Tavsiye En İyi Akıllı Telefonlar

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
En İyi Akıllı Telefonlar
Başlığı okuduktan sonra kime göre neye göre en iyi akıllı telefon ? Dediğinizi duyar gibiyim. Bu yazımda sizlere şuanda piyasada bulunan üst seviye donanım özelliklerine sahip kısaca amiral gemisi dediğimiz telefonlardan bazılarını göstereceğim. Eminim birçoğunuz aşağıda paylaşacağım akıllı telefonları biliyordur veya kullanmıştır. Ben yinede sizlere en iyi akıllı telefonlar adı altında şuanda güncel üst seviye cihazlardan bazılarını göstereceğim.

Xiaomi Mi Mix 3
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Listeye son yıllarda piyasada fırtınalar estiren ve adından sıkça söz ettiren Çin merkezli akıllı telefon üreticisi Xiaomi'nin en güçlü amiral gemisi modellerinden biri olan Mi Mix 3 ile başlamak istedim. Neredeyse 0 çerçeve ile beraber gelen cihaz kızaklı tasarımı sayesinde ön ve arka kameraları arka planda tutarak ekran kasa oranı oldukça yüksek bir tasarım sunuyor. Snapdragon 845 işlemci, 6.4 inç AMOLED ekran, 3200 mAh kapasiteli pil, 12 MP + 12 MP çözünürlüğünde çift arka kameranın yanı sıra 24 MP + 2 MP çözünürlüğünde çift ön kamerası ile adeta rakiplerinin korkulu rüyası oldu diyebilirim. Ülkemizde de satışta olan Mi Mix 3 gerek tasarımı gerekse donanım özellikleri ile en iyi akıllı telefonlar listesinde yerini aldı.

HTC U12+
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Tayvan merkezli ilk Android işletim sistemini kullanan efsane şirketlerden HTC son yıllarda zor günler geçirse de halen piyasanın en prestijli cihazlarını üretmeye devam ediyor. Özellikle ses tarafında rakiplerine büyük fark atan HTC U12+ diğer birçok amiral gemisinde olduğu gibi şuanda piyasanın en güçlü işlemcilerinden biri olan Snapdragon 845 ile birlikte geliyor. Ön tarafta 6 inç Super LCD6 ekranın yanı sıra, 12 MP + 16 MP çözünürlüğünde çift arka kamera, 8 MP + 8 MP çözünürlüğünde çift ön kamera, 32-bit/384kHz ses desteğine sahip stereo hoparlör ve 3500 mAh kapasiteli pili ile yüksek fiyatına karşılık müşterilere en üst donanım özelliklerini sunuyor. Ülkemize yaklaşık 5000 Türk Lirası civarında bir fiyat ile giriş yapan cihaz şuan için stoklarda bulunmuyor.

LG G7 ThinQ
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Güney Koreli teknoloji devlerinden biri olan LG uzun yıllardır akıllı telefon pazarında kendisine yer edinmeyi başarıyor. Piyasada bulunan en güçlü cihazlarından biri olan LG G7 ThinQ çentikli ekran tasarımına sahip amiral gemisi olarak dikkat çekiyor. Snapdragon 845 işlemci, 6.1 inç 2K+ çözünürlüğünde ekran, 16 MP + 16 MP çözünürlüğünde çift arka kamera, 8 MP çözünürlüğünde ön kamera ve 3000 mAh kapasiteli pili ile diğer birçok amiral cihaz gibi üst düzey özellikler sunuyor. Şahsen incelemesini yaptığım cihaz kağıt üstünde gayet iyi özellikler sunsa da daha önceki cihazlarda yaşanan kronik sorunlar sebebiyle müşterilerin pek yanaşmadığı bir model oldu. BURAYA tıklayarak LG G7 ThinQ incelemesine ulaşabilirsiniz.

Huawei Mate 20 Pro
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Çinli en büyük akıllı telefon üreticisi olan ve dünyada liderliğe doğru emin adımlarla ilerleyen Huawei geçtiğimiz aylarda Kirin 980 işlemcisi ile beraber Huawei Mate 20 serisinin duyurusunu gerçekleştirmişti. Serinin en güçlü cihazlarından biri olan Mate 20 Pro sahip olduğu 2K+ çözünürlüğünde ki AMOLED ekranın yanı sıra 6 / 8 GB RAM belleği, stereo hoparlörleri, 4000 mAh süper hızlı şarj destekli pili ve en önemlisi de 40 MP + 20 MP + 8 MP çözünürlüğünde ki üçlü arka kamera sistemi ile akıllı telefon pazarında kamera konusunda büyük bir devrim yarattı. Neredeyse kağıt üstünde sınırları zorlayan donanım özellikleri sunan cihaz piyasaya ilk çıktığında yeşil ekran sorunu ile bazı kullanıcıların canını sıkmıştı. Mate 20 Pro fiyatı ile ulaşılması zor bir cihaz diyebilirim. Ülkemizde 7000 Türk Lirası civarında bir fiyat etiketi ile satılıyor.

Meizu 16th
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Neden Çinli şirketlerin cihazları listede daha çok yer alıyor diyenler olacaktır. Çinliler yakın zamanda akıllı telefon pazarının tek lideri olursa pek şaşırmamak gerekiyor. Listenin bir diğer Çinli şirketinin amiral gemisi olan Meizu 16th üst düzey özellikleri oldukça uygun bir fiyata sunduğu için kısa sürede popüler hale geldi. Ülkemizde de resmi olarak Meizu garantisi ile satılan cihaz Snapdragon 845 işlemci, AMOLED ekran, ekran içi parmak izi okuyucusu, 3010 mAh kapasiteli pili, 12 MP + 20 MP çözünürlüğünde çift arka kamerası, 20 MP çözünürlüğünde ön kamerası ve harika tasarımı ile 3000 Türk Lirası civarındaki fiyatı ile bu listedeki en ucuz amiral gemisi modellerinden bir tanesi olarak dikkat çekiyor.

Apple iPhone XS Max
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Teknolojinin zirvesinde yer alan firmalardan bir tanesi olan Apple bildiğiniz üzere kendi geliştirdiği işletim sistemi, kendi geliştirdiği işlemci ve kendi geliştirdiği akıllı telefonları ile adeta ayrı bir dünya yaratarak müşterilerine ayrıcalıklar sunmaya çalışıyor. Firmanın en yeni amiral gemisi olan iPhone XS Max sunduğu özellikleriyle göz kamaştırıyor. 6.5 inç Super AMOLED ekran, stereo hoparlör, 12 MP + 12 MP çözünürlüğünde çift arka kamera, 7 MP çözünürlüğünde ön kamera, 3174 mAh kapasiteli pil ve Apple A12 Bionic işlemcisiyle bir kullanıcını isteyebileceği bütün donanım özelliklerini bir arada sunuyor. Ülkemizde şuanda 10000 Türk Lirası civarında bir fiyat ile satılan bu cihaza ulaşmak ise bir hayli zor gibi görünüyor. Bu fiyata ülkemizde ikinci el birçok araba satıldığını da unutmamak gerekiyor :)

Asus Zenfone 5Z
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Bir diğer Tayvan merkezli teknoloji şirketi olan ve bilgisayarların yanı sıra bilgisayar donanım parçaları ile bilinen Asus ayrıca akıllı telefon modelleriyle de kullanıcıların karşısına çıkıyor. Şirketin en güncel ve en iyi donanıma sahip amiral gemisi olan Asus Zenfone 5Z modeli şuanda ülkemizde fiyatı düşen modeller arasında yer alıyor. Arka tarafta 12 MP + 8 MP çözünürlüğünde çift kamera sunan cihaz ön tarafta 8 MP çözünürlüğünde kamera ve 6.2 inç boyutunda IPS LCD ekran ile birlikte geliyor. Snapdragon 845 işlemcinin yanı sıra 3300 mAh kapasiteli pili ile uygun fiyata üst düzey özellikler sunan Zenfone 5Z şuanda ülkemizde 3000 Türk Lirası civarında satılan uygun fiyatlı amiral gemisi modelleri arasında yer alıyor.

Oppo Find X
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Listenin dikkat çeken bir diğer modeli olan Oppo Find X, Çin'in en büyük akıllı telefon üreticilerinden Oppo'nun en yeni amiral gemisi olarak dikkat çekiyor. Kızaklı tasarımı ve oldukça yüksek ekran kasa oranına sahip olan cihaz kullanıcıları ilk olarak tasarımıyla büyülemeyi başarıyor. Snapdragon 845 işlemci, 8 GB RAM, 128 / 256 GB dahili depolama alanı, 16 MP + 20 MP çözünürlüğünde çift arka kamera, 25 MP çözünürlüğünde ön kamera, 3730 mAh kapasiteli pil ve özelleştirilmiş ColorOS arayüzü ile her anlamda kullanıcısına üst düzey bir hissiyat yaşatıyor. Şuan için Oppo markası resmi olarak ülkemize giriş yaptı. Oppo Find X modelinin de yakın zamanda resmi olarak satışa sunulması bekleniyor.

Sony Xperia XZ3
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Tıpkı HTC'de olduğu gibi az satışlar sebebiyle mobil tarafta zor günler yaşayan Japon teknoloji devi Sony geçtiğimiz yılın amiral gemisi modeli XZ2 modelini ülkemizde satışa sunmamıştı. Yeni duyurulan Snapdragon 845 işlemcili amiral gemisi Xperia XZ3 ile rakiplerinin karşısına çıkan şirket tasarım konusunda halen rakiplerine kıyasla kalın çerçeveler kullandığı için yoğun bir şekilde eleştiri almaya devam ediyor. Ön tarafta 2k+ çözünürlüğünde 6 inç OLED ekran paneline ve 13 MP çözünürlüğünde ön kameraya sahip olan cihazın arka tarafında 19 MP çözünürlüğünde tek arka kamera bulunuyor. Stereo hoparlör, 4 / 6 GB RAM, 64 GB dahili depolama alanı ve 3300 mAh kapasiteli pili ile kağıt üstünde üst düzey özellikler sunan cihaz fiyatıyla rekabetçi olamadığı için ve tasarım konusunda eksiklikler barındırdığı için pek tercih edilen bir model değil.

Samsung Galaxy S9 Plus
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung bildiğiniz üzere şuan dünya genelinde en çok akıllı telefon satan firmalardan bir tanesi olarak dikkat çekiyor. Şu günlerde Galaxy S10 serisinin tanıtılması beklenirken firmanın en güncel amiral gemisi olan Galaxy S9 Plus halen üst düzey özellikleri ile alınabilir bir cihaz olarak karşımıza çıkıyor. Ön tarafta 2K AMOLED ekran ve 8 MP çözünürlüğünde ön kameraya sahip olan cihaz arka tarafta 12 MP + 12 MP çözünürlüğünde harika işler çıkaran F / 1.5 değişken diyafram aralığı sunan bir kamera ile birlikte geliyor. Exynos 9810 veya Snapdragon 845 işlemci seçeneklerine sahip olan cihaz ayrıca 3500 mAh kapasiteli pili ve stereo hoparlörleri ile her konuda kullanıcısını memnun edecektir.
 

Ekli dosyalar

  • Beğen
Tepkiler: rear2011


rear2011

rear2011

Üye
Teşekkürler.
1.liği alan modelleri de eklermisiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Teşekkürler.
1.liği alan modelleri de eklermisiniz.
Bu noktada herkesin gönlünde yatan en iyi cihaz farklı olacaktır. Bakilan kriterlere göre en iyi cihaz belirlenebilir.
Benim açımdan Meizu 16th gerek donanım gerekse fiyat tarafında en iyisi gibi görünüyor
 
  • Beğen
Tepkiler: rear2011
rear2011

rear2011

Üye
Bu noktada herkesin gönlünde yatan en iyi cihaz farklı olacaktır. Bakilan kriterlere göre en iyi cihaz belirlenebilir.
Benim açımdan Meizu 16th gerek donanım gerekse fiyat tarafında en iyisi gibi görünüyor
Teşekkür ederiz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra

Silinen Üye 2553318

Kapalı Hesap
Meizu 16th :hmmm
 
gonyalı

gonyalı

Üye
Nokıa 9 Pureview
 
cyborg78

cyborg78

Üye
nokıa 9 pureview:hmmm
yenimi çıktı :)
808'deki gibi iyi bi kamerası varsa 60 mp (57 MP effective) yada 100 mp (97 MP effective) ile gelirse alınır:)
 
gonyalı

gonyalı

Üye
nokıa 9 pureview:hmmm
yenimi çıktı :)
808'deki gibi iyi bi kamerası varsa 60 mp (57 MP effective) yada 100 mp (97 MP effective) ile gelirse alınır:)
2019 da çıktı ama ülkemizde satışı yok fakat sahinden.com da var yurtdışından almış heralde 3950 ₺ satıyor. 6 tane arka kamerası varmış
 
  • Beğen
Tepkiler: cyborg78
cyborg78

cyborg78

Üye

Nokia 9 PureView​

  • Arka kamera: 3x 12MP f/1.8 Monokrom + 2x 12MP f/1.8 RGB + 3D ToF kamera; 4K@30fps ve 4K HDR video kaydı
  • Ön kamera: 20 mp
sınırlı sayıda üretilmiş :)
Zeiss yazıyor arkasında ama 808'deki gibi kamera koyamaz yeni modele çıkıntısı çok olur, o yüzden o kamera gibi kayıpsız yakınlaştırma yapan kamera yok şuan telefonlarda , ayponda'da yoktur 12 mp çunku :)
 
  • Beğen
Tepkiler: gonyalı
gonyalı

gonyalı

Üye

Nokia 9 PureView​

  • Arka kamera: 3x 12MP f/1.8 Monokrom + 2x 12MP f/1.8 RGB + 3D ToF kamera; 4K@30fps ve 4K HDR video kaydı
  • Ön kamera: 20 mp
sınırlı sayıda üretilmiş :)
Zeiss yazıyor arkasında ama 808'deki gibi kamera koyamaz yeni modele çıkıntısı çok olur, o yüzden o kamera gibi kayıpsız yakınlaştırma yapan kamera yok şuan telefonlarda , ayponda'da yoktur 12 mp çunku :)
İşte bu yüzden kimse 808 i satmıyor fotoğraf makinesi gibi telefon
Hatta daha iyisi
hem arıyo hem çekiyo
Zamanında alamadım şimdi de yok :(
 
  • Beğen
Tepkiler: cyborg78
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
sat dıskavri al
 

Silinen Üye 2553318

Kapalı Hesap

Nokia 9 PureView alınır mı?​

 


Üst Alt