Bir Bilgisayarda aynı anda 2 Adet web cam Sorunsuz Nasıl Çalışır?

Sponsorlu Bağlantılar

klx7

klx7

Üye
    Konu Sahibi
Bir Bilgisayarda aynı anda 2 Adet web cam Sorunsuz Nasıl Çalışır?
Arkadaşlar.Ben okulda idarecilik yapıyorum .Kısıtlı imkanlar yüzünden güvenlik sistemini kendim kurayım dedimKısmen başarılı oldum.Bilgisayara cmeraplus yazılımını kurdum.Hareketi algılar algılamaz kayda geçiyor.6 metrelik usb uzatma YAPTIM.koridoru rahatça kontrol ediyor.Camera plus ın gold sürümünde 3 kamera ya kadar kullanabileceğimi gördüm.Az önce ibr deneme yaptım.LG marka dual core bir laptop a(dahili camera var)fly-lifewiev(EN UCUZUNDAN )bir cam. daha ekledim .Aynı anda çalışıp çalışmadığını kontrol için birini msn de hazır hale getirdim.Harici olanı kendi programında açayım dedim.SONUÇ..MAVİ EKRAN...BEN NEREDE HATA YAPTIM....

• Beğen
Tepkiler: talon_

tsubasa

tsubasa

Üye
ilk defa duyuyorum böyle birşeyi olabilecegini hiç düşünmemiştim aynı anda iki mause u çalıştırmak gibi bir mantık değilmi bu?

technonur

technonur

Üye
öncelikle kullandığınız programda hangi aygıttan görüntü alacağınızı sorar siz muhtemelen msndeki açık kamerayı seçmişsiniz onu diğer kamera olarak ayarlarsanız diğer kameranın görüntüsü gelecektir kullandığınız programı yazarsanız daha iyi yardımcı olabilirim

Ozan

Ozan

Admin
Aynı anda 2 farklı kamera taktıysanız, bu işi profesyonel olarak yapacak yazılımlarda var yani her ikisinin de caliscagi ki sanırım yazılımda denemişsiniz ve mavi ekran almıssınız

Birçok nedeni olabilir
USB lerin ikisi aynı anda calistiginda, sistemin güç yönetiminde bir problem yaratıyordur kasa eski ise, güç kaynağı yeterli gücü sağlayamıyor olabilir çünkü webcam ler ışıklı falan derken usb den belli bir enerji çekiyor, her bir usb portu ayrı bir enerji kaynağı onun dısında yazlımsal olarak windows da uzun zamandır makinanızda ise zamanla artık problemler olusturmus olabilir. Mavi ekran önce yazılımsal kaynaklı, devamında donanımsal kaynaklıdır.

Bence driver larınızla bile alakalı olabilir, yeni driver lar deneyin
Hem kamera hem pc için ..

klx7

klx7

Üye
    Konu Sahibi
öncelikle kullandığınız programda hangi aygıttan görüntü alacağınızı sorar siz muhtemelen msndeki açık kamerayı seçmişsiniz onu diğer kamera olarak ayarlarsanız diğer kameranın görüntüsü gelecektir kullandığınız programı yazarsanız daha iyi yardımcı olabilirim
Öncelikle teşekkür ederim.Msn yi zaten tamamen kaldırdım.Kullandığım program camera plus gold.3 kameraya kadar destek veriyormuş gibi gözüküyor.Kameralardan biri dahili 1.3 mp smart cam.Diğeri piranha 2.0 mp .Yani bir kameranın usb ile ilgisi yok.Zaten dahili.Ben de artık tek cam. kullanıyorum.Ama insan yetinmiyor işte.
Bir gün başaracağım....

--------------- Ekleme ---------------

ilk defa duyuyorum böyle birşeyi olabilecegini hiç düşünmemiştim aynı anda iki mause u çalıştırmak gibi bir mantık değilmi bu?
Keşke o kadar kolay olsaydı...

ensami6000

ensami6000

Üye
camwizard 4 cam destekler, splitcam aynı anda bir camı 64 ayrı programın kullanmasına izin verir, earthcam interne sayfası oluşturur ve canlı yayın yapar, camwizard ücretli diğerleri ücretsizdir... kolay gelsin

--------------- Ekleme ---------------

, , , her üç programın linki burda, inceleyin isterseniz, tabii sonuç yazarsanız daha da memnun olurum, ben sadece camwizard kullanıyorum, 30 günlük deneme sürümü var...

Üst Alt