Mynet'in Tarihçesi

Sponsorlu Bağlantılar

ßurçiN

ßurçiN

Üye
    Konu Sahibi
Mynet'in Tarihçesi
Mynet'in Tarihçesi

Aile şirketi yerine kendi yolunu çizdi. 50 bin dolara aldığı alan adıyla, bugün Türkiye'nin en değerli şirketinin sahibi oldu.

KENDİ İŞİ MYNET İLE LİDER OLDU

Ailesi, boş bir hayal olarak gördükleri internet işiyle bu kadar yoğun ilgilenmesini pek onaylamıyordu. Aradan geçen onca yılın ardından küçücük bir adımla başlayan iş, 3.5 milyon email abonesi olan, 30-40 milyon dolara varan online reklam pazarından yüzde 30'la en büyük payı alan bir internet şirketine dönüşür.

İnternetin emekleme dönemi olan 1990'ların ikinci yarısında dahi ne denli büyük fırsatlar sunduğunun en canlı örneklerinden birini Emre Kurttepeli ve şirketi mynet oluşturuyor. Bu girişim Türkiye'de ilklerden ve nadir başarılı örneklerden olduğu için sıradışı bir hikâyeye de sahip. Başlangıçta plan kusursuzdur ancak, küçük bir sorunla karşılaşır: İsim... Bir televizyon dizisi imdadına yetişir ve ortaya "mynet" ismi çıkar. Ancak bu alan adının sahibi 18 yaşında bir üniversitelidir. Uzun süren pazarlıktan sonra 50 bin dolara sitenin isim sorunu çözülür. Ticaret Bakanlığı'nın "Türkçe tarif edin" engelini de zorlukla aştıktan sonra mynet Türkiye'nin ilk Türkçe portalı olarak 1999 sonbaharında faaliyete geçer. Google, Microsoft ve Yahoo gibi dev bütçeli internet şirketlerinin arasından sıyrılarak eposta hizmetinde çıtayı sınırsız depolama alanına taşıyan ilk şirket Türkiye'den mynet oldu. E-mail konusunda pazar liderliğini uluslararası rekabete taşıyan şirket, yeni satın almalar ve yeni teknolojilere yaptığı yatırımlarla 2005'ten itibaren dramatik bir büyüme kaydetti.

Mynet internette iş yapmanın geleceğine inanarak ve ısrarla yatırımlarına devam etmenin meyvesini verdiğinin son örneklerinden biri. Emre Kurttepeli, internete odaklanarak sadece içerik ve e-posta hizmeti sunmaya devam ediyor.

Ozan

Ozan

Admin
Çok şaşırtıcı, tıpkı google u kuran üniversiteli gençler gibi bu da ilginç bir hayat hikayesi .

Ne diyelim, bence bu işler %60 şans, %20 bilgi, %20 de sermaye den geçiyor.

Salihyet

Salihyet

Üye
ya neye üzülüyorum biliomsnz , bu zekayla daha önce doğmuş olsaydım, aklıma şimdi neler neler gelio da yapamıorum, bizim organizatör bi dayı var burda.. bi kaç fikrimi verdim, sağolsun giydirdi bana kazığı :S kullandı, insan 20-30 bi görür hiç değilse yha :S

>>impacter<<

>>impacter<<

Üye
gerçekten para akıl ve şans yanyana durunca başarı kaçınılmaz oluyor..

aslan92_5

aslan92_5

Üye
gerçekten para akıl ve şans yanyana durunca başarı kaçınılmaz oluyor..
ewt arkadasımız çok haklı sonuna kadar katılıyorum.İşte bazen küçük çaplı yatırımlar zamanla devleşip kocaman hale gelebiliyor bu birazda şans meselesi bence

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Negative'ye katılıyoruz iyi bir yönetimde gerektiriyor. Yerini zamanını parasını paylaşmayı bilen. Kendi alanımızda bizde en iyilerindeniz.

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Eskiden her gece oyun oynardık myneten ama artık pek zaman olmuyor. Ayrıca hikaye ibretlik gerçekten. :oke:

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Şans işte nice internet şirketleri battı.

Alaturka84

Alaturka84

Üye
mynete bi alternatif site varmı? yoksa niye yok

izmirligenc

izmirligenc

Üye
ne yapacaksin nasil bir alternatf:hmmm site istiyorsun ki mail amacli mi

Takipçi Satın Al

Üst Alt