Symbian için yeni bir arşiv: EPOC Arşivi

Sponsorlu Bağlantılar

SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
Symbian için yeni bir arşiv: EPOC Arşivi
Öncelikle Selamun Aleyküm. Birkaç senedir hobi amacıyla Symbian ile ilgileniyordum. Bu ilgilenme esnasında, hoşuma giden ve değerli gördüğüm şeyleri ilerisi için toplama kararıyla bir arşiv oluşturdum. Arşiv, Symbian ya da daha doğrusu EPOC için 2000'den fazla uygulamaya ev sahipliği yapıyor. Tabii bu kadar büyüdükten sonra paylaşmamak kötü olurdu.:ehe

Arşiv içeriği
Peki bu arşiv ne içeriyor diye sorarsanız;

• 2000'den fazla uygulamayı içinde barındırıyor.
Arşivde Psion Series 3'ten Nokia 808'e kadar geniş bir uygulama yelpazesi (SIBO, Eikon, S60, S80, S90, UIQ ve FOMA) içeren 2000'den fazla uygulama listelenmekte. Bunların hepsi Symbian'nın parçalanmış yapısından dolayı tek bir cihazda çalışamasa da arşivin temel amacı bir E-Müze işlevi görmektir.

Arşivde .sis uzantılı uygulamalar dışında .wgz, .jar, .opa ve .n-gage uzantılı uygulamalar da arşivlenmektedir. Özellikle Java uygulamalarında aradığım öncelik, herhangi bir Symbian modelinde ön yüklü olarak gelmesidir. (Örneğin: Nokia 5530 ile yüklü gelen Rollercoaster Extreme 99 ya da Fujitsu F-01C ile birlikte gelen Tetris 1 to 3). Bundan dolayı ağırlıklı olarak .sis uzantılı uygulamalar bulunmakta. Tabi bu hiç ön yüklü gelenler hariç J2ME uygulaması olmadığı anlamına gelmesin ama bu konuda daha katı bir filtreden geçiriyorum.
  • Uygulamalar kadar olmasada S60, S90, UIQ ve hatta arşivleme amaçlı FOMA temalarıda içeriyor.
  • S60 Widget'ları
  • Symbian cihazlarının kapsamlı bir listesi.
Arşivin ilk sayfasında ki Excel tablosunda EPOC (Symbian ve SIBO) ile çalışan 300'den fazla modelin bir özellik listesi bulunmakta. Şimdilik hala erken aşamada ilerleyen dönemlerde daha da derli toplu yapmaya çalışacağım.
  • Küçük Yazılım Güncellemeleri, Qt, OPL, PIPS ve N-Gage lib dosyaları gibi ek sistem dosyaları
  • Teknoloji Demoları ve Cihaz Demo Uygulamaları
  • UIQv3 Modları (Symbuzzer'a teşekkürler)
  • EPOC ile alakalı geliştirici dökümanları, Kullanıcı kılavuzları, Basın Bültenleri
  • Symbian sürümleri ve cihazlar için ekran görüntüleri ve görseller. (Özellikle Japon cihazları ilginizi çekecektir.:D)
  • EKA2L1 ve MAME ROM'ları
  • SDK'lar (Eksikler eklenecek)

Arşiv Linki

(Temel Link)

(SDK, EKA2L1 ROMları)

(Ek Uygulamalar. Ve diğer Wayback Arşivcilerin eklediği uygulamalar.)

Kayıp Olanlar

Her ne kadar hatrı sayılır uygulamayı bulabilsem de doğal olarak hala bulamadığım uygulamalarda bulunmakta aşağıda bazılarını yazdım. Daha kapsamlı bir liste Linkteki Welcome.doc uzantılı dosyada.

E-Devlet, DigiTürk WebTV, DStory vs.

Son olarak artık uzun bir hobi sonrası arşivi artık daha az güncelleyeceğim. Tabi yinede link buradan ve Symbian Telegram gruplarından ulaşılabilir olacaktır.
Umarım ilginizi çeker.:bigstar:

Son düzenleme:
  • Beğen
  • Sevdim
Tepkiler: by berk, XXXturi01, Silinen Üye 2506669 ve 5 diğerleri

MAERKEK

MAERKEK

Admin
Öncelikle Selamun Aleyküm. Birkaç senedir hobi amacıyla ile ilgileniyordum. Bu ilgilenme esnasında, hoşuma giden ve değerli gördüğüm şeyleri ilerisi için toplama kararıyla bir arşiv oluşturdum. Arşiv, Symbian ya da daha doğrusu için 1900'den fazla uygulamaya ev sahipliği yapıyor. Tabii bu kadar büyüdükten sonra paylaşmamak kötü olurdu.:ehe

Arşiv içeriği

• 1900'den fazla uygulamayı içinde barındırıyor.
Arşivde 'ten Nokia 808'e kadar geniş bir uygulama yelpazesi (SIBO, Eikon, S60, S80, S90, UIQ ve FOMA) içeren 1900'den fazla uygulama listelenmekte. Bunların hepsi Symbian'nın parçalanmış yapısından dolayı tek bir cihazda çalışamasa da arşivin temel amacı bir E-Müze işlevi görmektir.

Arşivde .sis uzantılı uygulamalar dışında .wgz, .jar, .opa ve .n-gage uzantılı uygulamalar da arşivlenmektedir. Özellikle Java uygulamalarında aradığım öncelik, özellikle herhangi bir Symbian modelinde ön yüklü olarak gelmesidir. (Örneğin: Nokia 5530 ile yüklü gelen Rollercoaster Extreme 99 ya da ile birlikte gelen Tetris 1 to 3). Bundan dolayı ağırlıklı olarak .sis uzantılı uygulamalar bulunmakta. Tabi bu hiç ön yüklü gelenler hariç J2ME uygulaması olmadığı anlamına gelmesin ama bu konuda daha katı bir filtreden geçiriyorum.
  • Uygulamalar kadar olmasada S60, S90, UIQ ve hatta arşivleme amaçlı FOMA temalarıda içeriyor.
  • S60 Widget'ları
Arşivin ilk sayfasında ki Excel tablosunda EPOC (Symbian ve SIBO) ile çalışan 300'den fazla modelin bir özellik listesi bulunmakta. Şimdilik hala erken aşamada ilerleyen dönemlerde daha da derli toplu yapmaya çalışacağım.
  • Küçük Yazılım Güncellemeleri, Qt, OPL, PIPS ve N-Gage lib dosyaları gibi ek sistem dosyaları
  • EPOC ile alakalı geliştirici dökümanları, Kullanıcı kılavuzları, Basın Bültenleri
  • Symbian sürümleri ve cihazlar için ekran görüntüleri ve görseller. (Özellikle Japon cihazları ilginizi çekecektir.:D)

Arşiv Linki

Kayıp Olanlar

Her ne kadar hatrı sayılır uygulamayı bulabilsem de doğal olarak hala bulamadığım uygulamalarda bulunmakta aşağıda bazılarını yazdım. Daha kapsamlı bir liste Linkteki Welcome.doc uzantıı dosyada.

E-Devlet, DigiTürk WebTV, , , Turkcell Messenger, DStory vs.

Son olarak artık uzun bir hobi sonrası arşivi artık daha az güncelleyeceğim. Tabi yinede link buradan ve Symbian Telegram gruplarından ulaşılabilir olacaktır.
Merhaba değerli arşiv paylaşımınız için teşekkür ederiz

• Beğen
Tepkiler: SymPsion
ertin

ertin

Üye
Sen mühendissin herhalde. Foma'yı bile arşivlemişsin vaybe işte bu

• Beğen
Tepkiler: by berk, MAERKEK, Notxr ve 1 kişi daha
0sıfırcı

0sıfırcı

Üye
  • Beğen
Tepkiler: Notxr ve SymPsion
SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: DeV/AsA, MAERKEK ve Notxr
ertin

ertin

Üye
Kendi çalışmamı görünce duygulandım be.
Mesaj birleştirildi:

Uid hesaplayıcı
Mesaj birleştirildi:

Sana masıl ulaşayım ben

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK
SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
Kendi çalışmamı görünce duygulandım be.
Mesaj birleştirildi:

Uid hesaplayıcı
Mesaj birleştirildi:

Sana masıl ulaşayım ben
Telegram'dan Symbian World üzerinde paylaşımlarım var. Oradan ulaşabilirsiniz bana. Orada da bu tarz paylaşımlarım var. Ayrıca Facebook'ta da SymbianFTW grubunda da varım. Ama Telegramdan ulaşmanız daha iyi olur.

• Beğen
Tepkiler: XXXturi01, Silinen Üye 2506669 ve MAERKEK
Notxr

Notxr

Üye
Öncelikle Selamun Aleyküm. Birkaç senedir hobi amacıyla ile ilgileniyordum. Bu ilgilenme esnasında, hoşuma giden ve değerli gördüğüm şeyleri ilerisi için toplama kararıyla bir arşiv oluşturdum. Arşiv, Symbian ya da daha doğrusu için 1900'den fazla uygulamaya ev sahipliği yapıyor. Tabii bu kadar büyüdükten sonra paylaşmamak kötü olurdu.:ehe

Arşiv içeriği

Arşivde 'ten Nokia 808'e kadar geniş bir uygulama yelpazesi (SIBO, Eikon, S60, S80, S90, UIQ ve FOMA) içeren 1900'den fazla uygulama listelenmekte. Bunların hepsi Symbian'nın parçalanmış yapısından dolayı tek bir cihazda çalışamasa da arşivin temel amacı bir E-Müze işlevi görmektir.

Arşivde .sis uzantılı uygulamalar dışında .wgz, .jar, .opa ve .n-gage uzantılı uygulamalar da arşivlenmektedir. Özellikle Java uygulamalarında aradığım öncelik, özellikle herhangi bir Symbian modelinde ön yüklü olarak gelmesidir. (Örneğin: Nokia 5530 ile yüklü gelen Rollercoaster Extreme 99 ya da ile birlikte gelen Tetris 1 to 3). Bundan dolayı ağırlıklı olarak .sis uzantılı uygulamalar bulunmakta. Tabi bu hiç ön yüklü gelenler hariç J2ME uygulaması olmadığı anlamına gelmesin ama bu konuda daha katı bir filtreden geçiriyorum.
  • S60 Widget'ları

Arşiv Linki

Kayıp Olanlar

Her ne kadar hatrı sayılır uygulamayı bulabilsem de doğal olarak hala bulamadığım uygulamalarda bulunmakta aşağıda bazılarını yazdım. Daha kapsamlı bir liste Linkteki Welcome.doc uzantıı dosyada.

Symbian belle fp2 hack bulamdım onu eklermisiniz ve bir whatsapp clienti var symbian için sitesi bu : novelprofesor isimli biri yapmış 7 aydır sağlam
Mesaj birleştirildi:

Arşiv içeriği

• S60 Widget'ları

Arşiv Linki

Kayıp Olanlar

bide uygulmaların hepsi çalışıyormu?

SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
Symbian belle fp2 hack bulamdım onu eklermisiniz ve bir whatsapp clienti var symbian için sitesi bu : novelprofesor isimli biri yapmış 7 aydır sağlam
WhatsApp Clienti güvenliyse bu gün yada hafta sonu eklerim onu. Aslında 'Hacks & Mods' bölümünde S60v3 ve sonrası için bir hack dosyası var, Ama FP2 için farklı bir yöntem varsa bilmiyorum onu. Araştırırım onu.
Mesaj birleştirildi:

Allah'a şükür forumda Hepsiburada, Sahibinden, CNN gibi uygulamalar korunmuş bu iki gündür bunları eklemekle ilgileniyordum. Ben tamamen kaybolmuşlardır diye düşünüyordum.
Mesaj birleştirildi:

Mesaj birleştirildi:

bide uygulmaların hepsi çalışıyormu?
Evet. Tabi online uygulamalar doğal olarak artık ölü. ve platforma bağlı olanlar sadece o platformun makinesinde çalışıyor. Tabi unutmadan bazı paylaşımlı DEMO uygulamalarda var.
Mesaj birleştirildi:

WhatsApp Clienti güvenliyse bu gün yada hafta sonu eklerim onu. Aslında 'Hacks & Mods' bölümünde S60v3 ve sonrası için bir hack dosyası var, Ama FP2 için farklı bir yöntem varsa bilmiyorum onu. Araştırırım onu.
Mesaj birleştirildi:

Allah'a şükür forumda Hepsiburada, Sahibinden, CNN gibi uygulamalar korunmuş bu iki gündür bunları eklemekle ilgileniyordum. Ben tamamen kaybolmuşlardır diye düşünüyordum.
Mesaj birleştirildi:

Evet. Tabi online uygulamalar doğal olarak artık ölü. ve platforma bağlı olanlar sadece o platformun makinesinde çalışıyor. Tabi unutmadan bazı paylaşımlı DEMO uygulamalarda var.
FOMA cihazları için yan yükleme denilen olay zor diye biliyorum. Arşivdeki FOMA uygulamaları Keitai Archive topluluğu tarafından cihazlardan Dump edilen dosyalardı. Tabi Onlarıda emüle etmek artık mümkün. Şuan tek sıkıntı SimCity ve V-Rally 97 gibi oyunlar onları denemek için gerçek cihaz lazım

• Beğen
Notxr

Notxr

Üye
Mesaj birleştirildi:

Mesaj birleştirildi:

Mesaj birleştirildi:

FOMA cihazları için yan yükleme denilen olay zor diye biliyorum. Arşivdeki FOMA uygulamaları Keitai Archive topluluğu tarafından cihazlardan Dump edilen dosyalardı. Tabi Onlarıda emüle etmek artık mümkün. Şuan tek sıkıntı SimCity ve V-Rally 97 gibi oyunlar onları denemek için gerçek cihaz lazım
farklı yol yok ya ben s60v5 üzeri olmayan hack sandım😅

• Beğen
SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve Notxr
Notxr

Notxr

Üye
  • Beğen
Tepkiler: XXXturi01 ve SymPsion
SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
Symbianda daha çok app varmış hatta chatgpt bile yapmışlar
Gerçekten benimde ilk araştırmaya başladığımda şaşırtmıştı. Resmi PayPal ve NetFlix uygulamalarıda varmış Avrupa özelinde. Japonya ya girmiyorum bile :-D Ama iptal edilende çok şey var. S60v2 için Resmi bir NFS Underground 2 geliştirilmiş 2006 civarı. 20-30MB Civarı baya kavvali bir şey. Allah'tan erken bir sürümü paylaşıldı da artık arşivde :-D

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Notxr
Notxr

Notxr

Üye
Gerçekten benimde ilk araştırmaya başladığımda şaşırtmıştı. Resmi PayPal ve NetFlix uygulamalrıda varmış Avrupa özelinde. Japonya ya girmiyorum bile :-D Ama iptal edilende çok şey var. S60v2 için Resmi bir NFS Underground 2 geliştirilmiş 2006 civarı. 20-30MB Civarı baya kavvali bir şey. Allah'tan erken bir sürümü paylaşıldı da artık arşivde :-D
ciddisin NETFLİX AKTİF OSLA İŞE YARADI. BİRİ CLİENT YAPAR BENCE

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve SymPsion
SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
ciddisin NETFLİX AKTİF OSLA İŞE YARADI. BİRİ CLİENT YAPAR BENCE
O zamanlar ilk mobil uygulamaları Symbian S60v3 - S60v5 ve Windows Mobile için idi. Resmi idi ama söylemem lazım ki Büyük ihtimalle O zaman ki internetin fiyatı yada erişiminden olsa gerek Kullanıcılar filmlerim/dizilerin ön izlemelerini izliyor. DVD olarak kiralıyabiliyor :-D ve listelerini düzenleyebiliyorlardı.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: XXXturi01, MAERKEK, 0sıfırcı ve 1 kişi daha
Notxr

Notxr

Üye
O zamanlar ilk mobil uygulamaları Symbian S60v3 - S60v5 ve Windows Mobile için idi. Resmi idi ama söylemem azım ki Büyük ihtimalle O zaman ki internetin fiyatı yada erişiminden olsa gerek Kullanıcılar filmlerim/dizilerin ön izlemelerini izliyor. DVD olarak kiralıyabiliyor :-D ve listelerini düzenleyebiliyorlardı.
trt bile yapmış yani bunun aktif halini yapsa toplluk çok iyi olurdu
Mesaj birleştirildi:

O zamanlar ilk mobil uygulamaları Symbian S60v3 - S60v5 ve Windows Mobile için idi. Resmi idi ama söylemem azım ki Büyük ihtimalle O zaman ki internetin fiyatı yada erişiminden olsa gerek Kullanıcılar filmlerim/dizilerin ön izlemelerini izliyor. DVD olarak kiralıyabiliyor :-D ve listelerini düzenleyebiliyorlardı.
bide browser önerin ne en iyisi ne?

SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
trt bile yapmış yani bunun aktif halini yapsa toplluk çok iyi olurdu
Mesaj birleştirildi:

bide browser önerin ne en iyisi ne?
Evet TRT'nin de varmış uygulaması ama kayıp medya. Keşke bizim yerli şirketler. sadece Ovi'ye yükleme yapmasalardı. kendi sitelerinede koymadıklarından yok olmaya daha müsait oluyorlar. (Bu bölgesel uygulamalarda daha da geçerli).

Tarayıcı olarak artık önerebileceğim bir şey kalmadı. TLS yaması artık zorunlu gibi oldu. Ama Symbian'nın ömrü boyunca en yüzü tutulur tarayıcısı Opera idi. Aslında Firefox'ta geliştirme aşamasındaydı Symbian için ama iptal edilmiş. Olsa bile Opera'nın bu tarz eski makineler için daha iyi olduğunu düşünüyorum. Gerçekten baya iptal edilen şey var. :-D

• Beğen
Tepkiler: XXXturi01, 0sıfırcı ve Notxr
Notxr

Notxr

Üye
Evet TRT'nin de varmış uygulaması ama kayıp medya. Keşke bizim yerli şirketler. sadece Ovi'ye yükleme yapmasalardı. kendi sitelerinede koymadıklarından yok olmaya daha müsait oluyorlar. (Bu bölgesel uygulamalarda daha da geçerli).

Tarayıcı olarak artık önerebileceğim bir şey kalmadı. TLS yaması artık zorunlu gibi oldu. Ama Symbian'nın ömrü boyunca en yüzü tutulur tarayıcısı Opera idi. Aslında Firefox'ta geliştirme aşamasındaydı Symbian için ama iptal edilmiş. Olsa bile Opera'nın bu tarz eski makineler için daha iyi olduğunu düşünüyorum. Gerçekten baya iptal edilen şey var. :-D
TLS 1.2 yaması kurcam ha ona göre

SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
TLS 1.2 yaması kurcam ha ona göre
Kendim hiç denemedim. Ama telegramda deneyenleri gördüm. Çok büyük bir fark beklemeyin derim. Maalesef Günümüz için Symbian'da Webde dolaşma artık imkansız gibi.

• Beğen

Üst Alt