Symbian^3 ve sonrası için SymTube (YouTube uygulaması)

Sponsorlu Bağlantılar

KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Ne gerek var bu kadar uzun ve gereksiz bir yazıya ben anlamadım ki. Banane bu saatten sonra Symbiandan da nokiadan da. 15 senelik telefonda GTA 3 oynasan ne olur oynamasan ne olur. Androidtte büyük ekranda akıcı şekilde oynamak varken neden ufacık ekranda oynamak için kasıcan ki? Hem Nokia telefonlarda joystick desteği de yok. Zahmet edip boşu boşuna upuzun yazı yazmışsın
Mesaj birleştirildi:

Bu resmin o telefondan çekildiği nereden belli. Video olsa tamam dicem ama belli ki sahte resim.

Notxr

Notxr

Üye
2.Nesil denilen 603, 808 gibi olanlarda Broadcom GPU'nun kendisine ait bir RAM'i bulunuyor. Keza 1.nesil N8 vs de de bulunur. Ama 808'deki kadar uçuk bir MB boyutu ile değil çok daha düşüktü. Şimdi ki telefonlar N8 gibi CPU, GPU ayrı değil bir bütün. Keza VRAM için RAM'den alan tahsis ediliyordur diye düşünüyorum. Yani 808, genel itibariyle eski nesil bir işlemciye sahip olsada GPU ve RAM konusunda o kadarda kötü bir cihaz değil. GTA 3'ü E7, N8 ve 70X'de çalıştığına dair görsel paylaştılar. Şuan erken ve ham olduğu söyleniyor o yüzden yorumlarım ona göre olacak. 3 cihazda da oyun açılıyor. Ama N8'de dokular yok (görüntü küp küp), 700'de ise oyun ve arabiriminde sıkıntı yok. Evet bende 808 dahil çalışmaz diye düşünüyordum. (Bu konuda benden daha iyimser çıktınız :-) ) ama evet tuhaf ama gerçek en azından şu hali çalıştıracağını gösterdi. Ama rahatlıkla derim ki bu oyun bu cihazlar için bir sınır. Gameloft ve diğer üreticiler için konu biraz farklı (J2ME olarakta oyun yayınlasalarda galiba siz o HD takılı olanları diyorsunuz) ilki Pazar payı. iOS ve Android çıktıktan sonra Symbian ve çağdaşları geliştiriciler tarafından hızla terk edilmeye veya arka plana itilmeye başlanmıştı. bildiğiniz üzere olanlarda geç geliyordu üstüne üstlük Elop'ta 2011'de yaptığı konuşma o zaman QT'ye bel bağlıyan geliştiriciler dahil çoğunu platformdan ayrılmasına neden oldu. Yoksa zamanında İphone ve WebOS'a çıkan DRIVER, Rayman 2 veya N.O.V.A. gibi oyunların üstesinden N8'de kalkardı. Yinede ölmesi için gün sayılan platforma iyi destek verdiler :-D Son olarak dediğiniz gibi her şeyin sonu var bence Symbian uzun bile yaşadı. 808'den sonrada cihaz çıktı yani. Son olarak aşağıda GTA ile ilgili bir resim koydum. zaten tek bakılmaya değer olan o :-)
(Bunu bir gün tutacağım yarın sileceğim.)
701 fotosu diye koyduğunuz 700,701 değil
Mesaj birleştirildi:

Hocam hangi Symbian telefonda 128 MB video RAM varmış???? 37 yaşındayım hiçbir telefonda video RAM diye birşey duymadım. Symbian telefonlar 808 hariç asla GTA 3 gibi açık dünya bir oyunu kaldıramazlar. Gameloft bile zamanında birçok popüler oyunlarını getirmedi. Ben 808 in bile çalıştırabileceğini hiç zannetmiyorum. Ben bile saldım herşey zamanında güzeldi. 5800 ve 6630 da yapmadığım şey kalmadı ama dediğim gibi herşeyin bir sonu var.
700,603,701,808 de var zaten başka değil

SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
Ne gerek var bu kadar uzun ve gereksiz bir yazıya ben anlamadım ki. Banane bu saatten sonra Symbiandan da nokiadan da. 15 senelik telefonda GTA 3 oynasan ne olur oynamasan ne olur. Androidtte büyük ekranda akıcı şekilde oynamak varken neden ufacık ekranda oynamak için kasıcan ki? Hem Nokia telefonlarda joystick desteği de yok. Zahmet edip boşu boşuna upuzun yazı yazmışsın
Neden bu kadar tepki verdiniz anlamadım. Sonra kısaca sorularınıza cevap verdim. sonra zahmetlik olayı yok zaten en kısası o 🙂 maksat kavram kanıtı
Mesaj birleştirildi:

701 fotosu diye koyduğunuz 700,701 değil
Mesaj birleştirildi:

700,603,701,808 de var zaten başka değil
Sağolun iki modelinde ismini karıştırıyorum 😅
Mesaj birleştirildi:

Mesaj birleştirildi:

Bu resmin o telefondan çekildiği nereden belli. Video olsa tamam dicem ama belli ki sahte resim.
Resim telegram grubundan niye yalan olsun? Zaten 6 FPS ki Symbian topluluklarında aktifimde.

• Beğen
Tepkiler: 0sıfırcı ve Notxr
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Neden bu kadar tepki verdiniz anlamadım. Sonra kısaca sorularınıza cevap verdim. sonra zahmetlik olayı yok zaten en kısası o 🙂 maksat kavram kanıtı
Mesaj birleştirildi:

Sağolun iki modelinde ismini karıştırıyorum 😅
Mesaj birleştirildi:

Resim telegram grubundan niye yalan olsun? Zaten 6 FPS ki Symbian topluluklarında aktifimde.
Tepki vermedim gereksiz ve boş iş geldi. Dediğim gibi gerçek bile olsa bir şekilde oyun çalışsa bile PC de konsollarda mobilde varken neden millet GTA 3 ü Nokia telefonda acicam diye kassın

• Düşünceli
Tepkiler: Notxr
SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
Tepki vermedim gereksiz ve boş iş geldi. Dediğim gibi gerçek bile olsa bir şekilde oyun çalışsa bile PC de konsollarda mobilde varken neden millet GTA 3 ü Nokia telefonda acicam diye kassın
Dreamcast gibi düşünün. 🙂 GTA portlandı diye kimse elbet ki gidip Nokia almaz. 😅 Bakın Minecraft'ı taşıdılar. Ne oldu pazar payı aynı 😁 Ama ben dahil bazı insanlar için. Bu tarz projeler cihazların sınırlarını zorlamak için kullanıyorlar. Ve dediğim gibi. Bunun portunu deneyen arkadaşın tek projeside değil. O da Symbian ile içli dışli iken kandıracağını sanmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Notxr
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Ne diyeyim şu sisteme bu kadar kasacağına Android platformuna PC oyunlarını portlamakla zaman harcasa daha çok faydası olur. Benim için harcadığı zamana yazık demekten başka bir şey gelmez. Yıllar önce tintin oyunu vardı Symbian a çıkan en son 3d oyundu bir tek 808 için yapılmıştı ama bir sekilde diğer telefonlarda da açmayı başarmışlardı ancak daha oyun jenerik ekranında dönüyordu. Jeneriği atlayıp ana menüden oyuna bir kere girebilmiştim 5 dakika kadar açılmasını beklemiştim sadece 2 bölüm oynaniyordu sonrasını telefon kaldirmiyordu. Sonuç olarak GTA filan fark etmez hangi büyük oyun olursa olsun bu sisteme uyarlamak büyük zaman kaybi ve büyük problem.

SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
Ne diyeyim şu sisteme bu kadar kasacağına Android platformuna PC oyunlarını portlamakla zaman harcasa daha çok faydası olur. Benim için harcadığı zamana yazık demekten başka bir şey gelmez. Yıllar önce tintin oyunu vardı Symbian a çıkan en son 3d oyundu bir tek 808 için yapılmıştı ama bir sekilde diğer telefonlarda da açmayı başarmışlardı ancak daha oyun jenerik ekranında dönüyordu. Jeneriği atlayıp ana menüden oyuna bir kere girebilmiştim 5 dakika kadar açılmasını beklemiştim sadece 2 bölüm oynaniyordu sonrasını telefon kaldirmiyordu. Sonuç olarak GTA filan fark etmez hangi büyük oyun olursa olsun bu sisteme uyarlamak büyük zaman kaybi ve büyük problem.
Doğrusu TinTin'i ve Asphalt 6'yı 603'te tamamen bitirdim. 🙂 TinTin bence sadece 2.nesil için bir oyun. 1.nesilde düzgün oynanacağını sanmıyorum. Ayrıyeten biraz zevk meselesi. Yani GTA portu bir sonuca ulaşmada da maksat açabildiğini göstermekti. Keza bende dahil bir çok kişi bu platformda yeni şeyler yapmaktan zevk alıyoruz. Yani vakit kaybı olduğunu düşünmüyorum.

• Beğen
Tepkiler: 0sıfırcı
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Tamamdır. Size Symbian ile keyifli günler dilerim. ;)

• Sevdim
Tepkiler: Notxr ve SymPsion
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Sizede androidle keyifli günler dileriz ;)
Lisede 6530 ile başlayan maceram N8 ile bitti 2008 de çıkan 5800 az kullanmadım. Ama ne yazık ki 5800 ile birlikte program ve oyun sorunu baş göstermeye başladı. Doğru düzgün 3d oyun olmaması emülatör olmaması gibi nedenler yüzünden kısa süre sonra PSP ile takas ettim telefonu. Evet Nokia bir dönem efsaneydi benim için özellikle 6630 da yapmadığım şey kalmamıştı ama herseyin bir sonu var. Çok uzatmak istemiyorum çünkü anılarım bitmez. Hepinize iyi günler.

• Beğen
Tepkiler: SymPsion
Baydırman

Baydırman

Moderator
O fotoğraf yapay zeka değil değil mi :hmmm

SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: Baydırman ve 0sıfırcı
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Ben nette biraz baktım birileri Nokia N9 a Android kurup aktif şekilde kullanilmis GTA 3 filan kurmuş oynamış ama tabii 12 sene önce. Daha tintin oynatamayan varolan oyunlarda bile kasma yapan bir telefon nereye GTA 3 açacak. :D birkaç sene kullandım N8 iyi ki Android çıktı. Doğru düzgün program yok emülatör yok ne yapicam Symbian ı

SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
Ben nette biraz baktım birileri Nokia N9 a Android kurup aktif şekilde kullanilmis GTA 3 filan kurmuş oynamış ama tabii 12 sene önce. Daha tintin oynatamayan varolan oyunlarda bile kasma yapan bir telefon nereye GTA 3 açacak. :D birkaç sene kullandım N8 iyi ki Android çıktı. Doğru düzgün program yok emülatör yok ne yapicam Symbian ı
Bence bu olay biraz gereksiz uzamaya başladı. 🙂öncelikle N8'de zaten oyunun düzgün çalışmadığını (TinTin'e kıyasla bile) ve projenin şuan askıda durduğunda söyledim. O yüzden görüntüyü de atıyorum: yani dediğim gibi 2.nesil cihazlar zorlanırken N8 açmaz illaki.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: 0sıfırcı, MAERKEK ve Notxr
Notxr

Notxr

Üye
cidden mi?:ohannes: o romlarda n9 un çoğu şey çalışmıyordu bile
Mesaj birleştirildi:

Bence bu olay biraz gereksiz uzamaya başladı. 🙂öncelikle N8'de zaten oyunun düzgün çalışmadığını (TinTin'e kıyasla bile) ve projenin şuan askıda durduğunda söyledim. O yüzden görüntüyü de atıyorum: yani dediğim gibi 2.nesil cihazlar zorlanırken N8 açmaz illaki.
Tekrardan başlamış.
geliştirici bir mesaj atmış :
"
This is based on re3, it's not yet fully playable because controls are very basic. Most likely it will have ps2 controller emulation, because it would be simpler than replicating android controls.

Currently working on render optimizations, so far getting 10-18 fps depending on location after disabling bunch of effects, but this definitely needs further specific optimization for GPU drivers to work without compromise. I've also had to heavily downscale textures to make it fit in 32MB of VRAM, it was successfully tested on Nokia E7, N8, E6, and 700.

Port's progress can be tracked on gitlab repository: gitlab.com/shinovon/re3-symbian I decided not to host it on github to avoid possible issues."
çevrilmiş:
"Bu, Resident Evil 3'e dayanıyor ve kontrolleri çok basit olduğu için henüz tam olarak oynanabilir durumda değil. Büyük olasılıkla PS2 kontrolcüsü emülasyonu içerecek, çünkü Android kontrollerini kopyalamaktan daha basit olurdu. Şu anda render optimizasyonları üzerinde çalışıyorum, bir sürü efekti devre dışı bıraktıktan sonra konuma bağlı olarak 10-18 fps alıyorum, ancak bu kesinlikle GPU sürücülerinin sorunsuz çalışması için daha özel optimizasyona ihtiyaç duyuyor. Ayrıca, 32 MB VRAM'e sığması için dokuları büyük ölçüde küçültmek zorunda kaldım, Nokia E7, N8, E6 ve 700'de başarıyla test edildi. Portun ilerlemesini gitlab deposundan takip edebilirsiniz: gitlab.com"

Son düzenleme:
  • Sevdim
  • Beğen
Tepkiler: 0sıfırcı, MAERKEK ve SymPsion
SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
cidden mi?:ohannes: o romlarda n9 un çoğu şey çalışmıyordu bile
Mesaj birleştirildi:

Tekrardan başlamış.
geliştirici bir mesaj atmış :
"
This is based on re3, it's not yet fully playable because controls are very basic. Most likely it will have ps2 controller emulation, because it would be simpler than replicating android controls.

Currently working on render optimizations, so far getting 10-18 fps depending on location after disabling bunch of effects, but this definitely needs further specific optimization for GPU drivers to work without compromise. I've also had to heavily downscale textures to make it fit in 32MB of VRAM, it was successfully tested on Nokia E7, N8, E6, and 700.

Port's progress can be tracked on gitlab repository: gitlab.com/shinovon/re3-symbian I decided not to host it on github to avoid possible issues."
çevrilmiş:
"Bu, Resident Evil 3'e dayanıyor ve kontrolleri çok basit olduğu için henüz tam olarak oynanabilir durumda değil. Büyük olasılıkla PS2 kontrolcüsü emülasyonu içerecek, çünkü Android kontrollerini kopyalamaktan daha basit olurdu. Şu anda render optimizasyonları üzerinde çalışıyorum, bir sürü efekti devre dışı bıraktıktan sonra konuma bağlı olarak 10-18 fps alıyorum, ancak bu kesinlikle GPU sürücülerinin sorunsuz çalışması için daha özel optimizasyona ihtiyaç duyuyor. Ayrıca, 32 MB VRAM'e sığması için dokuları büyük ölçüde küçültmek zorunda kaldım, Nokia E7, N8, E6 ve 700'de başarıyla test edildi. Portun ilerlemesini gitlab deposundan takip edebilirsiniz: gitlab.com"

Oha harbi bu çok iyi haber. 🙂 şaşırdım dogrusu. N8 için baya yol almışlar

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: 0sıfırcı ve Notxr
MAERKEK

MAERKEK

Admin
Hep derim işlemcinin kapasitesinin %100'ünü doğru kodlarla kullanman mümkündür. Yazılımcı bunu yapabilendir. @NuruTaşdemir

• Beğen
Tepkiler: 0sıfırcı ve SymPsion
SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: 0sıfırcı ve MAERKEK
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Forumda kimse kalmadı zaten maksat geyik yapmak.
Mesaj birleştirildi:

Şuna bu kadar kafa yoracağına madem o kadar yazılım bilgisi var şu androide bir tane PS2 emülatörü yapsın bomboş işlerle zamanını harcamasın. Oyun tam anlamı ile oynanabilir seviyeye gelene kadar Android 20 çıkar :D

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Baydırman, Notxr ve SymPsion
SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
Forumda kimse kalmadı zaten maksat geyik yapmak.
Mesaj birleştirildi:

Şuna bu kadar kafa yoracağına madem o kadar yazılım bilgisi var şu androide bir tane PS2 emülatörü yapsın bomboş işlerle zamanını harcamasın. Oyun tam anlamı ile oynanabilir seviyeye gelene kadar Android 20 çıkar :D
Zaten PS2 emülatörleri var android için, performansları kötümü yoksa? Valla Symbian için kafa yorsun Bu GTA'ya sonra bakar PS2'ye 😅

• Beğen
  • Düşünceli
Tepkiler: Notxr ve MAERKEK

Üst Alt