Silinen Üye 2625978
Kapalı Hesap
Symbian belle sürümü iyiyd3d Java oyunlari hep kasiyordu
i tabi son modeller n8 808 purewiev c6 da 3d oyunlar kasmadan oynanabiliyor
Symbian belle sürümü iyiyd3d Java oyunlari hep kasiyordu
Ne kurmayı düşünüyorsunuzNokialar donanım konusunda iyi değiller bencede. 3d Java oyunlari hep kasiyordu.
Mesaj birleştirildi:
Bende Samsung trend plus a custom rom kurmayı düşünüyorum beklediğim performansı alirmiyim?
Bu gti9001 de harici ses çipi olduğu bu nedenle şahane bir kulaklık performansı olduğu söylüyorlardı doğru muTam 1 sene kullandım N70'i android den daha hızlı gelişti elimde mesela şu an gt-i9001 var yani ilk jenerasyon Galaxy S in plus modeli inanın N70 ondan daha kullanışlı en azından kıytırık da olsa bir destek var symbian a şimdi. Android de custom fw var sözü tamamen kolpa geçen Android 6 kurdum play store açılmadı, doğru düzgün apk kuramadım, internet deneyimini zaten saymıyorum ne anladım bu işten? N70 ile WhatsApp hariç tüm işlerimi halledip kendime zaman bile ayirabiliyordum başka bir cihaza ya da bilgisayara çok nadir dır elime aldığım ya opera mini bir dosyayı falan indirmede sorun yaşayacak ki açayım pc yi atayım dosyayı. Ama beklenti de önemli ben o telefondan at ile deve istemedim ki? Millet şimdi herşey yapmak istiyor bu telefonlarla birsey olunca da olmadı bu diyor sorayım size: 15 sene önceki siz ile şimdiki siz aynı mı?
Symbian anna-belle pekiSymbian kullanan s60 telefon almalı s40la uğraşmayın alemi yok. Uygulamalar s60icin hep.
Nokia isteseydi, bugün iPhone tarzında devam ederdi. Bunu da android ile denedi tutmadı. Şuan devir android ve donanım devri. Nokia kendisini yazılımda geliştirmek yerine, zırhlı iş telefonları üretmeyi deneyebilirdi.Donanıma hep oynadı. Yazılım aynı kaldı
O çağlarda ben 1110 ile 1600 arasında kaldığım için görünen o ki pek objektif olmamışım ancak 6680 kullanıcıya free olarak o kadar veriyor diye duymuştum.Bu gti9001 de harici ses çipi olduğu bu nedenle şahane bir kulaklık performansı olduğu söylüyorlardı doğru mu
Nokia donanım olarakta berbattı. 2006 yılında Sony Ericsson p990 cihazına 64 MB ram ,p1i cihazına 128 MB ram koyarken ,Nokia 6680 ,8 MB ram ile geliyordu. 2 MB ram free bırakıp Asphalt 2 oynayabilmek için servisleri kapatıyordum
Şu anda nokia telefona para vermek ve kullanmak zaman kaybıdır. İkinci bir telefon olarak kullanmak dışında hiçbir işe yaramıyor. Bende yıllarca eski nokia telefonlar kullandım ve inan bana bir iki ay sonra kenara attım yüzüne bile bakmadım. En son n8 vardı o da bozulunca bir daha da bu işlere girmedim. Şu anda eski nokia telefon alsam önce hacklemek gerekiyor ki o da hem uzun iş hem uğraşmaya bile değmeyecek. Ayrıca symbian için oyun ve program bulmakta çok zor. Çoğu eski oyunu ben bulamadım mesela. İçine birsey yukleyemedikten sonra ben ne yapayım o telefonu.O çağlarda ben 1110 ile 1600 arasında kaldığım için görünen o ki pek objektif olmamışım ancak 6680 kullanıcıya free olarak o kadar veriyor diye duymuştum.
Galaxy S+ konusuna gelecek olursak sizin için birkaç test yaptım söyle naçizane yazayım.
Elime 3 telefon aldım
1. Nokia N70
2. Galaxy Splus
3. Galaxy J7 2016
Tüm testleri Orijinal Apple 3.5mm kablolu kulaklığı ile yaptığımı belirtmek isterim.
Bass ve tiz konusunda iyi bir şarkı seçtim kısaca deneyimlerim söyle
Nokia N70
N70 de kendi dahili müzik çaylarını kullandım seslerin tınısı gerçekten çok güzel bass ve tiz dengesi mükemmel ayarlanmış ancak bunda Nokia AD-49 adaptörünün katkısı büyük bu adaptör genel olarak pop-port dan 3.5mm çeviriyor gibi gözükse de ses kalitesine ciddi bir etkisi oluyor. Tizler hoş basslar kulağa tok geliyor. Boyuttan korkmayıp yüksek kalitede parçalar dinlerseniz kendinizden gecmemeniz içten bile değil. (Dikkat burda N91 gibi Ericsson Walkman serisi gibi ses üzerine kurulu cihazlar meclis dışarı tutulmuştur)
Galaxy S+
Telefonda custom rom yüklü olduğu için Android 2.2 éclair den kazınmış stock android müzik calarini kullandım. Custom rom da ön yüklü gelen Cyanogen Apollo da güzel ancak eq ayarı yapılınca ses seviyesi azalıyor ve tinilar sönüyor. Genel olarak yazmak gerekirse:
N70 den daha fazla detay duyabiliyorsunuz bu doğru ancak N70 kadar temiz değil eğer bass kısımda vokal varsa vokal sönük kalıyor ve birazcık boğuk geliyor. Basslar ortalama-ortalama üstü ancak bunlarda N70 gibi dım dım vurmuyor daha çok tıp tıp gibi ama güzeller. Tizler kesinlikle iyi N70 de biraz sönük kalıyorlar ancak burada açığa çıkıyor ve hoş bir deneyim sunuyor.
Apollo ile deneyim.
Audio Fx kapalı iken pek fark yok. Ancak açılırsa otomatik kulaklık moduna geçiyor ama teneke sesi gibi olduğu için sesler klasik moda aldım hem daha temiz oldu sesler. Son seste bass çok sert vurduğu için baş agritabiliyor ama tok basslar elde ediyorsunuz. Yankı ön ayarı ise yaramıyor yarıyorsa da farkedilir bir etkisi bana göre yok. Kısaca stock Android müzik çalar daha iyi
Galaxy J7 2016
Önceki telefonda da kullandığım Android 2.2 müzik çaları ile denedim. Basslar güzel tizler N70 ile kafa kafaya kötü değil ama çok da iyi değil ancak bazen çok güzel oluyor sanırım belirli bir seviyeden sonra oluyor bu. (Müzik çalar kaynaklı olabilir Poweramp de bu yamugunu göremedim) Bass konusunda iyi dım dım vuruyor. Bogukluk sorunu yok. Ses ham olduğu için sanki vokalle ufak bir hışırtı geliyor ama çok dikkatli dinlemesi lazım kişinin. Poweramp de performans mükemmel. Hepsinden güzel tizler basslar vokalle hepsi yerinde tüm tinilari duyuyorsunuz. Ses seviyesini düşük tutmak fark edilir bir kalite artışı sağlıyor kaydiricida 110 seviyesini geçince ses az da olsa bozuluyor. N70 de ise sesi koklemeden pek bir keyif alamadım. Sesi azaltma işi S plus da da ise yarıyor.
Hoparlörlerde splus çöp, çok kötü tek kelime ile felaket. J7 eh işte. N70 ise muazzam onların yanında hatta kalitesi kulaklığa yakın sayılır.
Mesaj birleştirildi:
Ancak bunlar bana göre olan şeyler kişiden kişiye değişebilir
Mesaj birleştirildi:
Şu bırakın symbian'ı a dostlar düşüncesine sahip hocalara tek küçük bir alıntı ile cevap vermek istiyorum:
"Geçmişi yeğleyen NeoKlasik Teknoloji büyük bir özlemdir. NeoKlasik Teknoloji'de sahip olanlar ait olanları yönetir. NeoKlasik Teknoloji, teknolojinin insanlığı gerçeklikten, özünden ve öz değerlerinden saptıracak şekilde değil, varlığın gerçekliğine, kendi özüne ve insanlığın değerlerine daha çok yöneltecek şekilde geliştirilmesini ve kullanılmasını savunur.
NeoKlasik Teknoloji'nin asıl amacı da zaten isminden bellidir: Klasik Teknoloji. Tecrübeli, belli bir kabul düzeyine ulaşmış, sağlam ve kültleşmiş bu Klasik Teknoloji'yi unutmamak, onu kullanıp yaşatmak gerekmektedir. Çünkü günümüzün teknolojisi artık yozlaşmıştır. Bu laçka, ciddiyetsiz, negatif ve insanlığın tözüne aykırı "son kullanıcı teknolojisi" mecbur kalınmadıkça kullanılmamalıdır. Bu hedef, işletim sisteminden bilgisayarına, cep telefonundan televizyonuna ve internet sitesine kadar teknolojinin her alanında klasik olmayı gerektirir.
NeoKlasik Teknoloji, nostalji, nostaljicilik ve antikacılık ile asla karıştırılmamalı ve birebir aynı tutulmamalıdır. Nostalji, gelecekteki değişime karşı duyulan korku sonucu geçmişe sığınma duygusu olup, geçmişe duyulan hareketsiz ve eylemsiz basit bir özlemdir. NeoKlasik Teknoloji ise geçmişte olan ama günümüzde olmayan, şu anda da olması gereken ve doğru-düzgün olan bir duruma özlem duyup, o durumu tekrar yakalayabilmek için imkanlar el verdikçe mücadele edip çalışmaktır. NeoKlasik Teknoloji, gelecekteki değişime ve yeniliğe karşı korku duymaz, aksine o dönemlerin ruhunu ve karakterli tasarım dilini yansıtan veya yepyeni, çok özgün bir durum olduğu sürece değişim, gelişim ve yenilik yanlısıdır. Fakat bu değişim ve yenilikler kalitesiz, ruhsuz ve bayağı ise ya da insanları sömürmek, sağlıklarına zarar verip öldürmek, onların psikolojilerini bozmak yahut onları kısıtlamak için ortaya çıkarılır ve kullanılırsa, NeoKlasik Teknoloji bu değişim ve yeniliklerin karşısında duracaktır. NeoKlasik Teknoloji'nin amaçlarından biri de o dönemlerin ruhunu - karakterli tasarım dilini günümüze uyarlayarak tekrar hakim kılmak ve yeni teknolojiye bu bakış açısıyla katkı yapılmasını teşvik etmektir.
NeoKlasik Teknoloji'nin en temelinde var olan en büyük duygu ise geçmişin ve geçmişteki şeylerin -özellikle teknolojinin- şimdiki zamanda bize büyülü saf ve duru gelmesidir. Veyahut başka bir şekilde açıklamak gerekirse, belli bir yaş üstündeki insanların saf mutluluk zamanlarını yaşadıkları dönemlerde kullandıkları bu teknolojinin, onlarda bu pozitif duygularla pekişmesi üzerine daha sonra bu duygularını yitirdikleri zaman onlara tabiri caizse bu "nostaljik" eşyalarla tekrar ulaşmalarıdır. İşte amaç bu büyülü saflık, duruluk ve mutlulukla kendinden geçişe, vecd haline, pozitifliğe yeniden ulaşmaktır"
Çok teşekkürler. Hali hazırda Symbian sx1 ikinci hattımla kullanıyorum muazzam kulaklık sesi vardı Siemens telefonların. Şuan bile yanına yaklaşan çok az telefon vardır. Amacım sx1 gibi kulaklık sesi efsane olan cihazlar bakmakO çağlarda ben 1110 ile 1600 arasında kaldığım için görünen o ki pek objektif olmamışım ancak 6680 kullanıcıya free olarak o kadar veriyor diye duymuştum.
Galaxy S+ konusuna gelecek olursak sizin için birkaç test yaptım söyle naçizane yazayım.
Elime 3 telefon aldım
1. Nokia N70
2. Galaxy Splus
3. Galaxy J7 2016
Tüm testleri Orijinal Apple 3.5mm kablolu kulaklığı ile yaptığımı belirtmek isterim.
Bass ve tiz konusunda iyi bir şarkı seçtim kısaca deneyimlerim söyle
Nokia N70
N70 de kendi dahili müzik çaylarını kullandım seslerin tınısı gerçekten çok güzel bass ve tiz dengesi mükemmel ayarlanmış ancak bunda Nokia AD-49 adaptörünün katkısı büyük bu adaptör genel olarak pop-port dan 3.5mm çeviriyor gibi gözükse de ses kalitesine ciddi bir etkisi oluyor. Tizler hoş basslar kulağa tok geliyor. Boyuttan korkmayıp yüksek kalitede parçalar dinlerseniz kendinizden gecmemeniz içten bile değil. (Dikkat burda N91 gibi Ericsson Walkman serisi gibi ses üzerine kurulu cihazlar meclis dışarı tutulmuştur)
Galaxy S+
Telefonda custom rom yüklü olduğu için Android 2.2 éclair den kazınmış stock android müzik calarini kullandım. Custom rom da ön yüklü gelen Cyanogen Apollo da güzel ancak eq ayarı yapılınca ses seviyesi azalıyor ve tinilar sönüyor. Genel olarak yazmak gerekirse:
N70 den daha fazla detay duyabiliyorsunuz bu doğru ancak N70 kadar temiz değil eğer bass kısımda vokal varsa vokal sönük kalıyor ve birazcık boğuk geliyor. Basslar ortalama-ortalama üstü ancak bunlarda N70 gibi dım dım vurmuyor daha çok tıp tıp gibi ama güzeller. Tizler kesinlikle iyi N70 de biraz sönük kalıyorlar ancak burada açığa çıkıyor ve hoş bir deneyim sunuyor.
Apollo ile deneyim.
Audio Fx kapalı iken pek fark yok. Ancak açılırsa otomatik kulaklık moduna geçiyor ama teneke sesi gibi olduğu için sesler klasik moda aldım hem daha temiz oldu sesler. Son seste bass çok sert vurduğu için baş agritabiliyor ama tok basslar elde ediyorsunuz. Yankı ön ayarı ise yaramıyor yarıyorsa da farkedilir bir etkisi bana göre yok. Kısaca stock Android müzik çalar daha iyi
Galaxy J7 2016
Önceki telefonda da kullandığım Android 2.2 müzik çaları ile denedim. Basslar güzel tizler N70 ile kafa kafaya kötü değil ama çok da iyi değil ancak bazen çok güzel oluyor sanırım belirli bir seviyeden sonra oluyor bu. (Müzik çalar kaynaklı olabilir Poweramp de bu yamugunu göremedim) Bass konusunda iyi dım dım vuruyor. Bogukluk sorunu yok. Ses ham olduğu için sanki vokalle ufak bir hışırtı geliyor ama çok dikkatli dinlemesi lazım kişinin. Poweramp de performans mükemmel. Hepsinden güzel tizler basslar vokalle hepsi yerinde tüm tinilari duyuyorsunuz. Ses seviyesini düşük tutmak fark edilir bir kalite artışı sağlıyor kaydiricida 110 seviyesini geçince ses az da olsa bozuluyor. N70 de ise sesi koklemeden pek bir keyif alamadım. Sesi azaltma işi S plus da da ise yarıyor.
Hoparlörlerde splus çöp, çok kötü tek kelime ile felaket. J7 eh işte. N70 ise muazzam onların yanında hatta kalitesi kulaklığa yakın sayılır.
Mesaj birleştirildi:
Ancak bunlar bana göre olan şeyler kişiden kişiye değişebilir
Mesaj birleştirildi:
Şu bırakın symbian'ı a dostlar düşüncesine sahip hocalara tek küçük bir alıntı ile cevap vermek istiyorum:
"Geçmişi yeğleyen NeoKlasik Teknoloji büyük bir özlemdir. NeoKlasik Teknoloji'de sahip olanlar ait olanları yönetir. NeoKlasik Teknoloji, teknolojinin insanlığı gerçeklikten, özünden ve öz değerlerinden saptıracak şekilde değil, varlığın gerçekliğine, kendi özüne ve insanlığın değerlerine daha çok yöneltecek şekilde geliştirilmesini ve kullanılmasını savunur.
NeoKlasik Teknoloji'nin asıl amacı da zaten isminden bellidir: Klasik Teknoloji. Tecrübeli, belli bir kabul düzeyine ulaşmış, sağlam ve kültleşmiş bu Klasik Teknoloji'yi unutmamak, onu kullanıp yaşatmak gerekmektedir. Çünkü günümüzün teknolojisi artık yozlaşmıştır. Bu laçka, ciddiyetsiz, negatif ve insanlığın tözüne aykırı "son kullanıcı teknolojisi" mecbur kalınmadıkça kullanılmamalıdır. Bu hedef, işletim sisteminden bilgisayarına, cep telefonundan televizyonuna ve internet sitesine kadar teknolojinin her alanında klasik olmayı gerektirir.
NeoKlasik Teknoloji, nostalji, nostaljicilik ve antikacılık ile asla karıştırılmamalı ve birebir aynı tutulmamalıdır. Nostalji, gelecekteki değişime karşı duyulan korku sonucu geçmişe sığınma duygusu olup, geçmişe duyulan hareketsiz ve eylemsiz basit bir özlemdir. NeoKlasik Teknoloji ise geçmişte olan ama günümüzde olmayan, şu anda da olması gereken ve doğru-düzgün olan bir duruma özlem duyup, o durumu tekrar yakalayabilmek için imkanlar el verdikçe mücadele edip çalışmaktır. NeoKlasik Teknoloji, gelecekteki değişime ve yeniliğe karşı korku duymaz, aksine o dönemlerin ruhunu ve karakterli tasarım dilini yansıtan veya yepyeni, çok özgün bir durum olduğu sürece değişim, gelişim ve yenilik yanlısıdır. Fakat bu değişim ve yenilikler kalitesiz, ruhsuz ve bayağı ise ya da insanları sömürmek, sağlıklarına zarar verip öldürmek, onların psikolojilerini bozmak yahut onları kısıtlamak için ortaya çıkarılır ve kullanılırsa, NeoKlasik Teknoloji bu değişim ve yeniliklerin karşısında duracaktır. NeoKlasik Teknoloji'nin amaçlarından biri de o dönemlerin ruhunu - karakterli tasarım dilini günümüze uyarlayarak tekrar hakim kılmak ve yeni teknolojiye bu bakış açısıyla katkı yapılmasını teşvik etmektir.
NeoKlasik Teknoloji'nin en temelinde var olan en büyük duygu ise geçmişin ve geçmişteki şeylerin -özellikle teknolojinin- şimdiki zamanda bize büyülü saf ve duru gelmesidir. Veyahut başka bir şekilde açıklamak gerekirse, belli bir yaş üstündeki insanların saf mutluluk zamanlarını yaşadıkları dönemlerde kullandıkları bu teknolojinin, onlarda bu pozitif duygularla pekişmesi üzerine daha sonra bu duygularını yitirdikleri zaman onlara tabiri caizse bu "nostaljik" eşyalarla tekrar ulaşmalarıdır. İşte amaç bu büyülü saflık, duruluk ve mutlulukla kendinden geçişe, vecd haline, pozitifliğe yeniden ulaşmaktır"
Ses tamamen kişiden kişiye göre değişen bir etmendir tabi bu deneyim kullanılan ekipmana da bağlıdır. Eğer ses kalitesi kaygıniz varsa beats audio destekli HTC modellerine bakın derim kendileri bu konuda muazzamdilarÇok teşekkürler. Hali hazırda Symbian sx1 ikinci hattımla kullanıyorum muazzam kulaklık sesi vardı Siemens telefonların. Şuan bile yanına yaklaşan çok az telefon vardır. Amacım sx1 gibi kulaklık sesi efsane olan cihazlar bakmak
iPhone 3gs mükemmel diyorlar. N91 efsanesini biliyorum ama temiz bulmak zor olanı da acayip fiyatlarla.
Birde Samsung f420 mı ne öyle bir cihaz varmış n91 ile kafa kafaya diyorlar.
Bu tip kulaklık sesinde efsane olmuş cihazlar arıyorum
Nokia ve Symbiancılar durum temsiliNokia'nın kaymağını en son Temiz halde aldığım 3 adet Nokia 6 ile yedim .
2.el aldığım 3 telefondan birini 6 sene 3 sene kullandım diğerini ise 7 senelik olmasına rağmen halen kullanıyoruz.
1800 liraya 3 android telefon .

Evet bitti. Kamera ve fm verici olmasa 808 pureview'ı niye kullanayım ? Kamera kalitesi çok iyi arada günün fotoğrafında paylaşıyorum .Nokia ve Symbiancılar durum temsili
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
Bitti, bitti![]()
Biteksen değilsinölümüne symbian ve Nokiacıyım
Yeniler olarak bir tane Kanuni Sultan Süleyman bir tane Fatih Sultan Mehmet çıkartin görelimÖlenle ölünmez gençlerSymbianı gönlümüzde yaşatmaya devam edeceğiz, ancak vakit geldi.
Eski her zaman yeniye yenilir, teknolojinin kaderi bu.
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız