Haber Apple iPhone X Sonunda Tanıtıldı! İşte Tüm Detaylarıyla Yeni İPhone X!

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Apple iPhone X Sonunda Tanıtıldı! İşte Tüm Detaylarıyla Yeni İPhone X!
Aylardır heyecanla beklenen etkinlik nihayet gerçekleşti ve Apple, yeni İPhone X akıllı telefonu etkileyici tasarımı ve ilgi çekici özellikleri ile resmi olarak tanıtıldı.



Apple, geçtiğimiz yıl Eylül ayında iPhone 7 akıllı telefon modellerini tanıttığı günden bu yana teknoloji dünyası, Apple'ın onuncu yıldönümü için hazırlayacağı özel iPhone modelini konuştu. Hakkında sayısız sızıntı ve söylenti ortaya çıkan cihazın İPhone 8, İPhone X gibi farklı bir çok isimle geleceği iddia edilmiş ve nihayet dün akşam yapılan tanıtımda, Apple'ın onuncu yıldönümü modeli İPhone X adıyla resmiyet kazandı.

Yeni iPhone X'e baktığımızda ilk dikkat çeken tasarım özellikleri arasında uçtan uca minimuma indirilmiş çerçeveye sahip OLED bir ekran ve ana ekran tuşu olmaması dikkat çekiyor. Apple'ın çerçevesiz ekranlıilk akıllı telefonu olan İPhone X'in üst tarafında küçük bir ekran çerçevesi bulunuyor ve Apple o alana oldukça fazla sayılabilecek sensör ve işlev sığdırmayı başarmış.



Ekranın üst kısmında bulunan bu küçük çerçeve alanında yüz tanıma için kullanılan kızıl ötesi kamera, ortam ışığı sensörü, yakınlık ve derinlik sensörü, hoparlör, ön kamera ve nokta projektör sensörü bulunuyor. Apple iPhone X, bu sensörler sayesinde kullanıcının yüzünü, sakal ve makyaj gibi değişken etkenlere rağmen hızlı bir şekilde tanıyarak telefonun kilidini açabiliyor.

İphone X'in ekran tarafında ise bizi 5.8 inç büyüklüğünde ve 2436 x 1125 piksel çözünürlükte Super Retina OLED bir panel karşılıyor. Bu panel Apple tarihinde bir ilk, zira Apple iPhone üretimine başladığı 2007 yılından beri akıllı telefon modellerinde LCD panellere yer vermişti. Bu ekranın bir diğer özelliği ise bugüne kadarki en büyük İPhone ekran boyutuna sahip olması ki bu da kullanıcıları önemli ölçüde cezbedebilir.

İphone X'in gövde tasarımına gelirsek, cam ve metalin mükemmel uyumlu bir şekilde kullanıldığını görüyoruz. Apple artık kablosuz şarj teknolojisine uzun yıllar sonra merhaba demek için karar almış ve bunun için de cam arka yüzey kullanmak zorunda kalmış. Cam olan ön ve arka yüzeyi bir arada tutmak için de paslanmaz çelikten imal edilen bir gövde kullanılıyor. İphone X'in İPhone 7 ve İPhone 8 modellerinde olduğu gibi su ve toza karşı dayanıklı olduğu açıklandı. Ancak su geçirmezlik özelliğinin garanti kapsamına girip girmediği şimdilik bilinmiyor.

Yazımızın başında da belirttiğimiz üzere İPhone X'te ana ekran tuşu yer almıyor. Bu nedenle tasarımı bozmamak adına telefonun arkasına da yerleştirilmesi tercih edilmeyen Touch ID parmak izi tarayıcı, İPhone X'te yer almıyor. Bunun yerine Apple, cihaz güvenliğini Face ID adını verdiği yüz tanıma özelliği ile sağlıyor. Apple'ın yüz tanıma teknolojisi, güvenirliği ve tanıma hızını artırmak için Truedepth adı verilen bir teknoloji ile de destekleniyor.


İphone X Çift Kamera Özellikleri
iPhone X'in arka tarafında, üst üste konumlandırlan ve 12MP OIS destekli iki adet sensörden oluşan çift kamera kurulumuna sahip. Bu sensörlerden biri f/1.8, diğeri ise f/2.4 diyafram aralığına sahip. İphone 7 Plus ile aynı kamera ünitesine sahip gibi görünen İPhone X'in kameraları için Apple, bu sensörlerin çok daha geliştirilmiş olduğunu, arka plan üzerinde değişiklikler yapılabildiğini, yapılan bu değişikliklerin ise filtre değil tamamen görüntünün yeniden işlenmesi ile elde edildiğini iddia ediyor. Ayrıca İPhone X'in ön kamerasında da portre modu yer alıyor.

Apple, iPhone X modeli ile birlikte Animoji adını verdiği oldukça eğlenceli yeni bir özelliği daha kullanıma sunuyor. Bu özellik, telefon üzerinde bulunan sensörler sayesinde yüz mimikleri ve ağız hareketlerini algılayarak, özel hareketli emojiler oluşturmanıza olanak sağlıyor.

Apple iPhone X'te kablosuz şarj desteği bulunuyor ve sunulan yeni kablosuz şarj istasyonu sayesinde, aynı anda hem iPhone X, hem Apple Watch 3, hem de AirPods'ların kablosuz olarak şarj edilebiliyor.



İphone X Teknik Özellikleri:
  • Ekran: 5.8-inç 1125 x 2436 OLED ekran / %81.23 ekran-gövde oranı
    • İşlemci: Apple A11 Bionic
      • Grafik işlemci: Apple M11
  • İşletim sistemi: iOS 11
  • Boyutlar: 143.6 x 70.9 x 7.7 mm / 174 gr ağırlık
  • Depolama alanı: 64GB / 256 GB
  • Arka Kamera: Çift kamera 12-megapiksel f/1.8 ve f/2.4, 2x optik zoom OIS, 60 fps 4K video kayıt, Portre Modu
  • Ön Kamera: 7MP f/1.7 diyafram
İPhone X Fiyatı ve Çıkış Tarihi


Yeni iPhone X'in fiyatı 999 Dolar olarak açıklandı. Tabi bu fiyat Amerika Birleşik Devletleri ve 64GB dahili depolama alanına sahip versiyon için geçerli. 256GB dahili depolama alanına sahip İPhone X'in ise 1.150 dolar fiyat etiketi bulunuyor. Yeni iPhone X, 27 Ekim tarihinde ön siparişe sunulacak. Cihazın raflardaki yerini alması ise 3 Kasım tarihini bulacak. İphone X'in üretim süreci oldukça yavaş ilerliyor. Bu nedenle tüm pazarlarda aynı anda satışa sunulması pek mümkün olmayabilir.
Apple iPhone X Sonunda Tanıtıldı! İşte Tüm Detaylarıyla Yeni İPhone X!
 


Bysnbad

Bysnbad

Kapalı Hesap
İphone x çözünürlük iyi olmuş gel gelelim fiyat türkiye için abartı vergi el mahkum alıp almamak insanın kendi elinde yurt dışına gitmek gerekiyor :ehe
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra

Silinen Üye 627977

Kapalı Hesap
bunun için 512 gb ile çıkacak deniliyordu o yalan mı oldu şimdi
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
TheLastWarrior

TheLastWarrior

Üye
Iyi telefon cok pahali
 


Üst Alt