Symbian için yeni bir arşiv: EPOC Arşivi

Sponsorlu Bağlantılar

Notxr

Notxr

Üye
Kendim hiç denemedim. Ama telegramda deneyenleri gördüm. Çok büyük bir fark beklemeyin derim. Maalesef Günümüz için Symbian'da Webde dolaşma artık imkansız gibi.
yok aralarından en iyisi dedim yada biri modlu tarayıcı çıkarsın en iyisi

SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2506669 ve Notxr
Notxr

Notxr

Üye
Öncelikle Selamun Aleyküm. Birkaç senedir hobi amacıyla ile ilgileniyordum. Bu ilgilenme esnasında, hoşuma giden ve değerli gördüğüm şeyleri ilerisi için toplama kararıyla bir arşiv oluşturdum. Arşiv, Symbian ya da daha doğrusu için 1900'den fazla uygulamaya ev sahipliği yapıyor. Tabii bu kadar büyüdükten sonra paylaşmamak kötü olurdu.:ehe

Arşiv içeriği
Peki bu arşiv ne içeriyor diye sorarsanız;

• 1900'den fazla uygulamayı içinde barındırıyor.
Arşivde 'ten Nokia 808'e kadar geniş bir uygulama yelpazesi (SIBO, Eikon, S60, S80, S90, UIQ ve FOMA) içeren 1900'den fazla uygulama listelenmekte. Bunların hepsi Symbian'nın parçalanmış yapısından dolayı tek bir cihazda çalışamasa da arşivin temel amacı bir E-Müze işlevi görmektir.

Arşivde .sis uzantılı uygulamalar dışında .wgz, .jar, .opa ve .n-gage uzantılı uygulamalar da arşivlenmektedir. Özellikle Java uygulamalarında aradığım öncelik, özellikle herhangi bir Symbian modelinde ön yüklü olarak gelmesidir. (Örneğin: Nokia 5530 ile yüklü gelen Rollercoaster Extreme 99 ya da ile birlikte gelen Tetris 1 to 3). Bundan dolayı ağırlıklı olarak .sis uzantılı uygulamalar bulunmakta. Tabi bu hiç ön yüklü gelenler hariç J2ME uygulaması olmadığı anlamına gelmesin ama bu konuda daha katı bir filtreden geçiriyorum.
  • Uygulamalar kadar olmasada S60, S90, UIQ ve hatta arşivleme amaçlı FOMA temalarıda içeriyor.
  • S60 Widget'ları
  • Symbian cihazlarının kapsamlı bir listesi.
Arşivin ilk sayfasında ki Excel tablosunda EPOC (Symbian ve SIBO) ile çalışan 300'den fazla modelin bir özellik listesi bulunmakta. Şimdilik hala erken aşamada ilerleyen dönemlerde daha da derli toplu yapmaya çalışacağım.
  • Küçük Yazılım Güncellemeleri, Qt, OPL, PIPS ve N-Gage lib dosyaları gibi ek sistem dosyaları
  • Teknoloji Demoları ve Cihaz Demo Uygulamaları
  • UIQv3 Modları (Symbuzzer'a teşekkürler)
  • EPOC ile alakalı geliştirici dökümanları, Kullanıcı kılavuzları, Basın Bültenleri
  • Symbian sürümleri ve cihazlar için ekran görüntüleri ve görseller. (Özellikle Japon cihazları ilginizi çekecektir.:D)

Arşiv Linki

Kayıp Olanlar

Her ne kadar hatrı sayılır uygulamayı bulabilsem de doğal olarak hala bulamadığım uygulamalarda bulunmakta aşağıda bazılarını yazdım. Daha kapsamlı bir liste Linkteki Welcome.doc uzantıı dosyada.

E-Devlet, DigiTürk WebTV, , , Turkcell Messenger, DStory vs.

Son olarak artık uzun bir hobi sonrası arşivi artık daha az güncelleyeceğim. Tabi yinede link buradan ve Symbian Telegram gruplarından ulaşılabilir olacaktır.
Umarım ilginizi çeker.:bigstar:
başka arşivlerde bekleriz mesela s40 olaiblir iyi arşiv şonuçta

SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
başka arşivlerde bekleriz mesela s40 olaiblir iyi arşiv şonuçta
Şimdilik biraz tempoyu düşüreceğim gibi. 😁 ama ileride neden olmasın. Şimdi farkettim de forumda Symbian sürümleri için kapsamlı bir tarih çizelgesi yok. Bir madde oluşturmak şart 🙃

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2506669 ve Notxr
Notxr

Notxr

Üye
Öncelikle Selamun Aleyküm. Birkaç senedir hobi amacıyla ile ilgileniyordum. Bu ilgilenme esnasında, hoşuma giden ve değerli gördüğüm şeyleri ilerisi için toplama kararıyla bir arşiv oluşturdum. Arşiv, Symbian ya da daha doğrusu için 1900'den fazla uygulamaya ev sahipliği yapıyor. Tabii bu kadar büyüdükten sonra paylaşmamak kötü olurdu.:ehe

Arşiv içeriği

Arşivde 'ten Nokia 808'e kadar geniş bir uygulama yelpazesi (SIBO, Eikon, S60, S80, S90, UIQ ve FOMA) içeren 1900'den fazla uygulama listelenmekte. Bunların hepsi Symbian'nın parçalanmış yapısından dolayı tek bir cihazda çalışamasa da arşivin temel amacı bir E-Müze işlevi görmektir.

Arşivde .sis uzantılı uygulamalar dışında .wgz, .jar, .opa ve .n-gage uzantılı uygulamalar da arşivlenmektedir. Özellikle Java uygulamalarında aradığım öncelik, özellikle herhangi bir Symbian modelinde ön yüklü olarak gelmesidir. (Örneğin: Nokia 5530 ile yüklü gelen Rollercoaster Extreme 99 ya da ile birlikte gelen Tetris 1 to 3). Bundan dolayı ağırlıklı olarak .sis uzantılı uygulamalar bulunmakta. Tabi bu hiç ön yüklü gelenler hariç J2ME uygulaması olmadığı anlamına gelmesin ama bu konuda daha katı bir filtreden geçiriyorum.
  • Uygulamalar kadar olmasada S60, S90, UIQ ve hatta arşivleme amaçlı FOMA temalarıda içeriyor.
  • S60 Widget'ları
Arşivin ilk sayfasında ki Excel tablosunda EPOC (Symbian ve SIBO) ile çalışan 300'den fazla modelin bir özellik listesi bulunmakta. Şimdilik hala erken aşamada ilerleyen dönemlerde daha da derli toplu yapmaya çalışacağım.
  • Küçük Yazılım Güncellemeleri, Qt, OPL, PIPS ve N-Gage lib dosyaları gibi ek sistem dosyaları
  • EPOC ile alakalı geliştirici dökümanları, Kullanıcı kılavuzları, Basın Bültenleri
  • Symbian sürümleri ve cihazlar için ekran görüntüleri ve görseller. (Özellikle Japon cihazları ilginizi çekecektir.:D)

Arşiv Linki

Kayıp Olanlar

Her ne kadar hatrı sayılır uygulamayı bulabilsem de doğal olarak hala bulamadığım uygulamalarda bulunmakta aşağıda bazılarını yazdım. Daha kapsamlı bir liste Linkteki Welcome.doc uzantıı dosyada.

Son olarak artık uzun bir hobi sonrası arşivi artık daha az güncelleyeceğim. Tabi yinede link buradan ve Symbian Telegram gruplarından ulaşılabilir olacaktır.
AI kısmında symbiangpt gördüm ona hesap girebiliyozmu ve sis,sisx mi yoksa .py gibimi ve iyimi önerirmisin. :D bide belle uyumlumu yoksa s60v3 gibi olduğu için kalvye çıkarırmı:D

SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
AI kısmında symbiangpt gördüm ona hesap girebiliyozmu ve sis,sisx mi yoksa .py gibimi ve iyimi önerirmisin. :D bide belle uyumlumu yoksa s60v3 gibi olduğu için kalvye çıkarırmı:D
.py uzantılı o dosya. Galiba hesap girme olayı yok. Yanılmıyorsam Endonezyalı bir YouTube kanalından almiştım. Kendim denemdim. Gemini'yi denemiştim. İsterseniz ikisinide deneyin. ikisi de S60'ı destekler 🙂

• Beğen
Tepkiler: Notxr
Notxr

Notxr

Üye
.py uzantılı o dosya. Galiba hesap girme olayı yok. Yanılmıyorsam Endonezyalı bir YouTube kanalından almiştım. Kendim denemdim. Gemini'yi denemiştim. İsterseniz ikisinide deneyin. ikisi de S60'ı destekler 🙂
o zmaan p for s60 da ekleyin kolay olur.

Dobraokuyucu

Üye
Gerçekten benimde ilk araştırmaya başladığımda şaşırtmıştı. Resmi PayPal ve NetFlix uygulamalarıda varmış Avrupa özelinde. Japonya ya girmiyorum bile :-D Ama iptal edilende çok şey var. S60v2 için Resmi bir NFS Underground 2 geliştirilmiş 2006 civarı. 20-30MB Civarı baya kavvali bir şey. Allah'tan erken bir sürümü paylaşıldı da artık arşivde :-D
Keitai telefonlar için çalışan emulator var mi

SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
Keitai telefonlar için çalışan emulator var mi
Selam kardeşim

Emülatör için

Wiki için
Mesaj birleştirildi:

Bu arada unutmadan Japonya da ki Symbian cihazları için olan uygulamalar Nokia'lardan daha farklı. Özellikle bahsettiğim Japon Symbian cihazları NTTDoCoMo çatısı altında çıkan makineler. Bunların birde kardeş Linux modelleri var. Ortak bir uygulama ekosistemi olması için özel bir J2ME olan DoJa/Star kullanılıyor. .jar ve .jam Uzantılı

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
MAERKEK

MAERKEK

Admin
Symbian camiası @SymPsion @symbuzzer 'ın katılımıyla şenlenmiştir. @Admin

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2506669 ve SymPsion
ertin

ertin

Üye
Size çok teşekkür ederim. Tüm arşivlerin içinde çokları azı işe yarar vaziyette.
Mesaj birleştirildi:

Ben yazılımın viriüs ve Python tarafına baktığım için böyle dedim. Nokia 6600da yapay zeka olduğunu 20 yıl sonra öğrendim. (Bu yapay zeka sesli komutlar). Arşivin hepsini incelemedim. Arkadaşa ulaşabilseydim iyiydi. Kimsede bulunmayan şeyler bende mevcut onun için.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK
MAERKEK

MAERKEK

Admin
Size çok teşekkür ederim. Tüm arşivlerin içinde çokları azı işe yarar vaziyette.
Mesaj birleştirildi:

Ben yazılımın viriüs ve Python tarafına baktığım için böyle dedim. Nokia 6600da yapay zeka olduğunu 20 yıl sonra öğrendim. (Bu yapay zeka sesli komutlar). Arşivin hepsini incelemedim. Arkadaşa ulaşabilseydim iyiydi. Kimsede bulunmayan şeyler bende mevcut onun için.
Sesli komutlar yapay zeka mı ? Çok iyi çalışıyor. Akıllı bir sistem

• Beğen
Tepkiler: SymPsion ve Notxr
Notxr

Notxr

Üye

Arşiv içeriği

• S60 Widget'ları

Arşiv Linki

Kayıp Olanlar

JTUBE unlisted değil social media değilmiydi?

SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
JTUBE unlisted değil social media değilmiydi?
Henüz. Klasorlemeyi tamamlamadım. O yüzden hem oyunlarda hemde uygulamalarda unlisted klasörleri kalabalık. Zamanla toparlıyacağım listeyi. 2000'e yakın uygulama kolay değil 🙃
Mesaj birleştirildi:

Sesli komutlar yapay zeka mı ? Çok iyi çalışıyor. Akıllı bir sistem
En güzel yanı komutları özelleştirebilmesi. Özel durumlarda faydalı oluyor

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve Notxr
Notxr

Notxr

Üye

Arşiv içeriği

• S60 Widget'ları

Arşiv Linki

Kayıp Olanlar

E-Devlet, DigiTürk WebTV, , DStory vs.

trt mobilin web sitesinin arşivi vardı o yok olmuş nedense

SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
trt mobilin web sitesinin arşivi vardı o yok olmuş nedense
MaxiCep'te bazı Türk uygulamalarını buldum. 🙃 Artık arşivde 2000 uygulama olsa gerek. TRT Mobil, Sahibinden gibi bazı Türk uygulamalarını bu hafta sonu ekledim.

• Beğen
  • Sevdim
Tepkiler: Notxr, 0sıfırcı ve MAERKEK
Notxr

Notxr

Üye
MaxiCep'te bazı Türk uygulamalarını buldum. 🙃 Artık arşivde 2000 uygulama olsa gerek. TRT Mobil, Sahibinden gibi bazı Türk uygulamalarını bu hafta sonu ekledim.
hangi bölümde ben görmedim bide attığım whatsapp clientini koydunuzmu o clientin reddite konusuda var bide .wgz leri nasıl kuruyoz.

• Beğen
Tepkiler: SymPsion
SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
hangi bölümde ben görmedim bide attığım whatsapp clientini koydunuzmu o clientin reddite konusuda var bide .wgz leri nasıl kuruyoz.
Whatsapp'ı unutmuşum. Doğrusu burada Türk uygulamalarını görünce. Önceliğimi bunlara verdim. Yerel uygulamaları bulmak çok zor. Bugün Classic Cube ve GnGeo (NeoGeo Emülatörü) için yeni sürümler yayınlanmış. Onlarıda güncellemem gerekecek. WGZ uygulamalarını normal .sis ve .jar gibi kurabilirsiniz.

Eğer MEGA'ya Bilgisayardan girebiliyorsanız. Arama çubuğu baya fayda sağlıyor. şimdilik çoğu uncategroized/unlisted kısmında olmalı.
Mesaj birleştirildi:

Bu arada arşivde kendi yaptığım Windows 11 Temasıda bulunmakta isterseniz deneyebilirsin :-) Henüz tam hazır bitmiş değil ama Belle Sürümü iş görür. Denerseniz. Temayı aktif ettikten sonra cihazı yeniden başlatın. Belle'de tema değiştikten sonra genelde bildirim çubuğunda üst bar aynı kalıyor.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: 0sıfırcı ve Notxr

Üst Alt