Haber Nokia 7 teknik özellikler ile detayları inceleme yazısı

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Nokia 7 teknik özellikler ile detayları inceleme yazısı
Nokia tarafından geliştirilen ve kısa süre öncesinde satışa sunulan 7 isimli cep telefonunun, teknik detaylarını bu yazımızda enine boyuna sizler için inceledik.


Akıllı telefon sektörüne HMD Global tarafından satın alındıktan sonra iddialı bir giriş yapan Nokia firması, karşımıza orga segment ile üst segment kullanıcıları için hazırladığı 7 isimli modelle birlikte çıkmıştı. Nokia 7 isimli model uygun fiyat etiketi ve sade ama şık tasarımıyla dikkatleri üzerine çekerken, satışlarına çok kısa bir süre öncesinde başladı.



İlk etapta satışları Çin'de gerçekleştirilen cihazın kısa bir süre içerisinde ülkemizde Vodafone aracılığıyla satışa sunulacağı düşünülüyor. Öte bir yandan Nokia 7 isimli mobil cihaz satışa sunulmadan önce Çin pazarında 100 binin üzerinde ön sipariş rakamına ulaşarak, pazar için ne kadar iddialı bir seçenek olacağını gözler önüne sermişti.

Nokia 7 kutu içeriği
Nokia 7'nin diğer akıllı cep telefonu modellerine nazaran çok daha kalın ve ağır bir kutu ile birlikte geldiğini söyleyebiliriz. Aslında eski Nokia telefon modellerinde de kutular minicik cep telefonlarına göre çok daha gösterişli ve kaba bir yapı ile birlikte geliyordu. Bu pek önemli bir detay olarak sayılmasa da, çevrecileri kağıt tüketiminin çok olması nedeniyle üzmeyi başaracaktır.

Kutuyu kaydırıp içerisindeki yerleşkeyi çektiğimizde, sağ tarafta karşımıza Nokia 7 isimli model jelatinle kaplı şekilde çıkıyor. Bu telefonu sağ taraftaki alandan kaldırdığımız da ise altında SIM kartı yuvasını açmak için iPhone'larda kullandığımız iğnenin aynısı, şeffaf bir kılıf ve kullanım kılavuzu ile garanti belgesi çıkıyor.

Sol tarafta ayrı bir kutu gelirken bu kutunun içerisinde ise USB kablosu ile şarj adaptörü yer alıyor.



Nokia 7 ekran incelemesi
5.2 inç genişliğindeki IPS LCD kapasitif dokunmatik ekran üzerinde şekillenen cihaz, çoklu dokunmatik özelliğine sahip. HMD Global hazırlanan bu telefonda çerçevesiz ekran tercih edilmese de, yüzde 73.8 ekran gövde oranı sayesinde pekte kaba bir ekran çerçevesinin olmadığını söyleyebiliriz.


Ekran dışarıdan gelen darbelere dayanıklılık sergilemek adına Corning Gorilla Glass 3 teknolojisini içerirken, oluşabilecek derin çizikler ve hafif düşmelerde camın kırılmasını engelliyor. Nokia 7'nin ekranı 1080 x 1920 piksel çözünürlüğünde görüntü oluşumuna izin verirken, 424 ppi piksel yoğunluğu ve 16M renk derinliğine sahip.



Nokia 7 temel donanım özellikleri


Nokia 7 tüm gücünü Qualcomm Snapdragon 630 SDM630 yonga setinden alırken, 8 çekirdeği bünyesinde içeriyor. Yonga setinin çekirdeklerinden dördü 2.2GHz ARM Cortex-A53 iken diğer dördü ise 1.8 GHz frekans hızında çalışan ARM Cortex-A53'ü içeriyor. Cihazın 4 GB ve 6 GB kapasiteli olmak üzere 2 farklı versiyonu bulunacakken, 64 GB depolama alanına sahip.



Cihaz 64 GB depolama birimleri UFS 2.0 bellek teknolojisiyle geliyor. Buda eMMC 5.0 ve 5.1 belleklerden neredeyse 1,5 kat ve rastgele okuma testlerinde bir microSD karttan neredeyse 28 kat daha hızlı veri okuma hızı sağlıyor.



Grafik işlemcisi olarak ise 650 MHz frekans hızında çalışan Adreno 540 grafik birimi tercih edilirken, bu ekran kartı daha çok orta segment cihazlara konumlandırılıyor. Bu mobil grafik kartı çok profesyonel olmasa da, ortaya iyi sonuçlar çıkartabiliyor.



Nokia 7 tasarım incelemesi
Çerçevesiz ekran teknolojisini kullanmamasına rağmen, Nokia 7'de ekran çerçevesinin minimize edilmesi adına çalışmaların yapıldığını görüyoruz. Cihazın ön yüzünde ekran üzerinde kamera, hoparlör ve sensör yer alırken, ön ve arka yüzü cam ile donatılmış. Cihazın etrafı ise alüminyum ile çerçevelenirken, arka yüzünü çevirdiğimizde ise oldukça şık ve sade bir görünüme rastlıyoruz.


Nokia 7'nin arka yüzünde bir kamera sensörü ve bu sensör altında ise flaşı görüyoruz. Bununla birlikte alt kısımda dikey olarak konumlandırılan Nokia yazısı görülürken, flaş ile bu yazı aralığına ise bir parmak izi okuyucusu konumlandırılmış. Boyu 141.2 mm, eni 71.5 mm ve kalınlığı ise 7.9 mm olan cihaz oldukça rahat bir şekilde cepte taşınabiliyor.



Bunun haricinde cihazın dışarıdan gelen toz ve su gibi etmenlere karşı dayanıklılık sergilemesi içinde IP68 sertifikasını içerdiğini belirtelim. Son olarak ise cihazın siyah ve beyaz renk seçeneği bulunmakta.

Nokia 7 kamera performansı
https://www.maxicep.com/galeri/nokia-7-kamera-ornekleri-yayinlandi
Nokia 7 Kamera Örnekleri Yayınlandı
Nokia 7 kamera tarafında 16MP çözünürlüğünde f / 1.8 diyafram aralığına sahip 1.12um piksel bir arka kamera ile geliyor. Arka kamera çift tonlu LED flaş ile destekleniyor. "Zeiss görüntüleme deneyimi" anlayışını sergileyen Nokia 7 modeli düşük ışıklarda bile çok iyi sonuçlar elde edebiliyor. Duruma böyle baktığımızda ve Nokia etmenini ele aldığımızda, 16 MP çözünürlüğündeki tek kameralı sensörün orta segment kullanıcıları için oldukça iyi sonuçlar ortaya koyduğunu söyleyebiliriz.

Nokia 7 teknik özellikler ile detayları inceleme yazısı
 
  • Beğen
Tepkiler: azattt, yeumyang, MAERKEK ve 2 diğerleri


MAERKEK

MAERKEK

Moderator
Nokianın kendi sitesinde çıkmıyor ?
 
MAERKEK

MAERKEK

Moderator
Ben 2 modelini merak ediyorum. 4000 mha batarya doğru çıkarsa alırım
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi


Üst Alt