Bir Köpeğin Öyküsü (acıklı)

Sponsorlu Bağlantılar

tanso

tanso

Üye
    Konu Sahibi
Bir Köpeğin Öyküsü (acıklı)


Sevgili İnsanlar, Sizler ne kadar şanslısınız ki aileniz, dostlarınız, sıcacık bir yuvanız var. Ben ise bunlara sahip olmayan bir "Köpek"im.


Ankara'da Hayvanları Koruma Derneği'nin barınaklarında 350 köpek, 150 kedi, 1 at ve 1 ayı arkadaşımla birlikte yaşıyorum.

Hiç bir suçumuz yok aslında ama doğal ortamımız kalmadığından, ömrünün sonuna kadar ayağı çime basamayacak, dört nala koşup, sırt üstü yuvarlanamayacak, hiç bir "af"dan yararlanamayacak "esir kampı " mahkumlarıyız.


Biliyor musunuz? Hayvanları Koruma Derneği'nin barınaklarına yıllardır kimsecikler uğramıyor. Burada 22 yaşında köpekler, 18 yaşında kediler var. Tek istediğimiz başımızı okşayacak bir el. Arada sırada birileri uğruyor ama onlar da "cins " köpek istiyorlarmış. Hayriye teyze "Bu cins değil ama..."diyor. Hiç yüzüme bile bakmıyorlar ve beni almıyorlar.

Benim çok sevdiğim bir sahibim vardı. Bir gün uyudu ve bir daha uyanmadı. Evde herkes çok ağladı. Sahibimi bir tahta kutuya koydular ve bir çukura gömdüler. Ben günlerce o çukuru kazmaya çalıştım ama ona ulaşamadım. Yemedim, içmedim, uyumadım. Sabahlara kadar uludum. Kötü kötü adamlar beni taşlarla kovaladılar ama gitmedim. Sonra Gamze abla beni mezarlıkta ölmek üzereyken buldu ve bu barınaklara getirdi. Adımı ona hiç söyleyemedim. O da bana "Dost " adını taktı.

İlk geldiğimde, oda arkadaşımın hikayesi bana çok benziyordu. O da, sahipleriyle Bodrum'a giderken trafik kazası yapmışlar. Sahipleri genç bir Alman çiftmiş ve kanlar içinde başka bir arabaya koyup, götürmüşler. Bonnie, 1 hafta minibüsün başında onların dönmelerini beklemiş. Arabayı araştırmak isteyen Jandarmayı ısırmış. Havaya ateş açmışlar, yine de yerinden kıpırdatamamışlar ve minibüse girememişler. Izdıraplı ulumasına son vermek için tam vuracaklarken tesadüfen Gamze abla ona rastlamış. Onu ben geldikten kısa bir süre sonra Almanya'ya, sahiplerinin ailesine gönderdi.

Burada her birimizin ayrı bir acıklı hikayesi var. Karnımız doyuyor, sokaktaki gibi tekme yemiyoruz ama mutsuzuz. Bazılarımız burada doğdu, büyüklerin anlattığı "kırlarda koşmak, kedi kovalamak, banyo yapmak " gibi hikayeleri, başlarını yana eğip, tek kulaklarını kabartarak, hayretle dinliyorlar.

Küçükler fazla yaşamıyor zaten. "Barınak hastalığı" denilen bir hastalıktan hep ölüyorlar. Hayriye teyze cok ağlıyor. Ben yine de kendimi şanslı sayıyorum çünkü, sokakta fazla kalmadım.
Aramızda öyle arkadaşlar var ki, üzerlerinde deneyler yapmışlar, arka ayağını öne, önü arkaya takmışlar, böbreklerini, midelerini kesmişler, belediye vurmuş, vücudunda gün be gün oksitlenerek, zehirleyen saçmalar olan ve trafik kazalarında sakat kalmış olanlar, cok acı çekenler var. Zaten çoğu sakat ama Gamze abla onlara iyi davranıyor. Şimdi yeni evler yapıyor bizim için ve orada daha iyi şartlarda yaşayacakmışız.

Bakın size bir de ne anlatacağım? Bir gün Avusturyalı bir hanım geldi "Cins olmayan bir köpek istiyorum" dedi. Hepimiz tellere yapışıp hep bir ağızdan "Beni al, beni al" diye bağırdık. Aramızda Kontes diye çirkin ama çok akıllı bir kız vardı. Telin arasından kaçıp, gitti o hanımın arabasına bindi. Hepimiz bakakaldık...

Şimdi çok mutluymuş. Bir kere bizi ziyarete geldi tanıyamadık. Sık sık uçakla yurt dışına gidiyormuş, sahibinin yatağında yatıyormuş. Adını değiştirmişler "Noel Jean" yapmışlar. O güzel kokusu ve üzerindeki şık paltosu gözümün önünden gitmiyor.

Gece çökünce, oda arkadaşlarımla birbirimize sarılıp, sabaha kadar konuşuyoruz. Kimileri eski sahiplerinin onları ne kadar sevdiğini ama sudan sebeplerle ondan nasıl kurtulduklarını anlatıyorlar. Ama sahiplerine de toz kondurmayıp, aslında onların haklı olduklarına dair sebepler uyduruyorlar. Kimilerimiz hiç gerçek olmayacağını bile bile, sıcak bir eve kavuşunca , sahibini ne kadar seveceğini, hatta onun için canını bile verebileceğini anlatıyor.


Kim bilir... Belki... Belki bir gün beni de isteyen birisi olur...

İşte bizim hikayemiz. Dinlediğiniz için teşekkür ederss

(HAYKOD)
 
  • Beğen
Tepkiler: mafias, sinem54 ve " Tehlike "


iremm

iremm

Üye
:agla:agla
 
c3r3n

c3r3n

Üye
:( şuna inanın köpekler insanlardan sadık oluyor...
 
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
GüzeL PayLaşım.. TeşekkürLer..
 
mervecan

mervecan

Üye
:(ben köpekleri çoook seviyorum ve hep biköpeğimm olsun istedimm ama olamıyorr maleseff annem köpekklerden çooK korkuoo :(
 
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
mervecan

mervecan

Üye
canmm teşekkür ederim fakat annem evde hayvan beslemekten hoşlanmıo ayrıca ben köpekleri severimm hayvan ayrımı yapılmaz ama kedilerden çook hoşlanmam ama onları da severimm fakat hiç evde bi kedi düşünmedimm ;) saoll fikir içinn ;)

--------------- Ekleme ---------------

ya da şöyle diyelimm acıklı bi kedi hikayesinde bi yorumm yaparıs:ehe
 

dogicelikors

Üye
:)BEN KÖPEKLERİ ÇOK SEVİYORUM :)AMA ALMIYORLAR KEŞKE ALSALAR ÇOOK İSTİYORUM:agla
 
pisicikk

pisicikk

Üye
ben hayvanların hepsini çok seviyorum... tüyleri dökülen (uyuz olan) köpekler bile çok hoşuma gidiyor..
önceden evimiz müstakildi... millet köpek veya kedi istemeyip atacaklarsa direk bizim bahçeye bırakırdı hepsine de bakardım... (annemleri ikna etmesizor oluodu tabi ama onlara söz veriyordum sadece ben bakıcam tmm die :) ) sonra apartmana taşındık ve artık hiç hayvanım yok :agla o günleri çok özledim...
bu yazıyı okuyunca daha bi kötü oldum...
köpeği evde besleyemiyorum izin vermiyorlar... kediye izin var ama okuduğum için çok sık seyehat ediyorum ve oyzdn kediciğe kıyamıyorum :(
besleyebilen varsa kıymetini bilsin :(
 

hugooos

Üye
arkadaşlar benim bir kopeğim var fakat cins bir kopek deil barınaktan aldım çoq tatlı tavsiye eedrim o yaralıydı ben aldıımda ama şimdi çoq sağlıklı masallah
 

Berlin Boleyn

evlendiğimde ilk işim köpek evlatlık edinmek olacak:(
 
DPool

DPool

Üye
:ağlarım:
 
futbol123

futbol123

Üye
güzel paylasım saolasın
 

SeRKaNCa16

Üye
yapılırmı sımdı bu :((
 

enes897

Üye
ya evde yer var ama ninem köpek sevmez çok üzüldüm
 
Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
:(:(:(
 
aydoğdu43

aydoğdu43

Üye
Arkadaşlar köpek beslemek çok güzel bisy, köpekleri severim.Ama köpekleri evde beslemek doğru değil..
Hem sağlıksız hem de dini açıdan da sakıncaları var.Çiçek dalında Köpek bahçede güzeldir ;)
benim iki tane sivas kangalım var, onları çok seviyorum. Aileden biri gibi davranıyorum onlara, onlar da aynı şekilde beni seviyolar adımı duyunca bile beni arıyolar görmeyince özlüyolar kızınca küsüyolar :)
çok duygusallar yaa insanı da anlıyolar.Harika hayvanlar.
Sahibine ve küçük çocuklara karşı çok sıcak kanlılar çok cana yakınlar.Ama yabancılar için biraz tehlikeli olabiliyolar tabi :D
 
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
insanın en iyi dostu ya
 

● aLuvi ●

Üye
Herhalde Verilmişti Ama teşekkürler Çok Güzel :'(
 


Üst Alt