Atatürk'ün Kimlik Numarası.!

Sponsorlu Bağlantılar

xkadir61

xkadir61

Üye
    Konu Sahibi
Atatürk'ün Kimlik Numarası.!

ATATÜRK'ÜN KİMLİK NUMARASI ''10000000146'' OLARAK BELİRLENDİ...

İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, MERNİS Projesi hakkında ANAP TBMM Grubu'na bilgi sundu.
Projenin 2002 sonunda tamamlanacağını kaydeden Atış, şimdiye kadar 125 milyon kişiye Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası verildiğini açıkladı.
Atış, sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Atatürk'e özel bir kimlik numarası verildiğini bildirerek, Atatürk'ün numarasının ''10000000146'' olarak belirlendiğini söyledi.

T.C. Kimlik No Doğrulama Sayfasından T.C. Kimlik Numarasını girince "Sorguladığınız kayıtla ilgili teknik bir hata oluştu. Sistem görevlileri ile irtibata geçiniz."
diye bir uyarı yazısı çıkıyor. Ancak aşağıdaki bilgileri girerseniz kayıt verilerine ulaşabilirsiniz...

T.C. Kimlik No Sorgulama Bilgileri
İL......................: GAZİANTEP
İLÇE..................: ŞAHİNBEY
ADI....................: GAZİ MUSTAFA KEMAL
SOYADI..............: ATATÜRK
BABA ADI...........: ALİ RIZA BEY
ANNE ADI...........: ZÜBEYDE HANIM
DOĞUM TARİHİ...: 1881
CİNSİYETİ..........: ERKEK

ATA'NIN KİMLİK NUMARASI 10000000146

Türkİye'de ölü ya da diri tam 126 milyon kişi numaralandı. 11 rakamdan oluşan "Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaraları" içinde en prestijli numara Atatürk'e verildi. Bu aynı zamanda ilk numara: 10000000146.
Geçtiğimiz 29 Ekim'de Türkiye'de kimlik numarası verme işlemi bütün ilçe nüfus müdürlüklerinde aynı anda başladı. Bilgisayarlar yardımı ile 100 milyon 1'den başlayarak 999 milyon 999'a kadar herkese karışık olarak numaralar verildi. Numaralarda kimseye ayrıcalık tanınmadı. Atatürk için özel bir numara seçildi.

YÜZ MİLYON BİR'İN ÖZELLİĞİ

'Merkezi Nüfus İşleri Sistemi' adı verilen projenin başdanışmanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, "Sistem 11 rakamdan oluşuyor. Ancak son 2 rakam numaranın güvenliğini sağlamak amaçlı konuyor. Dolayısıyla son iki rakamı devreden çıkardığımızda Atatürk'ün numarası sistemin ilk başlangıç numarası olan 100000001 (Yüz milyon bir). Sonundaki rakam 46 ise bir hataya sebebiyet verilmemek için kullanılan güvenlik numarası" dedi.

• Beğen
Tepkiler: mehmetzam

recaner

ya ne kadar geri zekalı bir sistem bu ya bu ne samalık bu ne saygısızlık atatürk gaziantepli değildirnerelerinden uyduruyorlar bunu

xkadir61

xkadir61

Üye
    Konu Sahibi
orasını ben bilemem hükümet bilir.

EfeTÜRK

EfeTÜRK

Üye
recaner sana katılıyorum dostum ne zaman antepli oldu ATAM

grafikseli 84

grafikseli 84

Üye
evcili61

evcili61

Üye
elbet bir bildiği vardır da antepli demiştir

C01aY

C01aY

Üye
Gaziantep ??Anlamadım ben

jöly

Üye
Atamızın doğumyerini bilmeyen bir hükümetimiz mi var?:@

Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
ya Türkiye Cumhuriyetini kuran biri bırakında Turk dogumlu olsun ne yani selanik olmuş antep olmuş ne fark eder bence antep daha uygun yunanistan dogumlu olacagına TÜRK dogumlu olsun eger gerçekten hukumet boyle bişi yapmışa ellerinden opmek larım super bir olay

NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
Atatürk selanik doğumludur hepimizin ilkokuldan beri bildiği gibi.Fakat yanlış hatırlamıyorsam kendi isteğide olmuştur cumhuriyet kurulduktan sonra kütüğü gaziantep e kaydedilmiştir.zaten sogulamadada doğum yeri yazmıyor.gaziantep şahinbey sadece nüfusa kayıtlı olduğu yer.örneğin benin babam adana doğumlu olmamasına rağmen nüfusta adana/ceyhan a kayıtlı ;)

vatozz

vatozz

Üye
doğum yeri Selanik ama bağlı olduğu il Gaziantep ilçe Şahinbeydir

ebrullim

Üye
sen ne saçmalıyorsun böyle mi okul okudun sen. atatürkün doğum yeri elbette selanik ama bağlı olduğu il gaziantep ve ilçe şahinbeydir ben bunu ilkokula gittiğimde biliyordum. doğum yeri ayrı bağlı olduğu il ayrı cahil cahil çıkıp birde konuşmazlar mı........:@

Odysseus

Odysseus

Üye
Atatürk selanik doğumludur hepimizin ilkokuldan beri bildiği gibi.Fakat yanlış hatırlamıyorsam kendi isteğide olmuştur cumhuriyet kurulduktan sonra kütüğü gaziantep e kaydedilmiştir.zaten sogulamadada doğum yeri yazmıyor.gaziantep şahinbey sadece nüfusa kayıtlı olduğu yer.örneğin benin babam adana doğumlu olmamasına rağmen nüfusta adana/ceyhan a kayıtlı ;)

:yuru:yuru:yuru

genmax2

Üye
-''Türküm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü, Gazianteplileri kahramanlık misali olarak alabilirler''..
-''Ben Antepliler'in gözlerinden nasıl öpmem ki? Onlar yalnız Antep'i değil Türkiye'yi de kurtardılar."
-“Ayıntaplılar yalnız Ayıntap’ı değil, Anadolu’yu da kurtardılar. Müdafaa-i Milliye de pişdar ( öncü) oldular. “
-''
Bu tek Türk şehri, hiçbir yerden maddi yardım görmeksizin kendi kahramanlığı ile kendini kurtardı. Ve Gazi ünvanına bihakkın liyakat kesbetti.''

Mustafa Kemal Atatürk (25.12.1936)

Burdan Recaner ve Recaner gibi düşünenlere sesleniyorum... Sen kimsin , nesin ki Atatürk'ün vermiş olduğu kararı sorguluyorsun... Atatürk selanik doğumlu olup, Gaziantep'e olan derin sevgisinden dolayı Soyadı kanunundan sonra çıkan yasa ile verilen nüfus cüzdanında kendisinin Gaziantep'e kayıt edilmesini istemiştir.... Birşey hakkında adam akıllı araştır öğren ondan sonra gel... Araştırmadan öğrenmeden yok ne gerizekalı sistem, yok ne saçmalık gibi saçma sapan yorumlarda bulunmayın... Burdan Saygıdeğer Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ile anıyorum.... Ne mutlu bana ki onun bu derin sevgisini kazanmış şehir olan Gaziantepliyim....
Sağda solda saçma sapan yorumlar da yazmayın... Oturun araştırın... Milleti de yanlış bilgilendirmeyin:@

lovestar

lovestar

Üye
sen ne saçmalıyorsun böyle mi okul okudun sen. atatürkün doğum yeri elbette selanik ama bağlı olduğu il gaziantep ve ilçe şahinbeydir ben bunu ilkokula gittiğimde biliyordum. doğum yeri ayrı bağlı olduğu il ayrı cahil cahil çıkıp birde konuşmazlar mı........:@

rezil bi tip...konustukça batanlardan.

Mebuchadnezzar

Üye
Din'i ve Atatürk'ün ilkelerini kendi çıkarı için kullananlarının Allah belasını versin (sözüm Dinciyim Atatürkçüyüm deyip ülkeyi bu hale getirenlere)

Ebrulim
herşeyi bilen tek varlık Allahtır. Kimseye cahil deme diyeceksende önce aynanın karşısına geç kendine ii bir bak kainata dair ne biliyorsun. Kainat bir bilgi denizi senin bünyende o bilgilerin ne kadarı saklı önce bunu düşün sonra milleti eleştir.

dream27

Üye
arkadaşlar ben antepliyim. siz yanlış anlamışsınız ATATÜRK'ün nüfusu gaziantep'e kayıtlı sadece. atatürk gaziantep doğumlu diyen varmı size...ATATÜRK gaziantep'e bi hediye olsun diye nüfusunu gaziantepe yapmıştır. Hem yunanistan a kayıtlı olsaydı dahamı iyi olurdu??

--------------- Ekleme ---------------

:nono:

paşabahçe

Üye
atatürk kendini gaziantepin nufus kütüğüne kaydetmiş arkadaşlar (bildiğim kadarı ile) ondan öle yazıyor

hero.82

Üye
Ben Mersinliyim :evet: ama Gaziantepe hastayım (h) Antep 4 tarafı dusmanla cevriliyken hiç bir askeri birlikten yardım alamadan memleketin içinde kıstırıldıgı halde düşmana tam 11 ay direnen tek Türk hatta dünya Şehridir.Savunma boyunca akıl almaz malzemeleri silah yapıp bizlerin degil begenmek daha neler diyecegimiz şeyleri yiyerek yasamıslardır ki zaten savaşa degil gıdasızlığa açlığa dayanamayarak teslim olmuslardır. Antep Savunması Belgeselini bi şekilde izlemenizi tavsiye ederim. Beni Özleyin Anacıım baaay :aha:

borakazim

borakazim

Üye

ilk önce araştır ondan sonra konuş..!

Takipçi Satın Al

Üst Alt