"Ezan Sesini Kısalım" Tartışması!..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dreamboys69

dreamboys69

Üye
    Konu Sahibi
"Ezan Sesini Kısalım" Tartışması!..
"Ezan Sesini Kısalım" Tartışması!..



Kuzey Afrika'nın krallıkla yönetilen ve nüfusunun yüzde 98'i Müslüman olan ülkesi Fas dünya turizm sektörünün de önemli duraklarından biri. 10 milyonu aşan yıllık ziyaretçi sayısıyla ülke gelirinin önemli kalemlerinden biri haline gelen turizm için dev yatırımlar yapılıyor. Bu durum ülkenin muhafazakâr kesimleri ile yönetim arasında çatışmalara neden oluyor.

'ELİNİ DİNİMİZDEN ÇEK'

Bunlardan biri önceki gün en hassas konu olan dini vecibeler üzerine yaşandı. Reformist uygulamalarıyla daha önce de tepki çeken ülkenin kadın Sosyal Gelişme Bakanı Nouzha Skalli, camilerden ezan okuyan müezzinlere özellikle sabah ezanlarında turistleri uyandırmamak için hoparlör sesini kısmaları çağrısı yaptı. Günlük dua ritüellerinin de kısa tutulmasını önerdi. Fas'ta imamlık yapan Sidi Sliman, "Bakan Müslümanlara ve İslam'a saldırıyor" diyor. Bakanı savunan haftalık Franchophone dergisi ise ezan sesinin kısılması gerektiğini savunarak "Çocuklar tatil günlerinde erkenden uyanıyor" gerekçesini öne sürüyor. Muhafazakâr kesim internet bloglarından "Nouzha elini dinimizden çek" gibi sert mesajlar yayınlarken ana muhalefet partisi "Bu sözlerinden dolayı sorguya çekilmeli" diyor. YouTube'da ise Skalli ile dalga geçen videolar dolaşıyor.
 


CEREN

CEREN

Üye
sunlara bak ya turıstleri düşünüyorlar çocukları bahane ediyorlar ezan sesi gibi güzel bişey varmı heleki sabah ezanı insana huzur veriyor
 
leiche

leiche

Emekli Yönetici
sunlara bak ya turıstleri düşünüyorlar çocukları bahane ediyorlar ezan sesi gibi güzel bişey varmı heleki sabah ezanı insana huzur veriyor

:oke: gerçekten öyle sabah dinlerken insanın içine güzel duygular doğuyor
içi huzur doluyor ferah doluyor
 
FirstClasss

FirstClasss

Üye
küçükken sabah ezanı okununca korkardım 4-5 yaşındayken :)
 

_KadirşinaS_

Üye
Arkadaşlar bir keresinde sanırım Bodrum'da olmuştu bu olay. Bir caminin önünde annemle birini bekliyorduk. Yakınımızda da genç bir kız vardı 20-25 yaşlarında. Öğlen ezanı okunurken çok tuhaflaştı. Sonra arkadaşı geldi yanına kıza aynen şöyle dedi: " Nerdesin yaaa iki saatir köpek gibi bağrıyor kulağımın dibinde.." şok olmuştum. Bu olayın yanında, habere bakınca o kadar da önemsemedim doğrusu. Fas'taki kadın en azından daha nazikçe söylemiş. Ama gereksiz bir düşünce. Çünkü ezandaki (özellikle sabah ezanı) mistik karakter turistleri çok etkiliyor. Zira Sultanahmet'te hiç yerinden kıpırdamadan hayranlıkla ezanı dinleyen turistler var.
 
mservank

mservank

Üye
Desibel bahane ya sabah ezanı insana nasıl da hoş gelir onu anlayacak duygu yok demek ki kadında
 
xkadir61

xkadir61

Üye
iamansız herifler ne anlar ezan sesinden.
 
Yasminozz

Yasminozz

Üye
Ruhumun senden, ilahi, şudur ancak emeli:
Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli.
Bu ezanlar-ki şahadetleri dinin temeli,
Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli.


inşallah hiç eksilmez ezan sesleri dünyadan....
 
CanceR

CanceR

Üye
böle bişi söz konusu bile olamaz eğer böle bişi olursa tüm müslüman camiyasından tepki görürler :nono:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt