100 dolara bilgisayar.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
abuvice

abuvice

Üye
    Konu Sahibi
100 dolara bilgisayar.
100 dolara dizüstü bilgisayar üretmenin hesabı yapılagörsün, 100 doların altında fiyata sahip masaüstü bilgisayarlar satışa sunuldu bile. Gerçi bunun için monitöründen fedakarlık yapmayı gerektirmiş ama olsun...

İşin sırrı, sistemi oluşturan bileşenlerinin günümüze göre biraz yavaş ama idare eder seviyede tutulmasında ve işletim sistemi de dahil olmak üzere sistemle beraber dağıtılan tüm yazılımların ücretsiz olmasında yatıyor. Ubuntu Linux PC olarak adlandırılmasına rağmen özünde Dell Optiplex SFF P3 600MHz modelinin donanımına sahip olan bu bilgisayarın genel konfigürasyonu etkileyicilikten uzak olsa da, beklentileri yüksek olmayan kullanıcıları memnun edebilir.

Detaylı bilgiyi adresinde bulabilirsiniz.
 


kingenes

kingenes

Üye
Bu devirde hiç bişeyin kıymeti kalmadı karedşim...Ya böle bişi çıkmış ama ne kadar faydalı olacağı tartışılır...öle deil mi???
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Katılyıroum kesinlikle..
 

sambadisakkarit

Üye




100 Dolarlık bilgisayarlar geri kalmış toplumlar; özellikle Afrika ülkeleri için düşünülmüş bir proje. Laptop'un yanındaki kolu çevirip elektrik üretiyoruz. Böylece her koşulda kullanılıyor.
Ayrıntılı bilgi ve resimlerin gerçek boyutları için !
 
abuvice

abuvice

Üye
    Konu Sahibi
Yinede güzel bir fikir. Maddi gücü olmayanlar için güzel bir gelişme..
 
Haberci

Haberci

Üye
100 dolara Laptop seneye...
Bilgisayarın mucidi ABD'nin Boston kentindeki Massachusetts Institute of Technology (MIT) Media laboratuvarı Başkanı Profesör Nicholas Negroponte, İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye yaptığı açıklamada, 2006 sonuna kadar milyonlarca bilgisayar üretmeyi planladıklarını belirtti.

Tunus'ta bu akşam sona eren Dünya Bilgi Toplumu Zirvesi'nde ilk kez kamuoyuna tanıtılan “yeşil makina” adlı bilgisayar, BM Genel Sekreteri Kofi Annan tarafından da memnuniyetle karşılandı.
Profesör Negroponte, şimdiden çok sayıda şirket ile hükümetin dizüstü bilgisayarın üretimiyle ilgilendiğini belirterek, bu konuda en coşkulu ülkelerin Tayland ve Brezilya olduğunu kaydetti.

FARKLI TASARIM

Tasarımı bilinen dizüstü bilgisayarlardan biraz farklı olacak ve kendi elektriğini yanına yerleştirilen kolun çevrilmesiyle üretecek 100 dolarlık laptop, çeşitli biçimlerde katlanabilecek ve darbeye karşı dayanıklı lastik koruyucuyla çevrelenecek.

AC adaptör kablosunun aynı zamanda taşıyıcı omuz bandı olduğu bilgisayar, üretim masraflarının kısılması için günümüzde standart olan işlemci hızından biraz düşük olan 500 megahertz işlemciye sahip olacak.
 

Nike

Üye
Bencede bu devirde hiç bişeyin kıymeti kalmadı
 

sambadisakkarit

Üye
<div class='quotetop'>(Nike &#064; Nov 19 2005, 10&#58;48 PM) [post=211158]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
Bencede bu devirde hiç bişeyin kıymeti kalmadı
[/b][/quote]

Laptop ile ne alakası olduğunu merak ettim. Bu cümleyi ne amaçla kurdun? Biraz açar mısın?
 
abuvice

abuvice

Üye
    Konu Sahibi
Bende bişe anlamadım :S
 

K_AINAT

Üye
maddi durumu olmayanları düşünün birde
 

K_AINAT

Üye
bence çok iyi bir proje
 
SelmanTE

SelmanTE

Üye
ewt ama 2 yılda 100$ hükmü kalmamıştır.
belki de zamnalnmıştır... ne dersin?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt