Aksiyon Symbian için gayriresmi GTA III (RE3) portu

Sponsorlu Bağlantılar

SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
Symbian için gayriresmi GTA III (RE3) portu

S60 3. Sürüm FP1, Symbian^3 ve sonrasını destekler.

re3 tabanlıdır.

Şu anda erken alfa aşamasındadır, hatalara ve düşük performansa hazırlıklı olun! GPU'suz cihazlarda çalışmasını beklemeyin.

S60v3'te PIPS 1.7 (pips ve stdcpp) kurulumu gerektirir.
GTA 3 PC kaynaklarını E:\data\gta3 konumuna yerleştirin.

Klavye Kontrolleri:
Sol Tuş: Kamerayı değiştir (Select)
Boşluk/Sağ Tuş: Duraklat (Start)
Z/1/Orta Tuş: Gaz, Koşma (Cross)
X/2: Fren, Geri Vites, Zıplama (Square)
S/3/Backspace: Arabaya binme/inme (Üçgen)
A/4: Saldırı (Daire)
5: Sola bak, Silahları kaydır (L1)
6: Sağa bak, Silahları kaydır (R1)
7: Radyo istasyonunu değiştir (L2)
8: El freni, Hedef (R2)
9: Korna çal (L3)
0: Gözcü, Arkaya bak (R3)

Dokunmatik Kontroller:
Sol alt köşe: Sol analog çubuk
Sağ alt köşe: Sağ analog çubuk

Notlar:
Yükleme sırasında ekranın kararmasına izin vermeyin, aksi takdirde oyun çökecektir!

İlk çalıştırmada doku dönüştürme işlemi 5 dakikaya kadar sürebilir,
daha uzun süre takılı kalırsa models\txd.img dosyasını silin.

Bilinen hatalar ve tamamlanmamış işler için TODO.md dosyasını kontrol edin.
Hataları Telegram sohbetimizde veya Discord sunucumuzda bildirin.
----------------
Oyun, Nokia N8, N95, N97, N85, E6, E7, E90, 603, 700, 701, 808 ve Omnia HD'de test edildi.
özellikle GPU'lu ve çoklu dokunmatikli S60 Symbian^3 cihazları tavsiye edilir.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: DeV/AsA, XXXturi01, 0sıfırcı ve 1 kişi daha

KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Hadi Symbian 3 ü bir yere kadar anlarım çalıştıramayacaklarını bile bile bu kadar uğraşıyorlar; s60v3 te nasıl oynanacak bu oyun gerçekten çok merak ediyorum. Şuna harcacayacakları zamanla android için PC oyunları port etseler daha çok faydaları dokunur. Ne diyeyim Allah akıl fikir versin.

• Beğen
Tepkiler: XXXturi01 ve Notxr
SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
Hadi Symbian 3 ü bir yere kadar anlarım çalıştıramayacaklarını bile bile bu kadar uğraşıyorlar; s60v3 te nasıl oynanacak bu oyun gerçekten çok merak ediyorum. Şuna harcacayacakları zamanla android için PC oyunları port etseler daha çok faydaları dokunur. Ne diyeyim Allah akıl fikir versin.
N95'te 7-8 FPS ile çalışıyor E90'da dev ekranı galiba bir o kadar veriyor. Şuan alfa durumda kardeşim belki daha da iyileşme imkanı var. doğrusu benim hoşuma gitti bu olay

• Beğen
Tepkiler: DeV/AsA ve 0sıfırcı
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
İlla oyun port etmek istiyorlarsa nova serisini ve modern combat serisini getirsinler 2010 lu yillarda çıkan bir sürü premium oyun var onları port etsinler neden GTA 3 ü Symbian da çalıştırmak için bu kadar kasıyorlar ben anlamıyorum. Modern combat 1 ve 2 yi port edin androidtten sonra 3 ve 4 u getirirsiniz. N.o.v.a 1 i uyarlayın GTA 3 gibi zor bir oyunla neden vakit kaybediyorlar. İlla oyun port etmek istiyorlarsa Android'in 2010 lu yillarinda çıkan oyunlarını port etsinler.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
İlla oyun port etmek istiyorlarsa nova serisini ve modern combat serisini getirsinler 2010 lu yillarda çıkan bir sürü premium oyun var onları port etsinler neden GTA 3 ü Symbian da çalıştırmak için bu kadar kasıyorlar ben anlamıyorum. Modern combat 1 ve 2 yi port edin androidtten sonra 3 ve 4 u getirirsiniz. N.o.v.a 1 i uyarlayın GTA 3 gibi zor bir oyunla neden vakit kaybediyorlar. İlla oyun port etmek istiyorlarsa Android'in 2010 lu yillarinda çıkan oyunlarını port etsinler.
güzel fikir ama o zaman ki gameloft oyunlarının kaynak kodu yayaınlanmadı diye biliyorum. oyun motoru olmadan zor biraz kardeşim. Ayrıca GTA biraz PC oyunu olduğundan özel muamele görüyor.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK, XXXturi01, Notxr ve 1 kişi daha
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
güzel fikir ama o zaman ki gameloft oyunlarının kaynak kodu yayaınlanmadı diye biliyorum. oyun motoru olmadan zor biraz kardeşim. Ayrıca GTA biraz PC oyunu olduğundan özel muamele görüyor.
İsteseler yaparlar. Eski oyunların hepsi güncel Android telefonlarda çalışacak şekilde yeniden düzenlendi. Daha geçen gün nova 3 oynadım Android 16 yüklü telefonda. Birşeyler yapsınlar ama basitten başlasınlar. Ben yapmasınlar demiyorum. Port ediyorlarsa da PS2 sürümünden port etsinler ya da Android surumunden port etsinler.

SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
İsteseler yaparlar. Eski oyunların hepsi güncel Android telefonlarda çalışacak şekilde yeniden düzenlendi. Daha geçen gün nova 3 oynadım Android 16 yüklü telefonda. Birşeyler yapsınlar ama basitten başlasınlar. Ben yapmasınlar demiyorum. Port ediyorlarsa da PS2 sürümünden port etsinler ya da Android surumunden port etsinler.
yaptıkları port PC tabanlı. PS2 ile aynı değil galiba. baya fark var mı? doğrusu geliştiricinin tercihi. kim bilir belki ileride denerler. :-D
Mesaj birleştirildi:

Bu arada E7 üzerinde 8dk'lık video var. Bu tarz cihaz için kötü değil bence şimdilik. Elbet ki kusursuz değil yada 30FPS değil bu alfa sürümü ile ama beklenenden güzel çalışıyor.

• Beğen
Tepkiler: 0sıfırcı
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
yaptıkları port PC tabanlı. PS2 ile aynı değil galiba. baya fark var mı? doğrusu geliştiricinin tercihi. kim bilir belki ileride denerler. :-D
Çocukluğum ve gençliğim Nokia telefonlarla geçti 6630 ve 5800 benim için efsanedir. En son N8 kullandım o da bozulunca attım çöpe. Ben yapılmasın demiyorum bir süre sonra projeyi terk edip gidecekler. Githubta dünya kadar terk edilmiş projeler var. Arkasında dursunlar geliştirsinler daha çok oyun getirsinler ama bu tür girişimler tek kisi ile sınırlı kaldığı için bir iki güncelleme sonrası gelmiyor. Mesela ben şu anda PS2 oyunlarını oynuyorum emülatör ile androidte bir tane düzgün çalışan emülatör var ona bile son güncelleme 5 ay önce gelmiş.
Mesaj birleştirildi:

Videoyu izledim PC portu ve güzel çalışıyor arkasında dururlarsa birkaç güncelleme ile rahat 30 fps görür
Mesaj birleştirildi:

Videoyu izledim PC portu ve güzel çalışıyor arkasında dururlarsa birkaç güncelleme ile rahat 30 fps görür

• Beğen
Tepkiler: XXXturi01, Notxr ve 0sıfırcı
SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
Çocukluğum ve gençliğim Nokia telefonlarla geçti 6630 ve 5800 benim için efsanedir. En son N8 kullandım o da bozulunca attım çöpe. Ben yapılmasın demiyorum bir süre sonra projeyi terk edip gidecekler. Githubta dünya kadar terk edilmiş projeler var. Arkasında dursunlar geliştirsinler daha çok oyun getirsinler ama bu tür girişimler tek kisi ile sınırlı kaldığı için bir iki güncelleme sonrası gelmiyor. Mesela ben şu anda PS2 oyunlarını oynuyorum emülatör ile androidte bir tane düzgün çalışan emülatör var ona bile son güncelleme 5 ay önce gelmiş.
çok karamsar olmamak lazım bence kardeşim. ha evet resmi kafa gibi bir şey beklememek lazım. ama şuan gelinen yol bence çokta kötü değil ya. Bu arada android için Xbox 360 emülatörüde çıkarmışlar :-D sizin için bir ps2'lere de bakacağım belki başka iyi alternatif vardır.

• Beğen
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
çok karamsar olmamak lazım bence kardeşim. ha evet resmi kafa gibi bir şey beklememek lazım. ama şuan gelinen yol bence çokta kötü değil ya. Bu arada android için Xbox 360 emülatörüde çıkarmışlar :-D sizin için bir ps2'lere de bakacağım belki başka iyi alternatif vardır.
Bakmana gerek yok bu tür girişimler hep tek kisi ile sınırlı. PS3 emülatörü de yapmış adamlar ama daha giriş ekranında kalıyor. Sonuc olarak bu tür yazılımsal şeyler büyük emek zaman istiyor. Dediğim gibi arkasında dursunlar geliştirsinler yapmaya devam etsinler ama Nokia telefonlarda sanırım joystick desteği yoktu.

SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
Bakmana gerek yok bu tür girişimler hep tek kisi ile sınırlı. PS3 emülatörü de yapmış adamlar ama daha giriş ekranında kalıyor. Sonuc olarak bu tür yazılımsal şeyler büyük emek zaman istiyor. Dediğim gibi arkasında dursunlar geliştirsinler yapmaya devam etsinler ama Nokia telefonlarda sanırım joystick desteği yoktu.
PS3 çok zorlamaz mı hocam galiba onun mimariside farklı. bu portlar o işin yanında çok basit kalır gibi. Nokia'larda OTG olayı var ama deneyen varmı bilmiyorum ama bir program yardımı ile Wii kontrolcüsü bağlanabiliniyor.

• Beğen
Tepkiler: XXXturi01 ve 0sıfırcı
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
PS3 çok zorlamaz mı hocam galiba onun mimariside farklı. bu portlar o işin yanında çok basit kalır gibi. Nokia'larda OTG olayı var ama deneyen varmı bilmiyorum ama bir program yardımı ile Wii kontrolcüsü bağlanabiliniyor.
Ps3 var bende. Donanımı çok karmaşık zamanında oyun geliştiricileri bile Sony e çok sovmusler bu nasıl işlemci bu nasıl grafik kartı diye. Çoğu oyun orjinal konsolda bile 20 25 FPS çalışıyor. PC de bile bir tane emülatör var eğer güçlü bir PC yoksa 5 FPS bile alamazsın. Bu kadar sorunlu bir donanıma sahip bir konsolun sen nereye androide emülatörünü yapıyorsun.

• Şaşırdım
Tepkiler: 0sıfırcı, Notxr ve SymPsion
SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
Ps3 var bende. Donanımı çok karmaşık zamanında oyun geliştiricileri bile Sony e çok sovmusler bu nasıl işlemci bu nasıl grafik kartı diye. Çoğu oyun orjinal konsolda bile 20 25 FPS çalışıyor. PC de bile bir tane emülatör var eğer güçlü bir PC yoksa 5 FPS bile alamazsın. Bu kadar sorunlu bir donanıma sahip bir konsolun sen nereye androide emülatörünü yapıyorsun.
Bu GTA portu gibi sınırları zorlamak olsa gerek. Peki bu durum S26 gibi cihazlarda da mı geçerli?

• Beğen
Tepkiler: 0sıfırcı ve Notxr
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Bu GTA portu gibi sınırları zorlamak olsa gerek. Peki bu durum S26 gibi cihazlarda da mı geçerli?
Konsolun donanımı çok farklı. Cell işlemci diye bir işlemcisi var çok karmaşık. GTA 4 5 last of us hepsini oynadım PS3 te 20 25 FPS anca veriyor.

• Beğen
Tepkiler: SymPsion, 0sıfırcı ve Notxr
Notxr

Notxr

Üye
Konsolun donanımı çok farklı. Cell işlemci diye bir işlemcisi var çok karmaşık. GTA 4 5 last of us hepsini oynadım PS3 te 20 25 FPS anca veriyor.
Donanımı en fazla 30fps veriyordu zaten çoğu zaman 20-25fps olması normal yani:sweatsmile:

• Beğen
SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
Bence zorluk o donanımdan dolayı. Emülatör olacağı için Cell işlemcisini ARM üzerinde emüle etmek baya zor iş. ve o cihazın GTA 5 açması harika

• Beğen
Tepkiler: 0sıfırcı ve Notxr
Notxr

Notxr

Üye
  • Beğen
Tepkiler: SymPsion
BatuGaminG

BatuGaminG

Üye
NFS Underground 2, GTA Vice City ve GTA San Andreas ta bekleriz bundan

KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Tüm Symbian 3 lerde aynı performans ile çalışırsa belki bir şeyler olur ancak joystick olmadan ufacık ekrandan nasıl oynıcaksınız oyun. Ben N8 e kol bağlamayı denemistim ama olmamısti.

Son düzenleme:

Üst Alt