Kadınlar iyi SMS yazan erkeklerden hoşlanıyor!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mservank

mservank

Üye
    Konu Sahibi
Kadınlar iyi SMS yazan erkeklerden hoşlanıyor!
İNGİLİZ The Daily Express gazetesinin haberine göre kadınlar, artık `güzel söz' ya da `bir demet çiçek' yerine potansiyel partnerlerini yazdıkları SMS'lere göre seçiyor.

SMS Bilgi Hizmetleri'nin 2 bin kişi arasında yaptığı araştırma sonuçlarını aktaran gazete, kadınların komik ve heyecan verici SMS yazabilen erkeklerden hoşlandığını yazdı.

Araştırma sonuçlarına göre, 4 kadından 3'ü, bir erkeğin kişiliğinin SMS'inden anlaşılabildiğini düşünüyor. Bir kadını etkilemek için en popüler `SMS stili'nin ise orta uzunlukta, komik ve akıllıca yazılmış mesajlar olduğunu belirten gazete, kadınların yüzde 68'inin bunu çekici bulduğunu ifade ederken, yüzde 23'ünün, `kısa ve aptalca' yazılan mesajları `çok itici' bulduğunu kaydetti.

Erkeklerin ise tercih ettikleri stil, kısa yazılan, duygu yansıtmayan mesajlar. Kadınların yüzde 56'lık çoğunluğu ise bunu etkileyici bulmamakla beraber karşıdaki kişinin karaktersiz ya da tembel olduğunu düşünüyor. Araştırma sonuçlarının en çarpıcı sonucu ise, kadınların, yazısını harf çıkartarak kısaltan erkeklerden hiç hoşlanmaması. Kadınların yüzde 63'ü bu yazı tarzını `çocukça' ve `aptalca' buluyor. Öte yandan SMS metninde imla hatası yapan erkekler, kadınların yüzde 41'i tarafından `akılsız' olarak nitelendiriliyor.

Hoşlandıkları bir erkeğe mesaj yazarken ortalama 15 dakika düşündüğünü söyleyen kadınların oranı ise yüzde 76. Mesajı yazdıktan sonra onay almak için önce kız arkadaşlarına yollayan kadınların oranı yüzde 38. Ayrıca mesajlarını ortalama 2 saat bekletip merak uyandırmak isteyen kadınların oranı yüzde 63.

CEREN

CEREN

Üye
cekılen mesajda kişilik anlaşılmaz bu sacma olmuş ewet güzel mesaj almak herkesin hoşuna gider komık ve eğlenceli bırıyle olmak zaten paha biçilemez herhalde
ama ben mesaj yerıne çiçek tercih edenlerdenım birde içine ufak bi not tamamdır işte en güzeli zaten nereye dönsek teknoloji...:)

canturgay

canturgay

Üye
bunu öğrendiğim iyi oldu...:naughty: :ehe

leiche

leiche

Emekli Yönetici
romantizim romantizim romantizim.
romantizmin tadı kalmıyor. hep çiçek hep içine not artık sıradan oluyor değimi?
herşeyden az az farklı zamanlarda en iyisi :)

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Mesaj yazmayı da hiç sevmem, sevdiğimden de yeni ayrıldım :islik
Ne olacak şimdi demekki bizim hiç şansımız yok mu :hmmm
Tüh :ah

CEREN

CEREN

Üye
romantizim romantizim romantizim.
romantizmin tadı kalmıyor. hep çiçek hep içine not artık sıradan oluyor değimi?
herşeyden az az farklı zamanlarda en iyisi :)
bence hiçte sıkıcı değil elbette herzaman yapılmaz ama romantızım herzaman olmalı bence

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Telefonla konuşarak olmaz mı? Mesaj yazmayı sevmiyorum ve sevemedim bir türlü. Teknoloji bizi aşksız bırakacak desene...

mAd_girL

mAd_girL

Üye
ya mesajın içerigi değil ama ben mesela türkçeyi doğru kullanarak yazanları daha cok seviyorum.ya kısaltmalarda bahsetmıyorum ne bıleyım w yerıne v falan.

Anıl Umut

Emekli Yönetici
ah ah nerde eski günler eskiden telefonmu vardı(eskiden ben mi vardım:ehe)

dreamnoble

dreamnoble

Üye
oturun mektup yazın,kartpostal yazın allah allah değişiklik olsun biraz..:)

DefectoR

Üye
bende diyorum araba kullanırken trafikteki bayanlar neden bana bakıyor :) meersem hem araba kullanıp hem mesaj yazmama bayılıyorlar :)

şaka bi yana saçma bi araştırma ve gereksiz bi araştırma bi ara da sol el ile mesaj yazan erkek daha seksi idir die bi araştırma yapmışlardı...

Yasminozz

Yasminozz

Üye
vallaa aynen ben fazlasıyla kısaltılarak yazılan msjlara sinir oluyorum (örnek; blyrm gibi) hani yine "slm,mrb,cnm,msj" falan neyse de hepten bütün muhabbet kısaltılıyosa sevmiyorum....bi de derdini kısa anlatanları...bişi sorarasın uzun uzun,cvp sadece "yok" ya da "evet","hayır"...

bi de 3 saatte cvp verenlere sinir olurum...hiç cvp vermeyenle bi daha konuşmam zaten.. :D :D

msj yazmayı hiç sevmiyodum ama alıştım birinin yüzünden....

iOS Developer

iOS Developer

Üye
her gün yeni bişey buluyor zaten bu araştırmacılar :)

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Aylık mesaj ortalamam 3500-4000 (arttığı da oluyor!)
Bırakın kısaltmayı bazen bu kelime nasıl yazılıyordu diye TDK'nın sitesine girip bakıyorum...
Asla bekletmem (elimden geldiğince), uzun (bazen çok uzun, gerekiyorsa tabii) yazarım, gerektiğinde espriler gerektiğinde duygu yüklü mesajlar...

Tevekkeli değil 2 yıldır çıkıyoruz :kop:

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
ya mesajın içerigi değil ama ben mesela türkçeyi doğru kullanarak yazanları daha cok seviyorum.ya kısaltmalarda bahsetmıyorum ne bıleyım w yerıne v falan.

Ben kısaltma bile kullanmıyorum Merve.

Bunun bir gün işe yarayacağını biliyordum. :)

mAd_girL

mAd_girL

Üye
öyle mi ahmet :ehe

fubuonur

fubuonur

Üye
operatörlerin msj servisini kullandırmak içöin yaptıkları bir oyun bence turkcell reklamı kokuyo sanki bu reklam nede olsa 1 sm 2 kontor

qurbuz

qurbuz

Üye
öğrendiğim iyi oldu saol

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...