!!Vodafone Krizde!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
paradox1026

paradox1026

Üye
    Konu Sahibi
!!Vodafone Krizde!!
Vodafone'un çözemediği sorunİngiliz GSM devi Vodafone müdahale edilemez bir sorunla karşı karşıya.

10.07.2008 22:33 Uzan Grubu'nun borçları nedeniyle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulan Telsim’i 2005 yılında devralan İngiliz GSM devi Vodafone, 3 yıldır kendisinden kaynaklanmayan ve müdahale edilemez bir sorunla karşı karşıya bulunuyor. Devir sonrası Telsim ismini ve logosunu değiştiren Vodafone, geçmişte satılan sim kartlar üzerindeki ‘TR Telsim’ yazısını uzaktan silemiyor. Vodafone yetkilileri, bu durumu ‘müdahale edilemez bir sorun’ olarak nitelendiriyor.
SORUN TELEFONLARDA
Sorunun Telsim döneminde alınmış hatları kapsadığını ifade eden yetkiler, şu açıklamayı yapıyor. "Vodafone hatlı cep telefonlarının tümüne baz istasyonları tarafından "Vodafone" sinyali gönderiliyor. Ancak bazı telefonlarda kullanıcıların ayarlarında değişiklik yapması gerekirken bazı modeller ise ilk aldıkları sinyali kabul ediyor ve mesaj güncellemesi yapmıyor. Kısacası, ilgili sorun sinyal gönderen baz istasyonundan değil, kullanılan telefondan kaynaklanıyor." Marka bilinirliliğini artırmak için milyonlarca doları bulan reklam ve tanıtım harcaması yapan Vodafon’un bu teknik sorundan kurtulması ise müşterilerine bağlı. Bu kapsamda kullanıcılarıın, telefonlarının ayarlarını değiştirmesi ya da telefonlarını yüksek bir model ile değiştirmesi gerekiyor.
DEĞİŞİM SÜRECİ İYİ YÖNETİLDİ
Bu arada, satın alma sonrası marka değişim sürecini iyi yöneten şirket, kendi kurumsal kimliğini çok kısa sürede Türk halkına kabul ettirerek büyük bir başarıya imza attı. Buna rağmen telefonunun ekranından TR TELSİM logosunu gören milyonlarca kullanıcının hala Telsim adını kullanmaya devam ettiği belirtiliyor. İletişim uzmanları ise bu durumun şirketin kurumsal kimliğine zarar vermeyeceğini belirtiyor. Vodafone’nın marka bilinirliliğini ön plana çıkaran reklamlara daha fazla ağırlık vermesi gerektiği ifade ediliyor. Kasım’dan sonra başlaması öngörülen numara taşınabilirliğinin de tanıtım ve değişim anlamında şirketin işini kolaylaştıracağı vurgulanıyor.

DÜNYANIN EN BÜYÜK ŞİRKETLERİ ARASINDA

Uluslararası arenada devler arasında yer alan Vodafone'un dünya genelinde 161 milyon abonesi bulunuyor. Vodafone Türkiye’nin ise 2007 yılında gelirleri yüzde 61.4 büyüyerek 2.2 milyar dolar ciroya ulaştı. Abone sayısı da son açıklanan rakamlara göre 16 milyon 935 bin oldu.

Anıl Umut

Emekli Yönetici
gebersinler daha çok kriz geçirirler

sarıoklar

Üye
ha telsim yazmış ha vodafone sorun yok

buraq85

buraq85

Üye
"gebersinler daha çok kriz geçirirler"

nedendir bu asabiyet ??

ayrıca bu kdar çok abonesi olan bu kdr büyük bi şirketede kolay kolay bişe olmaz arkadaşlar merak etmeyin türkiyede en son iflas etcek yada çökücek operatör..

C01aY

C01aY

Üye
"Devir sonrası Telsim ismini ve logosunu değiştiren Vodafone, geçmişte satılan sim kartlar üzerindeki ‘TR Telsim’ yazısını uzaktan silemiyor. Vodafone yetkilileri, bu durumu ‘müdahale edilemez bir sorun’ olarak nitelendiriyor. "

NEden acaba herşey vodafonenin elinde adamların yapacakları tek şey simkartlarını ücretsiz değiştirmek olacak.Ayrıca vodafone en ucuz interneti sunuyor.Ve yeni bir uygulama daha getiriyormuş.Bilginize

canturgay

canturgay

Üye
iyide o tip çok az telefon var şu an piyasada ve önümüzde ki 1-2 yıl içinde yok denecek kadar aza iner. yani krizlik bi durum göremiyorum ben..:):oke:

Lion Heart

Lion Heart

Üye
"Devir sonrası Telsim ismini ve logosunu değiştiren Vodafone, geçmişte satılan sim kartlar üzerindeki ‘TR Telsim’ yazısını uzaktan silemiyor. Vodafone yetkilileri, bu durumu ‘müdahale edilemez bir sorun’ olarak nitelendiriyor. "

NEden acaba herşey vodafonenin elinde adamların yapacakları tek şey simkartlarını ücretsiz değiştirmek olacak.Ayrıca vodafone en ucuz interneti sunuyor.Ve yeni bir uygulama daha getiriyormuş.Bilginize
Esasında Vodafone şu anda Yedek Sim Kartları ücretsiz olarak veriyor. Müşteri kaybettim ya da çalındı vs. derse Vodafone yeni simkartı ücretsiz olarak veriyor. Buradan ayrıca bu konuda turkcell (7.5 ytl) ve AVEA'yı (8 ytl) protesto ediyorum. Ücretsiz yedek kart vermedikleri için ve 2 hat fiyatına bu kartları sattığı için.

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Büyük bir kriz değilmiş :cool

mservank

mservank

Üye
evet bende de var telefon açıldığında bazen telsim gsm yazdıktan sonra hemen vodafone tr ye geçiyor

ero17

Üye
boşver vodafone en iisi hemde ucuz. 95 yılında aldım telsimi. hala kullanıyorum hiçbişey yok. :D

Anıl Umut

Emekli Yönetici
"gebersinler daha çok kriz geçirirler"

nedendir bu asabiyet ??

ayrıca bu kdar çok abonesi olan bu kdr büyük bi şirketede kolay kolay bişe olmaz arkadaşlar merak etmeyin türkiyede en son iflas etcek yada çökücek operatör..
hakkaten bazen bıktırıyoe be abi vodafone 4 kntr olurmu yaw şebeke dışı mesaj zaten 2 kntr cep 1 e geçtik insan konuştukça konuşuyo şimdi eskisinden daha fazla kntr gidiyor

cilginasik

Üye
arkadaşlar bu telsim yazısı bir çok telefonda var. mesela bende nokia 5210 var onda tr telsim yazıyor. vodafone bedava VODAFONE yazan logo biriyor internet sayfasında. ben o logoyu indirdim ve telsim yazısından kurtuldum. ama halk vodafone demeye alışamadı. etrafımdaki herkes telsişm diyor. halkında buna alışması biraz uzun sürecek gibi gözüküyor. bu arada nokia 7610'na vodafone msn ayarlarını nasıl yapabilirim. hat kontörlü. bilen varsa bana yardımcı olabilir mi? şimdiden teşekkür ederim...

serkan_d

Üye
Arkadaşlar bunun krizle ne alakası var ki sonuç olarak kullanımı etkileyen herhangibir sorun yok.Vodafone web sitesi üzerinde detaylı bilgi de yer almakta eğer vodafone yazmasını istiyorsanız web sitesi üzerinden destekleyen telefonlara ücretsiz Vodafone logo da gönderebiliyorsunuz.(Nokia telefonlarda NOKIA yazıp 3840 Servisine msj gönderdiğinizde bu logoyuda alabiliyorsunuz.)

schumici

schumici

Üye
bence o kadar büyük bi sorun değil vodafone istese anında çözümü bulur ama para bizden çıksın diye uğraşıyolar yemezleeeeeeerrrrrrrrr

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt