Symbian^3 ve sonrası için SymTube (YouTube uygulaması)

Sponsorlu Bağlantılar

SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
Symbian^3 ve sonrası için SymTube (YouTube uygulaması)
SymTube, Symbian^3, Anna ve Belle işletim sistemlerini kullanan klasik akıllı telefonlar için modern, yerel bir YouTube istemcisidir . Bu proje, Nokia'nın ikonik cihazlarına video izleme özelliklerini geri getirerek sınırlamaları ortadan kaldırıyor.

Özellikler
Anasayfa: Güncel öneriler ve popüler videolar.
YouTube Shorts: Sonsuz kaydırma ve döngü özelliğiyle kısa videolar için tam destek.
Arama: Önerilerle birlikte hızlı arama.
Yetkilendirme: Aboneliklerinize ve geçmişinize erişmek için Google OAuth üzerinden QR koduyla giriş yapın.
Oyuncu:
Donanım düğmeleriyle ses kontrolü.
Şık OSD ses seviyesi göstergesi.
Arka planda oynatma desteği.
Arayüz: Dokunmatik kontrollere tamamen uyarlanmıştır, ekran yönü değişikliklerini destekler.
Başlangıçta İngilizce, Rusça ve Lehçe dilleri desteklenmektedir.

Qt (4.7.3) gerektirir.

• Beğen
  • Sevdim
Tepkiler: XXXturi01, 0sıfırcı, MAERKEK ve 2 diğerleri

Notxr

Notxr

Üye
SymTube, Symbian^3, Anna ve Belle işletim sistemlerini kullanan klasik akıllı telefonlar için modern, yerel bir YouTube istemcisidir . Bu proje, Nokia'nın ikonik cihazlarına video izleme özelliklerini geri getirerek sınırlamaları ortadan kaldırıyor.

Özellikler
YouTube Shorts: Sonsuz kaydırma ve döngü özelliğiyle kısa videolar için tam destek.
Yetkilendirme: Aboneliklerinize ve geçmişinize erişmek için Google OAuth üzerinden QR koduyla giriş yapın.
Oyuncu:
Arayüz: Dokunmatik kontrollere tamamen uyarlanmıştır, ekran yönü değişikliklerini destekler.

Qt (4.7.3) gerektirir.
Güzel bir şeye benziyor
Mesaj birleştirildi:

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: 0sıfırcı ve SymPsion
MAERKEK

MAERKEK

Admin
Nokia 808'i kullanmam için geçerli bir sebep bu uygulama.

• Beğen
Tepkiler: SymPsion, 0sıfırcı ve Notxr
SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve 0sıfırcı
Notxr

Notxr

Üye
Android'de ki YouTube benziyor. Alt bar vs. Ve direk kendi içinde videoyu oynatıyor. Ekran görüntüleri var ama buraya nasıl resim ekleniyor bilmiyorum
Mesaj birleştirildi:

Hemde baya
bu forumda görsel yükleme sadece url ile oluyor :(
Mesaj birleştirildi:

Özellikler
Oyuncu:

Qt (4.7.3) gerektirir.
emulatorlerle çalışır mı?

SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
bu forumda görsel yükleme sadece url ile oluyor :(
Mesaj birleştirildi:

emulatorlerle çalışır mı?
URL olması kötü oldu. Telegramda resimleri vardı. Yada kendi çektiklerim. Neyse dediğim gibi Uİ olarak resmi uygulamanın sadık ama basitleştirilmiş bir klonu gibi. EKA2l1 ile denemedim (artık 603'üm çalıştığı için sildim 😅) ama çalışacağını sanmam

• Beğen
Tepkiler: Notxr ve 0sıfırcı
0sıfırcı

0sıfırcı

Üye
bu forumda görsel yükleme sadece url ile oluyor
admin izniyle direkt resim de yüklenilebiliyor
eski hesabımda aktifti
o zamanlar 2020 felandı
çok geç izin vermişlerdi
şimdilerde zaten ortalıkta yoklar
yandex disk vb. yerlere yükleyip bağlantı oluşturup link olarak yüklenebilir.

• Beğen
Tepkiler: Notxr
Notxr

Notxr

Üye
URL olması kötü oldu. Telegramda resimleri vardı. Yada kendi çektiklerim. Neyse dediğim gibi Uİ olarak resmi uygulamanın sadık ama basitleştirilmiş bir klonu gibi. EKA2l1 ile denemedim (artık 603'üm çalıştığı için sildim 😅) ama çalışacağını sanm

Özellikler
Oyuncu:

Qt (4.7.3) gerektirir.
Not: emulatorle çalışmıyor emulatorle denedim(symbian cihazım olduğu için sıkıntı değil bana pek)

• Beğen
Tepkiler: 0sıfırcı ve SymPsion
SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
Not: emulatorle çalışmıyor emulatorle denedim(symbian cihazım olduğu için sıkıntı değil bana pek)
Galiba EKA2L1, QT ve WGZ uygulamalarını açamıyordu. uygulamayı gelitirenin zaten onun içinde düzenlediğini sanmıyoum.
Mesaj birleştirildi:

admin izniyle direkt resim de yüklenilebiliyor
eski hesabımda aktifti
o zamanlar 2020 felandı
çok geç izin vermişlerdi
şimdilerde zaten ortalıkta yoklar
yandex disk vb. yerlere yükleyip bağlantı oluşturup link olarak yüklenebilir.
Neyse çokta mühim değil. Ama symbian için gayri resmi bir YouTube istemcisi olarak iş görür. bu arada platfom için başka işlerde yapılıyor. bu sene çok harika geçiyor sistem için. hatta bir tane engel çıkmazsa büyük bir işte geliyor diye bilirim (Hala erken geliştirme aşamasında)

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK, 0sıfırcı ve Notxr
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Öncelikle hala bu sistem için tek tükte olsa birşeyler yapan olması sizler için güzel birşey. Ancak YouTube sürekli güncellenen bir program. Githubta da uygulamalar hiçbir zaman güncel kalmıyor bende çok şey indiriyorum oradan ve indirdigim dosyaların coğunun güncelleme tarihleri çok eski. Yapan arkadaş umarım uzun süre arkasında durur ve güncellemeye devam eder. Yillar önce Android için YouTube vanced vardı denedim bir süre sonra bıraktım çünkü sürekli güncelleniyor ve korsan olanı yetisemiyordu. O günlerden sonra paralı kullanmaya başladım ve çok memnunum. Müzik uygulaması da çok işimi görüyor. 80 liraya hem müzik hem YouTube.

• Beğen
Tepkiler: SymPsion, Notxr ve MAERKEK
SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
Öncelikle hala bu sistem için tek tükte olsa birşeyler yapan olması sizler için güzel birşey. Ancak YouTube sürekli güncellenen bir program. Githubta da uygulamalar hiçbir zaman güncel kalmıyor bende çok şey indiriyorum oradan ve indirdigim dosyaların coğunun güncelleme tarihleri çok eski. Yapan arkadaş umarım uzun süre arkasında durur ve güncellemeye devam eder. Yillar önce Android için YouTube vanced vardı denedim bir süre sonra bıraktım çünkü sürekli güncelleniyor ve korsan olanı yetisemiyordu. O günlerden sonra paralı kullanmaya başladım ve çok memnunum. Müzik uygulaması da çok işimi görüyor. 80 liraya hem müzik hem YouTube.
Haklısınız elbette ki ömrü uzun olmayacak. Keza şuan güncel cihazlar varken ana YouTube uygulaması olmaz. Aslında burada elde edilen tek platformun yaşatılmaya çalışılmasıdır. Artık her eski platformda yapılan her iş maddi bir amaçla değil, hobi niyetiyle yapılıyor. (Mesela bu aralar GTA3'ü taşımaya çalışıyorlar. Maksat tamamen Hobi ve kavram kanıtı yoksa dediğiniz gibi. Resmi uygulama varken bunlar uzun ömürlü olmaz. )

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve 0sıfırcı
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Sega dreamcast te bir şekilde GTA 3 ü port edip çalistirdilar. Ama Symbian da bu iş imkansız. Tüm oyunu komple sıfırdan çevirmeleri gerekiyor. Hadi diyelim bir mucize oldu GTA 3 ü çalıştırmayı başardılar. O kadar ufak ekranda neden oynamak isteyeyim ki? GTA 3 ü Symbian tarafında açabilecek tek cihaz 808 dir. Diğer telefonlarda imkansız. 256 MB ram var bı de ben de N8 kullandım yanlış hatırlamıyorsam 600 MHz mi ne işlemcisi vardı. Kullandığım dönemde Symbian 3 teki HD oyunlar bile kasıyordu. Sonuç olarak yapmaya çalışan arkadaşlar emin ol bir süre sonra salacaklardır. ;)

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
Sega dreamcast te bir şekilde GTA 3 ü port edip çalistirdilar. Ama Symbian da bu iş imkansız. Tüm oyunu komple sıfırdan çevirmeleri gerekiyor. Hadi diyelim bir mucize oldu GTA 3 ü çalıştırmayı başardılar. O kadar ufak ekranda neden oynamak isteyeyim ki? GTA 3 ü Symbian tarafında açabilecek tek cihaz 808 dir. Diğer telefonlarda imkansız. 256 MB ram var bı de ben de N8 kullandım yanlış hatırlamıyorsam 600 MHz mi ne işlemcisi vardı. Kullandığım dönemde Symbian 3 teki HD oyunlar bile kasıyordu. Sonuç olarak yapmaya çalışan arkadaşlar emin ol bir süre sonra salacaklardır. ;)
Aslında şimdilik erken bir versiyonu tam hali ile 701 (İnce olan modeldi belki 700'dü ismi), 6 FPS veriyor. Yani sandığınız kadar imkansız değil. Şimdilik proje durdu evet. Galiba motor ve Symbian'da ki Yazılım-Donanım iletişimi ile alakalı bir durum ile alakalıydı. (Tahmin diyim çünkü OpenGL ES'le alakalı da bir olay olabilir.) Yani aslında iyi optimizasyon veya dediğiniz gibi yeniden yazma ile 700, 603 vs 15-20 FPS verebilir. Ram olarakta zayıf değiller, 512MB RAM yanında 128MB VRAM, ve 500MB civarı SWAP ile geliyor. Kanaatimce oynadığınız oyunlar dahil olay tamamen optimizasyon ile alakalı.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK, 0sıfırcı ve Notxr
Baydırman

Baydırman

Moderator
Hâlâ symbian için uygulama yapılması ilginç ama çok değerli.

• Beğen
Tepkiler: Notxr, 0sıfırcı ve SymPsion
SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
Hâlâ symbian için uygulama yapılması ilginç ama çok değerli.
Aslında sadece Symbian'a değil. Palm OS veya benzeri eski platformlarla / konsollarla uğraşan hatrı sayılır kişi var.

• Beğen
Tepkiler: Baydırman ve 0sıfırcı
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Hocam hangi Symbian telefonda 128 MB video RAM varmış???? 37 yaşındayım hiçbir telefonda video RAM diye birşey duymadım. Symbian telefonlar 808 hariç asla GTA 3 gibi açık dünya bir oyunu kaldıramazlar. Gameloft bile zamanında birçok popüler oyunlarını getirmedi. Ben 808 in bile çalıştırabileceğini hiç zannetmiyorum. Ben bile saldım herşey zamanında güzeldi. 5800 ve 6630 da yapmadığım şey kalmadı ama dediğim gibi herşeyin bir sonu var.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve SymPsion
SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
Hocam hangi Symbian telefonda 128 MB video RAM varmış???? 37 yaşındayım hiçbir telefonda video RAM diye birşey duymadım. Symbian telefonlar 808 hariç asla GTA 3 gibi açık dünya bir oyunu kaldıramazlar. Gameloft bile zamanında birçok popüler oyunlarını getirmedi. Ben 808 in bile çalıştırabileceğini hiç zannetmiyorum. Ben bile saldım herşey zamanında güzeldi. 5800 ve 6630 da yapmadığım şey kalmadı ama dediğim gibi herşeyin bir sonu var.
2.Nesil denilen 603, 808 gibi olanlarda Broadcom GPU'nun kendisine ait bir RAM'i bulunuyor. Keza 1.nesil N8 vs de de bulunur. Ama 808'deki kadar uçuk bir MB boyutu ile değil çok daha düşüktü. Şimdi ki telefonlar N8 gibi CPU, GPU ayrı değil bir bütün. Keza VRAM için RAM'den alan tahsis ediliyordur diye düşünüyorum. Yani 808, genel itibariyle eski nesil bir işlemciye sahip olsada GPU ve RAM konusunda o kadarda kötü bir cihaz değil. GTA 3'ü E7, N8 ve 70X'de çalıştığına dair görsel paylaştılar. Şuan erken ve ham olduğu söyleniyor o yüzden yorumlarım ona göre olacak. 3 cihazda da oyun açılıyor. Ama N8'de dokular yok (görüntü küp küp), 700'de ise oyun ve arabiriminde sıkıntı yok. Evet bende 808 dahil çalışmaz diye düşünüyordum. (Bu konuda benden daha iyimser çıktınız :-) ) ama evet tuhaf ama gerçek en azından şu hali çalıştıracağını gösterdi. Ama rahatlıkla derim ki bu oyun bu cihazlar için bir sınır. Gameloft ve diğer üreticiler için konu biraz farklı (J2ME olarakta oyun yayınlasalarda galiba siz o HD takılı olanları diyorsunuz) ilki Pazar payı. iOS ve Android çıktıktan sonra Symbian ve çağdaşları geliştiriciler tarafından hızla terk edilmeye veya arka plana itilmeye başlanmıştı. bildiğiniz üzere olanlarda geç geliyordu üstüne üstlük Elop'ta 2011'de yaptığı konuşma o zaman QT'ye bel bağlıyan geliştiriciler dahil çoğunu platformdan ayrılmasına neden oldu. Yoksa zamanında İphone ve WebOS'a çıkan DRIVER, Rayman 2 veya N.O.V.A. gibi oyunların üstesinden N8'de kalkardı. Yinede ölmesi için gün sayılan platforma iyi destek verdiler :-D Son olarak dediğiniz gibi her şeyin sonu var bence Symbian uzun bile yaşadı. 808'den sonrada cihaz çıktı yani. Son olarak aşağıda GTA ile ilgili bir resim koydum. zaten tek bakılmaya değer olan o :-)
(Bunu bir gün tutacağım yarın sileceğim.)

• Beğen
  • Sevdim
Tepkiler: Notxr, MAERKEK ve 0sıfırcı

Üst Alt