Facebook Sayfa ve Profil URL'si Nasıl Değiştirilir?

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
Facebook Sayfa ve Profil URL'si Nasıl Değiştirilir?




Facebook, sayfanıza ve profilinize daha kolay erişim sağlanabilmesi amacıyla özel URL oluşturma imkanı sunuyor. Hesabınızı veya sayfanızı başkalarıyla paylaşmak istediğinizde size kolaylık sağlayacak bu özelliği kullanmadıysanız, bu rehberimizde Facebook’ta sayfa ve profil URL’si nasıl değiştirilir? Sizlere anlatacağız.

Facebook profil URL’si değiştirme
Facebook hesabınızı arkadaşlarınızla paylaşmak istediğinizde, daha önce kullanıcı adı belirlemediyseniz sayısal bir kimlik ile uzun bir bağlantı göndermeniz gerekecektir. Ancak, kullanıcı adı belirlediğinizde facebook.com/volkanyilmaz gibi bir profil bağlantısına sahip olabilirsiniz. Bunu yapmak için öncelikle Ayarlar bölümüne gidiyoruz.



Ayarlar bölümünde solda yer alan menüden Genel’e tıklıyoruz ve Kullanıcı Adı bölümünü istediğiniz şekilde belirleyerek değişiklikleri kaydediyoruz. Kullanıcı adı belirlerken dikkat etmeniz gerekenler şu şekilde:

  • Kullanıcı adında alfasayısal karakterler (A-Z, 0-9) ve nokta işareti bulunmalıdır.
  • Kullanıcı adınız en az 5 karakter olmalı ve com, net gibi uzantılardan oluşmamalıdır.
  • “Deneme.123” ile “deneme.123” arasında farklılık olmadığından büyük ve küçük harflerin kullanımı aynı kabul edilecektir.
Facebook Sayfa URL’si değiştirme
Facebook’ta oluşturduğunuz bir sayfanız varsa, sosyal medyada veya arkadaşlarınızla paylaşmak için de bir kullanıcı adı belirleyebilirsiniz. Bunun için öncelikle sayfamıza gidiyoruz.



Sayfamızın soldaki menüsünde Hakkında kısmına tıklıyoruz. Kullanıcı Adı bölümünün yanındakiDüzenle butonuna tıkladığımızda sayfamız için yeni bir kullanıcı adı oluşturabiliriz. Sayfanızı en iyi şekilde anlatan kısa ve öz bir kullanıcı adı belirlemenizi tavsiye ediyoruz.

Facebook profilinizin veya sayfanızın kullanıcı adlarını değiştirdiğinizde daha önce paylaşmış olduğunuz bağlantıların geçersiz olacağını unutmayın. Eğer, diğer sosyal medya hesaplarınızda veya çeşitli platformlarda bu tür paylaşımlar yaptıysanız güncellemenizde fayda var.
>>> <<<
>>> <<<
>>> <<<
 


Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Teşekkürler :bigstar:
 
  • Beğen
Tepkiler: TheNightMare.

Benzer Konular

Ozan
Cevap
27
Görüntüleme
2K
Dobraokuyucu
Buğra
Cevap
0
Görüntüleme
526
Buğra
Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
484
Eren Değerli
Buğra
Cevap
0
Görüntüleme
371
Buğra


Üst Alt