Uçakta 'namahrem koltuk' krizi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dreamboys69

dreamboys69

Üye
    Konu Sahibi
Uçakta 'namahrem koltuk' krizi

Hollanda Kraliyet Havayolları KLM’ye ait İstanbul-Amsterdam seferini yapan uçakta meydana gelen “namahrem koltuk” tartışması krize neden oldu.
İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan kalkan KLM’ye ait uçaktaki türbanlı bir Türk kadın, İslam dinine göre bir erkekle yan yana oturmasının günah olduğu gerekçesiyle yanındaki yolcunun kaldırılmasını istedi. Bu talep üzerine kadın yolcunun yanında oturan Hollanda iktidar partisi CDA’nın Amsterdam Belediye Meclisi üyesi Lex van Drooge koltuğundan kaldırıldı. Van Drooge, Hollanda’ya iner inmez durumdan şikayetçi oldu.
Van Drooge sonradan basına yaptığı açıklamada, “Demek ki böyle durumlarda nasıl davranmamız gerektiğini bilmiyoruz.” diye konuştu.
Hollanda basını ise haberi, “KLM İslam’a boyun eğdi” başlığıyla duyurdu.
Şirket yetkilileriyse kabin görevlileri hakkında soruşturma başlattı. KLM’den yapılan açıklamada, böyle bir uygulamanın kabul edilemeyeceği ifade edildi ve neden erkek yerine kadın yolcunun yerinin değiştirilmediğinin henüz açıklığa kavuşmadığını belirtti.

kurt bey

kurt bey

Üye
Kadın yolcunun yerinin değiştirilmesi daha mantıklı olurdu elbetteki. Uçuş personeli hatalı davranmış. Yanındaki yolcuda müslüman olsa anlayışla karşılar ancak,bir avrupalı hele hele bir hollandalıya bunu anlatmak mümkün değildir :)

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Yorum Yok !!!

omayra

Üye
Kadının yerinin değiştirilmesi yerinde olurdu. İslam, başkasına yük getirmez. Tanımadığı erkekle yanyana seyahat etmek rahatsızlık verici olabilir ama kişi bulunduğu meclisin koşullarına uymalı, ya da kendisi külfete katlanmalı, başkasına yük getirmemeli ;)

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Kadının yerinin değiştirilmesi yerinde olurdu. İslam, başkasına yük getirmez. Tanımadığı erkekle yanyana seyahat etmek rahatsızlık verici olabilir ama kişi bulunduğu meclisin koşullarına uymalı, ya da kendisi külfete katlanmalı, başkasına yük getirmemeli ;)

Haklısın Ablacım :good:
Acaba Hangi Bayan Tanımadığı Yabancı Bir Erkekle Yan Yana Uzun Yol Seyahati Yapmak İster :hmmm

Nazy

Nazy

Üye
uzunmu? uçakla hollanda nekadar sürerki en fazla 1 - 1.5 saat

POWER

POWER

Üye
Uçaklar otobüs gibi değil ki.Airbus ve 747 ler 4+3 sıra şeklinde değil mi zaten :ss

Nazy

Nazy

Üye
Uçaklar otobüs gibi değil ki.Airbus ve 747 ler 4+3 sıra şeklinde değil mi zaten :ss
kesin bulunduıkları bölüm business class tır
business class tek yada çift koltuk oluyor

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
uzunmu? uçakla hollanda nekadar sürerki en fazla 1 - 1.5 saat

Ali Genel Anlamda Diyorum. Sadece Ucak Yolculukları Değil Tren, Otobüs Gibi Ulaşım Araçları da Dahil Buna ;)
Hangi Erkek Eşinin, Sevgilisinin, Kız Kardeşinin Yada Annesinin Yabancı Bir Erkekle Bu Şekilde Bir Seyahate Çıkmasına Razı Olur :hmmm

POWER

POWER

Üye
Bir konudan alıntıdır

"Bu olay 14 ekim 1998'de kıtalar arası bir uçuş esnasında gerçekleşti.
Bir hanım zenci bir adamın yanında oturuyordu. Hanım, sinirliliğini belli edercesine, hostesten başka bir yer bulmasını istedi, zira öylesine antipatik birinin yanında oturmak istemiyordu.
Hostes, tüm uçağın dolu olduğunu fakat birinci sınıfta yer olup olmadığına bakacağını söyledi.
Diğer yolcular şaşkınlıkla ve tiksintiyle olayı izliyorlardı, bu kadının sadece terbiyesizliğine değil, birde birinci sınıfta yolculuğu devam edeceğine şahit oluyorlardı.
Zavallı adamcağız çok kötü bi durumda olmasına rağmen konuşmamayı tercih etti.
Bu büyük tansiyondaki durumda, kadın birinci sınıfta ne O adamdan uzak uçabileceğinden tatmin omuştu.
Birkaç dakika sonrahostes kadına:
''Çok özür dilerim gerçekten uçakta boş yer yok...
...Birinci sınıfta bir yer bulduğum için mutlu oldum''
''Bu yeri bulmak zamanımı aldı, zira bu değişiklik için pilottan izin almam gerekiyordu.
''Hiç kimse sorun yaratan bir diğerinin yanında oturmak mecburiyetinde tutulamaz dedi ve bu izni verdi.''
Diğer yolcular kulaklarına inanamıyorlardı, bu esnada kadın da bir zafer kazanmış gibi yerinden kalkmaya hazırlandı.
Sonra hostes ,oturmakta olan zenciye dönerek:

-''Beyefendi, sizi uçağın birinci sınıfındaki yeni yerinize götürmem için beni takip eder misiniz lütfen?
Seyehat firmamız adına kaptan pilotumuz sizden böyle nahoş bir olay yaratan kimsenin yanında oturmak mecburiyetinde bırakıldığınız için çok özür diliyor.''
Tüm yolcular hep birlikte, bu olayı iyi bir biçimde sonuçlandıran uçak personelini alkışlayarak tebrik ettiler.
O Yıl kaptan pilot ve hostes uçaktaki davranışlarından dolayı ödüllendirdiler. Bu olaydan sonra firma sorumluları,ekibin yolculara karşı egitiminde yeterince önem vermediklerini anladılar.
Uçak firması hemen gerekli degişiklikleri yaptı.!
Bundan böyle aşagıda ki mesaj tüm ofislere personelin görebilecegi bir biçimde iletildi:
"İNSANLAR ONLARA NE SÖYLEDİĞİNİZİ UNUTABİLİRLER,İNSANLAR ONLARA NE YAPTIGINIZIDA UNUTABİLİRLER, AMA İNSANLAR ONLARA KENDİLERİNİ NASIL HİSSETTİRDİĞİNİZİ ASLA UNUTMAZLAR"

Nazy

Nazy

Üye
Ali Genel Anlamda Diyorum. Sadece Ucak Yolculukları Değil Tren, Otobüs Gibi Ulaşım Araçları da Dahil Buna ;)
Hangi Erkek Eşinin, Sevgilisinin, Kız Kardeşinin Yada Annesinin Yabancı Bir Erkekle Bu Şekilde Bir Seyahate Çıkmasına Razı Olur :hmmm
rahatsız olsaydım eşimi tekbaşına hollandaya göndermezdim

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Alperenbuğra uçakta razı olmayacak adamın açıkçası düşüncesinin ne olduğunu öğrenmek isterim. Uçakların koltukları bizim evdeki koltuklardan büyük. Ayrıca uçakta, otobüs gibi bayan veya erkek diye cinsiyet söylenmez herkes oturur.

O kadını havada atmak lazımmış aşağıya. İslam acaba böyle mi diyor? Alakası bile yok ama işte anlayana...

Nazy

Nazy

Üye
Avrupaya bir Türk bayanın girmesi bu derece sorun çıkarıyor.
Forumlara bile konu oluyor
Düşünsenize 70000000 Türkün Girdiğini:ehe

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Alperenbuğra uçakta razı olmayacak adamın açıkçası düşüncesinin ne olduğunu öğrenmek isterim. Uçakların koltukları bizim evdeki koltuklardan büyük. Ayrıca uçakta, otobüs gibi bayan veya erkek diye cinsiyet söylenmez herkes oturur.

O kadını havada atmak lazımmış aşağıya. İslam acaba böyle mi diyor? Alakası bile yok ama işte anlayana...

Ahmet Benim Şahsi Yorumum Bu :naughty:
İslam Ne Diyor Bu Konuda Bilemem :bilmem:

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Ama işte neden?

Uçağa bindin mi öncelikle onu sorayım? Koltuk yapısını vs görmen açısından soruyorum yanlış anlama. :oke:

3 Kez Uçakla Yolculuk Yaptım: Trabzon - İstanbul, İzmir-İstanbul, İstanbul-Sivas.
Benim Sözüm Sadece Uçakla Yolculukla Alakalı Değil, Tren ve Otobüste Yazıyor.

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
3 Kez Uçakla Yolculuk Yaptım: Trabzon - İstanbul, İzmir-İstanbul, İstanbul-Sivas.
Benim Sözüm Sadece Uçakla Yolculukla Alakalı Değil, Tren ve Otobüste Yazıyor.

Tren otobüste zaten çoğumuz hemfikiriz ama uçakta iş değişiyor işte. Bana göre tabi.

;)

mervecan

mervecan

Üye
cidden çok garip bir durum ve bu olayın farklı dinler arasında meydana gelmiş olması insanların birbirini çok rahat anlamamalarına sebebiyet veriyor

_KadirşinaS_

Üye
Kadının yerinin değiştirilmemesini uçak personelinin nezaketi olarak yorumluyorum. Ama kadının yerini değiştirmesi gerekirdi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt