"Sınır ötesi" cinayet

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
looney

looney

Üye
    Konu Sahibi
"Sınır ötesi" cinayet
Kız kardeşlerinin bir süre önce kaçırılması nedeniyle Türkiye’deki akrabalarıyla aralarında husumet bulunan Suriye’li ailenin fertleri, sınırı aşarak geldikleri Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde, bir eve düzenledikleri silahlı saldırıda, 2 kişiyi öldürdü, 3 kişiyi yaraladılar.
İddiaya göre, Akçakale ilçesine bağlı Büyük Naneli köyünde Ali Timurtürkan (23), geçen yıldan bu yana birkaç kez gittiği Suriye’nin Rakka vilayetine bağlı Aynelarus kasabasında oturan akrabalarından birinin Şirin adlı kızına aşık oldu.
Bir süre telefonda görüşen ikili, ailelerin karşı çıkması nedeniyle evlenemeyince kaçmaya karar verdi. Yaklaşık 40 gün önce Suriye’ye giderek, akrabasının kızını kaçıran Ali Timurtürkan, Şanlıurfa’ya döndü. Bunun üzerine iki aile arasında husumet meydana geldi.
Bugün sabaha karşı sınırı geçen ve 4 kişi oldukları sanılan saldırganlar, Suriye sınırına 500 metre mesafedeki Büyük Naneli köyüne gitti.
Bir süre Ali Timurtürkan’ı arayan, ancak bulamayan saldırganlar, avluda yatan kardeşi Mustafa (25), ablası Rabia (31), annesi Şemse (62), kardeşi Ömer ve yeğeni Berfin Binici’nin (11) üzerine uzun namlulu silahlarla ateş ettikten sonra kaçtı.
Vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan Mustafa ve Rabia Timurtürkan olay yerinde öldü. Şemse ve Ömer Timurtürkan ile Berfin Binici ise yaralandı.
Yakınları tarafından Akçakale Devlet Hastanesine kaldırılan ve ilk müdahaleleri burada yapılan yaralılar Şanlıurfa’ya sevk edildi. Hayati tehlikesi bulunmayan yaralılar, daha sonra taburcu edildi. Olayda hayatını kaybeden iki kişinin cesetleri ise otopsi için Adana’ya gönderildi.
Bu arada, jandarma ekiplerinin, olayın meydana geldiği köyde ve sınır hattında güvenlik önlemi aldığı gözlendi.
Kaymakam Muhammet Aktaş ile bazı askeri yetkililer de Akçakale Sınır Kapısı’nda Suriyeli yetkililerle bir araya gelerek, saldırganların bulunup teslim edilmesi konusunda görüşme yaptı.
Soruşturma sürdürülüyor.
 


DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
sağol haber için.
 
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
ŞanLıurFa Hiç Şaşırmadım.. :D
 
qurbuz

qurbuz

Üye
şaşma (şansız urfa) herşey olur
 
CEREN

CEREN

Üye
kötü olmuş ya seviyorlarsa neden engel olunuyo anlamış değilim
zaten kaçmışlar artık olan olmuş neden canla ödetiyorsunuz ki:(
 
looney

looney

Üye
    Konu Sahibi

karides

Üye
şaşma (şansız urfa) herşey olur

Pardon, anlamadım bu ne demek şimdi?
Sözüm sana değil, yanlış anlama; ama bir olumsuzluğu memlekete atfetmek sadece acizlerin işidir.
 
Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Çok üzücü... Kaçan kaçmış zaten...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

UtkuGARIP
Cevap
1
Görüntüleme
444
zombaka
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
300
Haydar
İnternettin HOCA
Cevap
0
Görüntüleme
482
İnternettin HOCA
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
334
Haydar


Üst Alt