K şeklinde seri bağlantı ile elde edilebilir.)

İşlemler

1. Micro USB'nin kullanılmayan 4. ve 5. pinlerini 301 K direnç ile birbirine bağlıyoruz. Bu işlemi yaparken USB'nin telefona takılı olmaması gerekiyor. Çünkü lehim işleminden kaynaklanan ısı nedeniyle cihaza zarar verbilirsiniz.

2. Telefonun kapalı olduğundan ve pilinin 5 dk dır çıkarılmış olduğundan emin olun. Sonra pili yerine takın ve telefonu açmayın!

3. Hazırlamış olduğumuz Micru USB'yi telefonun USB portuna takın ve vücudunuzla pinlere, dirençlerin bacaklarına değmediğinizden emin olun çünkü vücudunuzun doğal direnci toplam direnci değiştireceğinden 301K'yı değiştirmiş olabilirsiniz. Bir kaç saniye sonra telefonunuz Download moda geçmiş olacak.

4. Takılı patched USB'yi çıkarıp, orjinal USB kablonuzu takın. ODIN'i hazırlayıp cihazını flashlayın.

Bu yöntemle birçok kullanıcı bricked olmuş cihazını Download mode getirip kurtamış.

Dediğim gibi ben bir SGS kullanıcı değilim henuz ve gerçekten işe yarayıp yaramadığını bilmiyorum. Deneyip kurataran olur mu acaba diye sizleri bilgilendirmek istedim.

İnşallah cihazlarınız kurtulur.

Sevgiler.
Alıntıdır
Not:çoğu zaman dirençler tam 301k etmiyor onun için ölçüm yaparak tam 301k'ya tamamlayın

guero

guero

Üye
yanlış anlama ama bu anlattıkların Resmen At ile deve başka bişey deil

scream man

scream man

Üye
valla servise yollamadan böyle yapılır tabi evde yapmazsan aparatı vardı hazır alınabilir servisle uğraşmasın arkadaş boşu boşuna

Ddcay

Ddcay

Üye
brick olmuş telefona odin ile yazılım yüklemeyi deneyin ben bir defasında rom yükleyebildim belki sizinkide bu şekilde düzelebilir.

fahreneit

Üye
resmen at deve mi? youtube yaz bak bakalım scream manin dediklerini.

scream man

scream man

Üye
işte bilmeden konuşuyorlar biraz araştırma olsa birsürü arkadaş bunun sayesinde unbrick etti telefonu

• Beğen
Tepkiler: fahreneit
lolaman

lolaman

Üye
Youtubede vardır illaki yaz oraya ingilizce bulursun kesin.

hakandaspinar

hakandaspinar

Üye
güzel araştırma helal olsun benimde arkadaşım gsm teknik servis bu şekilde aletlerle çok ıphone bb vs hayata döndürdü. iş yazılımsa kesinlikle bir yolu vardır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt